• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BEEBLEBROX: 12.1 beta3

TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    ipad mam jak ty akorat teda misto “vyberu klavesnice” tam mam smajliky.
    A iphone takto:

TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    BEEBLEBROX: Takze myslis 12.0.1? Jj mam obe zarizeni aktualizovana a stale je to naopak :/
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    TRIPLT: Jo pockat... sorry 12.1. aha tak tu jeste nemam :) tak uvidime
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    BEEBLEBROX: Mam na obojem a stale to mam teda prohozene :O
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    PIFKO: Co tak mu napsat jak tu nekdo zminoval ten problem klavesnice iphone vs ipad, ze je tam prohozene tlacitko cisla vs smajlici? To je fakt celkem user friendly fail...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    HE11_KNIGHT: Takovy amatersky Blesk.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    ONDRA_99: : LSA .. to je takový Blesk ..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    7FLAMES: LSA bych vubec nebral jako bernou minci cehokoli. Co je info od lidi z bank, tak se Apple Pay odlozil (puvodne mel byt jeste letos), ale ted to zklouzlo na pristi rok. Tady mas kvalitnejsi clanek:

https://www.czechcrunch.cz/...orazi-v-unoru-2019-banky-jsou-pripraveny-a-cekaji-na-zelenou-od-applu/
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    CROSS: jojo, kalendar a mail me taky stve, kdyby to aspon dalo na vyber pri kliku :/

pouzivam opera touch, nevim jak je to mozny, ale prijde mi to vyrazne rychlejsi nez safari, a hlavne v safari se mi nevim proc stava, ze obcas vyjede default klavesnice misto swipe (a ne, neni to pri zadavani hesla) + to ma rozumnej sync s PC bez nutnosti se nekam prihlasovat a ukladat do cloudu...
    CROSS
    CROSS --- ---
    HOLAKAC: ad MS a prohlížeče, k tomu ho komise taky donutila, ale cestičku prošlapal spor o media player (o něm už asi nedělal MS takový cavyky).

Každopádně i když mně osobně Safari zcela stačí a systémová integrace mi připadá naopak skvělá (optimalizovaná spotřeba a podobně), je to určitě obecnej problém výchozích aplikací v iOS -- třeba bych chtěl jinej defaultní kalendář, mailovej klient nebo foťák, který se volaj systémovejma prvkama (z control centra nebo kliknutím na datum nebo mejlovou adresu v textu).

(Jinak řečeno obecně to pokládám za validní poždavek, ale nečekám, že to někdy Apple změní.)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    PIFKO: to menu co se vysune sdola, jsou tam 4 customizovatelny ikonky, a pak sada nastaveni, ktera je "pevna" - air mode, wifi, bt, data, player, hlasitost, jas atd..pulku nepouzivam a rad bych to nahradil jinyma vecma, kvuli kterym musis nekam do hlubin nastaveni. Popr. je to idealni misto pro prepinani zminenych profilu.

CROSS: aha ja myslel ze platil za default IE a musel tam doplnit tu moznost vyberu prohlizece - http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-196_en.htm, ale to je asi fuk, v iOS to zmenit nejde (?), debata okolo je OT :)
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    7FLAMES: Kéžby..)
    PIFKO
    PIFKO --- ---
    HOLAKAC: Ten quick access myslis jako 3d touch a menu, ktere vyjede?
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Žeby...
    Apple Pay dorazí do České republiky už s iOS 12.1 – Letem světem Applem
    https://www.letemsvetemapplem.eu/2018/10/17/apple-pay-dorazi-do-ceske-republiky-uz-s-ios-12-1/
    CROSS
    CROSS --- ---
    HOLAKAC: MS platil pokutu za integraci Media Playeru a Google nutil Chrome a vyhledávání výrobcům HW. Velkou roli taky hraje podíl na trhu... a jakej podíl na trhu má iOS? Jistě ne dominantní. ;-] (Co já vim, 15%?)

PIFKO: rozhodně co píše DAVVID, obecně správa fotek na iOS mi přijde hodně slabá, což je dost kontrastní k tomu, jak moc Apple tlačí iPhone jako foťák.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    PIFKO: moznost vice ikon ve spodni liste!
    - jednodussi nastaveni vlastnich melodii/vyzvaneni a profilu obecne (androidi llama je dokonalost)
    - moznost upravit si dle libosti quick access menu
    - moznost nastavit si jinej default browser (tohle je vubec zajimavy, M$ za to platil pokutu, gugl snad taky a v iOs to snad ani nejde zmenit ?)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    PIFKO: vyzkoušej nějakou jinou, třeba ten Swiftkey. Uvidíš co je to za rozdíl, když autocomplete funguje a klávesnice sama navrhuje příští slovo a třeba v 70% případu se skutečně trefí. Nebo fakt, ze podporuje dva jazyky najednou, takže mi to nezavrhují (autocorrect mi to dvakrát změnil ze slova nenavrhuje) blbosti když v českém textu chci napsat třeba autocomplete. Nad chybějící tečkou a čárkou na primární obrazovce klávesnice stále skřípu zuby, tečka jde udělat mezeru kemp (tady autocorrect nahradil slovo mezernikem napsané bez dlouhého í tím co vidíte), čárku musí člověk vždy přes sekundární obrazovku...

Napsáno z testovacích důvodu na Apple keyboard (TM)
    DAVVID
    DAVVID --- ---
    PIFKO: Mě celou dobu neuvěřitelně vadí že všechny obrázky se hází do jedné složky a nepřišel jsem na jednoduchej způsob jak odfiltrovat třeba fotky pořízené fotakem a obrázky co sem stáhnul z netu. Jde maximálně zobrazit jen fotky z fotaku přes places. Nebo si vyfiktrivat screenshoty/gify ale ne stažené fotky. Přijde mi ze to děla strasnej bordel v camera rollu.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    PIFKO: osobně tedy řešení ztlumení zvuků pomocí fyzického přepínače kvituji s povděkem — dá se snadno ovládat i rukou v kapse, což je praktické, když si člověk až během jednání / koncertu / … uvědomí, že si zvuky vypnout zapomněl :) A ne vždy je zrovna společenské vytáhnout mobil a začít tam cosi lovit v nastavení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam