• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    KOC256: Takže bych neměl obnovovat starý telefon do továrního dříve než zprovoznim nový?
    A dekuju za odpověď
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASAFA:
    ideálně přes iCloud. Pokud starý telefon necháš puštěný, tak nový se ti chytne jen že budou blízko sebe a načteš takový mrak teček ("obdoba QR").
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUBTITLES017:
    už léta. Bohužel pro Apple není priorita nějaké lepší fungování funkcí kolem fotek. To je drtí Google (vzpomínky, animace, alba, haraburdí, nabítky na samootočení, ...).
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Jak je to prosím vás se zalohou když prechazim na nový telefon? Zazalohuji a muzu pak obnovit tovární nastavení? A poté až propojit nový tel s PC?
    Kdyby případně měl někdo zájem o ip7 256gb tak pošta. Necelé dva roky starý, měněna baterka.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    TRIPLT: Já to samé na whatsapp, už od jedné fotky. Ale ne vždy.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    SUBTITLES017: Nedavno mi to delalo, ale po chvili to bylo ok, prisoudil jsem to chybe internetu - download, fotky mam na cloudu :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: děje se to jen od 4 fotek a výš..sorry ze to tu píšu takhle jako dement, jsem na mobilu
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    SUBTITLES017: přes imessage
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    děje se to taky někomu?

KOC256
    KOC256 --- ---
    ASAFA: Celkem silne vytizeni je subjektivni. Maily, telefonovani, messaging, navigace u prejezdu. X vydrzi do vecera. Pokud hrajes ultranarocne hry tak asi ne.
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    Tak jsem si dnes vzal opět do ruky xr a pro me je tohle silena velikost už. Mate někdo reálnou zkušenost s vydrží baterky u xs a u x? Při celkem silném vytížení?
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Jojo, jak rikam, u eSIM je to vlastne prvne co nezrusil tu starou technologii. Jo, to ze dual sim nemaj je dane tlakem operatoru sem taky nekde drive zaslechl, ale osobne to nemam z zadneho "dobreho" zdroje. Ono stejne jako tu eSIM nekteri operatori neradi vidi prave protoze to zjednodusuje prechod na jineho operatora.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: Tady je jediná a nezměnitelná možnost bezprostředně a tu mám zakliknutou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Kdyby odebral starou technologii, tak by zrušil klasickou sim, to neudělal - nikoho nenutí eSim užívat. Navíc velcí operátoři dual sim moc nechtějí a eSim bez nich moc nejde.
    Jinak jako intel tak další výrobci čipů to chtějí přímo do čipu - nějaká nová verze Snapdragonu to má mít zadrátované - pak teprve se to masivně rozšíří.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: Mrkni sem.

ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    NELDE: Vsak ja ani nerikam ze je to jejich technologie. Ono ani Thunderbold neni technologie kterou vynalezl Apple. Ale Apple byl prvni, ktery tu zmenu udelal masove. V pripade eSim je to vlastne poprve co vidim, ze udelali to, ze tam mas jak klasickou tak tu eSim. Jinak Apple nebyl prvni kdo to nekam nasadil, ale byl prvni co udelal radikalni krok, ze odebral obsolete technologii a tim donutil pouzivani te nove.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    Zdar, stala se mi taková divná věc. Už se mi to stalo asi třikrát, ale až včera jsem si to teprve uvědomil. Normálně jsem měl na stole položený iPhone 6s a když jsem si ho chtěl vzít do ruky, byl normálně odemčený (rozsvítil se protože přišla notifikace a hned tam byla plocha) Předtim na stole ležel asi hodinu a normálně jsem ho zamkl přes vrchní tlačítko (což nic nemění na tom že se mi po dvou minutách vypne sám). Teď nějak nevim co s tim... ne že bych byl až tak posedlý bezpečností, vlastně kdyby se dalo zapnout aby se zamknul až po 4h tak by mi to vůbec nevadilo. Ale takhle prostě nevím, co si o tom mám myslet. Nějaká aplikace co by to uměla zevnitř? mám se bát toho že mi ten telefon někdo napadl? A jak?
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    NELDE: Ja teda nechapu proc neudelal vsude dual sim jak v cine na 2 fyzicke simkarty...
    Pokud se nepletu jinak ty iphony fungujou uplne stejne takze tim zadne dalsi "vybaveni" neutrpelo... :O
    NELDE
    NELDE --- ---
    ONDRA_99: Nano SIM žádnou extra podporu nepotřebuje - je to stejný čip, jen menší rozměr. eSim není inovace Applu, první to měl Google Pixel. Takže je to naopak, to teď Apple s velkou slávou dohání svět. A dělá to hlavně kvůli tomu, že některé trhy vyžadují dual sim telefony.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    ONDRA_99: tak jasně, jsem uživatel a v androidu mi to funguje a v ios ne
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam