• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: Tady je jediná a nezměnitelná možnost bezprostředně a tu mám zakliknutou.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: Mrkni sem.

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Vsak ja ani nerikam ze je to jejich technologie. Ono ani Thunderbold neni technologie kterou vynalezl Apple. Ale Apple byl prvni, ktery tu zmenu udelal masove. V pripade eSim je to vlastne poprve co vidim, ze udelali to, ze tam mas jak klasickou tak tu eSim. Jinak Apple nebyl prvni kdo to nekam nasadil, ale byl prvni co udelal radikalni krok, ze odebral obsolete technologii a tim donutil pouzivani te nove.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Zdar, stala se mi taková divná věc. Už se mi to stalo asi třikrát, ale až včera jsem si to teprve uvědomil. Normálně jsem měl na stole položený iPhone 6s a když jsem si ho chtěl vzít do ruky, byl normálně odemčený (rozsvítil se protože přišla notifikace a hned tam byla plocha) Předtim na stole ležel asi hodinu a normálně jsem ho zamkl přes vrchní tlačítko (což nic nemění na tom že se mi po dvou minutách vypne sám). Teď nějak nevim co s tim... ne že bych byl až tak posedlý bezpečností, vlastně kdyby se dalo zapnout aby se zamknul až po 4h tak by mi to vůbec nevadilo. Ale takhle prostě nevím, co si o tom mám myslet. Nějaká aplikace co by to uměla zevnitř? mám se bát toho že mi ten telefon někdo napadl? A jak?
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NELDE: Ja teda nechapu proc neudelal vsude dual sim jak v cine na 2 fyzicke simkarty...
    Pokud se nepletu jinak ty iphony fungujou uplne stejne takze tim zadne dalsi "vybaveni" neutrpelo... :O
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Nano SIM žádnou extra podporu nepotřebuje - je to stejný čip, jen menší rozměr. eSim není inovace Applu, první to měl Google Pixel. Takže je to naopak, to teď Apple s velkou slávou dohání svět. A dělá to hlavně kvůli tomu, že některé trhy vyžadují dual sim telefony.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: tak jasně, jsem uživatel a v androidu mi to funguje a v ios ne
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KOLCON: Ale vinika si mel hned jasnyho a hned musis nadavat.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOC256: je to možný, nedebugoval jsem to.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOLCON:
    a neni to tim jak to je napsane? Mam aplikace ktere ma na pozadi a funguji.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    Docela mi začíná vadit, jak ios pracuje s aplikacemi na pozadí. Když třeba stahuju onenote z netu nebo běží analýza delší partie v chess.com, musím mít tu aplikaci otevřenou a tlapat, aby to neusnulo. Jinak se to přeruší a jsem v hajzlu...
    MUXX
    MUXX --- ---
    BOD1E: Na ipad je tu teda jina auditko, ale dival jsem se na vyuzity misto v ipadu a prestoze se mi pred lety zdalo 128 overkill, tak z nich dnes zbyva 20gb volneho mista...
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    MUXX: OK, díky. Zvážím ještě iPad 2018
    MUXX
    MUXX --- ---
    BOD1E: mam stejne podobe stary dite a je spokojeny s 9.7", spis by chtela vetsi. Rozhodne zadny overkill. Akorat je potreba poradny obal - neco jako toto: https://www.aliexpress.com/...2017-hand-held-Shock-Proof-EVA-full-body-cover-Handle/32820047882.html
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    FARFELOO: Je mu 6 let
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    BOD1E: Kolik je synovi a proč je 9.5 palců overkill? Podpora tužky je podle mě pro děcka školního věku super...
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    SWALLOW2: Mne se xs líbí take víc, je praktičtější, menší, a říkáš ze baterie je ok? Co jsem četl tak u xr má baterie o moc větší vydrž a já dávám telefonu vážně celkem zahul
    BOD1E
    BOD1E --- ---
    Prodává se ještě někde iPad mini 4 s menším storage než 128GB? Chci ho pro mladýho k vánocům a 128GB je pro něj overkill. Navíc cenově mnohem lépe vychází letošní iPad ale ten se vyrábí jen s 9,7 palcovým displejem, což je pro syna zase overkill. A má vůbec smysl shánět se po tabletu s čipem A8?
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    ASAFA: Na XS jsem přešel z SE, tvrdil jsem že nic jiného než SE nechci ale stalo se. A jsem nadsenej jak malej kluk, v jedné ruce se ještě drzi dobře, celodenní pracovní užití vydrží ... přestože jsem.nemel pocit že SE nestíhá, tak tohle je nějak hladší, rychlejší. Na face id a gesta místo buttonu jsem si zvykl dřív než brzo a jak říkám jsem nadšen.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    pockam na povanocni vyprodeje...jestli zlevni X treba na 22k tak asi pujdu do nej...mozna nekde pujdou vychytat splatky bez uroku.

Oproti Xr je mensi, lehci, opticky zoom, atd. viz

iPhone – Srovnání modelů – Apple (CZ)
    https://www.apple.com/cz/iphone/compare/
    PSYKUK
    PSYKUK --- ---
    ASAFA: mne jde i o cenu, takze spis xr ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam