• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KIA: Ty mracky u aplikaci, to je funkce odlozit nepouzivane. Automaticky to smaze z telefonu dlouho nepouzivane aplikace (jenom aplikace, ne jejich data). Tapnutim na ikonu se apka nejprve znovu stahne a pak teprve pusti. Je to jedna z veci, ktera ma na zarizenich s malo mistem umoznit neake uvolnit. Nastaveni najdes v Obecne -> Uloziste

KIA
    KIA --- ---
    KIA: Nicméně já poskytovatele měnila pár měsíců zpět, takže netuším, jestli to trochu nezměnili. Nicméně změřím až večer :)
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    7FLAMES: Úplně v pohodě.
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Jedná se o malé město v okr. Beroun, kde internet je přiváděn optikou, která začíná na konci lokality rádiem.. Malý lokální poskytovatel. :) Internet občas sice hapruje (kolik já se s nimi nahádala:D ), ale když jede jak má, tak to opravdu je takhle. :)
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Ještě ně napadlo jestli se někdo nedostal pod jejím Apple ID na stránky Find My iPhone a tam nevymazal jeho obsah vzdáleně.

Určitě bych doporučil změnu hesla pro každý případ.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: Určitě? Většina velkých operátorů má upload velmi nízký - aby nutili "firmy" si kupovat dražší tarif. Symetricky jedou jen někteří malí typu Pe3ny.
    7FLAMES
    7FLAMES --- ---
    DAVYKING_CZ: A bylo to bez problému? Mně to totiž hlásí to samé jako u RB.
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Ne, není. Před asi půl rokem vyměněn jakožto "bezvadný" kus v rámci záruky.
    DAVYKING_CZ
    DAVYKING_CZ --- ---
    7FLAMES: KB tam mám určitě.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Hmm, aha. Divný.
    Ten telefon není jailbroken předpokládám?
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Tak, prý se na wifi nemusela v poslední době přihlašovat. Resp. vše automaticky připojeno.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    Jinak v nastavení vidím možnost "Reset All Content and Settings", ta by to možná vysvětlovala. Neudělal jí to třeba někdo naschvál? Nemusela se znovu přihlašovat na tu WiFi o které je řeč?

Resp. tohle je spíš dotaz na ostatní, já tu volbu ještě nezkoušel - pamatuje si to pak Apple ID, nebo i to se zahodí?
    KIA
    KIA --- ---
    A ještě zajímavá informace, údajně se dle operátora to stahování na mobilních datech (wifi nezjistím zpětně) zaplo ve chvíli, kdy si je sousedka jistá, že s telefonem nic nedělala (byla na školení a telefon byl v batohu).
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Pokud se průběžně stahují plné fotky, tak to chce namátkou vyzkoušet zda se některé nezobrazí v plném rozlišení až po třeba půl minutě (plus mínus), pokud ko tak je to tahá z cloudu a někdo musel něco měnit v nastavení.. ať už vědomě nebo omylem.
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Právě, nicméně to bylo už v době, co jsem jí tam nainstalovala aplikaci na počítání toku dat na wifi, tak měla "nakázáno" s tím nic nedělat, čímž se prý řídila. Stalo se to prý jen tak, že ráno vstala a už jí nešla otevřít skoro žádná aplikace.
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Upload by měl být dle poskytovatele stejný (dle tarifu 30/30,50/50), nicméně odhadem tak 1,5-2,5 MB/s - to z hlavy netuším, zjistím taky večer.
    KIA
    KIA --- ---
    XEHUTL: Zkusím se podívat, večer budu mít ten telefon v rukách. Ona se v tom telefonu moc v nastavení nehraboší. To by musela být náhoda, že by něco zapla. Je to takový ten typ - fotka, FB, volání, whatsapp a instagram.

Má vyplou i aktualizaci aplikací po LTE. Fotky mě nenapadly, to by třeba mohlo být.. :) Díky
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    KIA: Ty aplikace jsou divné, to mi zní jak nějaký reset obsahu.. nepátral jsem sice zda to někde v nastavení lze, předpokládám ale že by tam taková možnost být mohla.
    NELDE
    NELDE --- ---
    KIA: A kolik je upload? Jestli to bylo kolem fotek, tak na cloud to cpe upload.
    KIA
    KIA --- ---
    NELDE: Tady v oblasti má být internet cca 30-50 Mb/s .. reálně tak kolem 2,5-3MB/s .

NELDE: No ty aplikace se jí staly až teď. V pátek jsme si toho všimly, do té doby byly všechny aplikace OK. A aktualizace instalovala až do toho 15.10., takže byly vesměs aktuální.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam