• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    7FLAMES: Úplně v pohodě.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    DAVYKING_CZ: A bylo to bez problému? Mně to totiž hlásí to samé jako u RB.
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Ne, není. Před asi půl rokem vyměněn jakožto "bezvadný" kus v rámci záruky.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    7FLAMES: KB tam mám určitě.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Hmm, aha. Divný.
    Ten telefon není jailbroken předpokládám?
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Tak, prý se na wifi nemusela v poslední době přihlašovat. Resp. vše automaticky připojeno.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Jinak v nastavení vidím možnost "Reset All Content and Settings", ta by to možná vysvětlovala. Neudělal jí to třeba někdo naschvál? Nemusela se znovu přihlašovat na tu WiFi o které je řeč?

Resp. tohle je spíš dotaz na ostatní, já tu volbu ještě nezkoušel - pamatuje si to pak Apple ID, nebo i to se zahodí?
    KIA
    KIA --- ---
    A ještě zajímavá informace, údajně se dle operátora to stahování na mobilních datech (wifi nezjistím zpětně) zaplo ve chvíli, kdy si je sousedka jistá, že s telefonem nic nedělala (byla na školení a telefon byl v batohu).
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Pokud se průběžně stahují plné fotky, tak to chce namátkou vyzkoušet zda se některé nezobrazí v plném rozlišení až po třeba půl minutě (plus mínus), pokud ko tak je to tahá z cloudu a někdo musel něco měnit v nastavení.. ať už vědomě nebo omylem.
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Právě, nicméně to bylo už v době, co jsem jí tam nainstalovala aplikaci na počítání toku dat na wifi, tak měla "nakázáno" s tím nic nedělat, čímž se prý řídila. Stalo se to prý jen tak, že ráno vstala a už jí nešla otevřít skoro žádná aplikace.
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Upload by měl být dle poskytovatele stejný (dle tarifu 30/30,50/50), nicméně odhadem tak 1,5-2,5 MB/s - to z hlavy netuším, zjistím taky večer.
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Zkusím se podívat, večer budu mít ten telefon v rukách. Ona se v tom telefonu moc v nastavení nehraboší. To by musela být náhoda, že by něco zapla. Je to takový ten typ - fotka, FB, volání, whatsapp a instagram.

Má vyplou i aktualizaci aplikací po LTE. Fotky mě nenapadly, to by třeba mohlo být.. :) Díky
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Ty aplikace jsou divné, to mi zní jak nějaký reset obsahu.. nepátral jsem sice zda to někde v nastavení lze, předpokládám ale že by tam taková možnost být mohla.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: A kolik je upload? Jestli to bylo kolem fotek, tak na cloud to cpe upload.
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Tady v oblasti má být internet cca 30-50 Mb/s .. reálně tak kolem 2,5-3MB/s .

NELDE: No ty aplikace se jí staly až teď. V pátek jsme si toho všimly, do té doby byly všechny aplikace OK. A aktualizace instalovala až do toho 15.10., takže byly vesměs aktuální.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: A není to spíš naopak, tj. že někdo u fotek zapnul komprimaci, takže se jejich obsah brutálně zredukoval jen na náhledy a když to ten dotyčný zjistil tak tu komprimaci zase zrušil? Onehdá jsem řešil něco podobného na předchozím 5S nad cca 10G fotek, ale nenechával jsem to tahat po LTE, jenom na WiFi bez FUP/limitu na data. I tak trvalo pár dní..
    A byl to samozřejmě jen download, žádný upload.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: Komprimace ano, ale ne nutně nahrání na cloud. Jak má rychlou tu wifi?
    KIA: To je divný. Ale to jsou snad koupené a nenainstalované, to by nemělo mít efekt. Jedině, kdyby to bylo dlouhou dobu neaktualizované, pak s novou verzí se mohla zapnout automatická aktualizace všeho - některé aplikace mají 200-300MB
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    Povedlo se někomu přidat do Curve kartu od KB nebo dokonce Raiffky?
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Díky za tip. Má 32 GB iphone, z půlky prázdný, fotek může být odhadem asi 5-6 GB, řekla bych. Kouknu se, ale i tak už by měla být komprimace snad za 9 dní hotová ne ? :/
    KIA
    KIA --- ---
    KIA: A to ještě nepodotýkám, že se jí u aplikací ukázalo - u skoro všech ikon - ikona mráčku, že aplikace není stažena v telefonu. To jsem taky jinde neviděla
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: Nemá tam třeba hodně fotek/videí? Že by iP začal překomprimovat fotky a tedy aktualizoval hodně dat v iCloudu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam