• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    TAURUS: nemusi to byt jenom hodiny, funguje cela horni cast..na iphone X a odvozenych i ‘vyrez’
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    TAURUS: Dobre vedet! Diky :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Po 8mi letech a stale me neprestav prekvapovat.
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    KOC256: Když se dotkneš hodin nahoře ve stavovém řádku, aplikace tě přesune na začátek (scroll up). O jiné podobné funkci nevím.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mam treba zpravy a nekdy se nejakeho mista dotknu a cely board mi scrolne o stranku mozna i vice... Ale cilene to neumim vyvolat. Je k tomu nejaka finta, nebo je to chyba?
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    Zdravím! Zlobí mě zvuk při nahrávání videa přes hlavní čočku. Pár sekund je hladina zvuku normální, ale ve chvíli, kdy dojde třeba k hovoru, tak se skokově sníží tak, že není ze záznamu skoro nic slyšet. Po ustání hovoru se hladina zase zvedne. Jakoby se zapínal a vypínal nějakej přecitlivělej limiter. Jedná se o iphone SE, ios 11.4.1. Divný je, že se tak děje jenom ve chvíli, kdy používám hlavní čočku s větším rozlišením, u "selfie" čočky se to neděje a zvuk nahrává souvisle, stejně tak u Záznamníku je audio normální. Setkal jste se s tím někdo? Je to softwareová záležitost nebo hardware? Je to na reklamaci? ... Dost mě to sere, když jsou rodinný, unikátní a nikdy se neopakující zaznamenaný situace takhle znehodnocený. Díky předem za tipy.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    SICKBOY4000: Odhaduju mesic, prelom unor/brezen.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    STRONGPAJDA
    STRONGPAJDA --- ---
    Idiot dotaz, ale zkusim.
    Uz me nebavi vyzvaneni co mam 5s. Chtel bych si nastavit kus pisnicky. Ten jsem schopen na PC(s win) ustrihnout jak potrebuju.
    Pak nejspis nahrat do telefonu - najdu nekde navod.
    A co dal?

Dik
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    ASAFA: *Pod fotakem..
    ASAFA
    ASAFA --- ---
    SZANDA: Mám to same u xs. A je to naprosto nezávisle na aplikacích. Někdy je to úplně v pohodě a někdy jen třeba 10 minut pročítám Nyx a baterka se zahřeje přesně v tom místě pod baterkou jak říkáš.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRIPLT:
    nikdy
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    TAURUS: Bohuzel ne... ono to nekdy ukazuje a nekdy neukazuje :(
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    TRIPLT: Není to dané nastavením notifikací aplikace Telefon?
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Nesetkal jste se nekdo prosim s tim, ze vam iphone neukazuje zmeskane hovory?
    - neukaze na lock screenu
    - neukaze ani u "zelene ikony telefonu"

Teprve potom co otevru "zelene tlacitko telefonu" tak to ukazuje zmeskane hovory.
    Stava se mi to celkem casto a zacinam z toho byt celkem na prasky :)
    HAVANA
    HAVANA --- ---
    HOLAKAC: proc ma extra burty? protoze te tlaci do koupe jeho prislusenstvi.

btw, delaj se adaptery, ale nevim jak moc fungujou

https://www.aliexpress.com/...6-3&algo_pvid=1e53ee3f-4054-4b0c-83f1-c368942082c6&transAbTest=ae803_3
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    HAVANA: jj a s tím jsem měl problém, na (českej) eshopech to nepoznáš, resp. nenašel jsem žádné označení které odliší "apple" 3.5 jack...nakonec jsem objednal "origo" z nějakýho cz eshopu za sranda 155,-, tak uvidíme.

Jinak jsem to trochu guglil protože nechápu, proč u takový blbosti jako je obyčejnej 3.5jack má apple nějaký extra buřty, a dohledal jsem toto:

Can I use non-apple headphones with an iPhone? - Ask Different
    https://apple.stackexchange.com/...tions/135967/can-i-use-non-apple-headphones-with-an-iphone/135972

Here is the visual comparison of Apple TRRS plug and a standard TRS plug.

On the top you can see a 4-pin headset connector. A headset connector needs to be using the same TRRS standard, or it will not function properly if at all.

On the bottom you can see a 3-pin headphone connector. Any headphone connector will work fine.

Standard 3.5mm jack stereo headphones have a 3-conductor configuration of TRS (Tip, Ring, Sleeve). The pinout for these connectiors is: Left Audio, Right Audio, Ground. Connectors for headphones with a mic have an additional ring which results in a 4-conductor TRRS configuration (Tip, Ring, Ring, Sleeve).

There have been different TRRS standards:

The original OMTP configuration, which was created by Nokia and has a pinout of Left Audio, Right Audio, Mic, Ground.
    AHJ (American Headset Jack) with a pinout of Left Audio, Right Audio, Ground, Mic.
    CTIA, named after The Wireless Association, which replaced AHJ and has the same pinout. CTIA jacks have improved compatibility to support not only AHJ but also OMTP. CTIA is by default required for Android device manufacturers.

Wikipedia has a short overview for which device uses which standard.

At last a few points to note:

Plugging an OMTP headset into an AHJ jack, and vice versa, will result in the audio-out being inaudible or very quiet. Converters to switch between the two types of headsets are readily available, but do add extra bulk, and may not work reliably with remote control functionality.
    Apple uses a CTIA/AHJ connector arrangement, but uses a non-standard microphone and volume control signaling method. Simple commands like Play/Pause and Skip however should work across modern mobile devices.

Tohle prostě nepochopím, proč se nedržet zajetýho standardu :/
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Já taky dnes obdržel X a teď super ale při nahrání zálohy z iCloud se mi při bootu seknul a reset přes iTunes asi 5x selhal...tak jsem vypnul komp a kabel strčil do jiného USB portu v PC a uffff zafungovalo :))
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    SZANDA: Dej tomu tak dva dny. Co se týče nabíjení tak tohle je běžný způsob. Do cca 80 % relativně rychle, pak pomalu. Jinak ta baterka shoří nebo aspoň brzy zemře.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam