• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    TIGU
    TIGU --- ---
    JAVESEU: lepší to právě není. iTunes záloha je kompletní kopie 1:1. Když pak obnovíš z iTunes, dostaneš zpět i ten bordel z aktualizací, etc.

Když uděláš zálohu na cloud, přenese se jen nutné minimum. Apps se pak stahují z obchodu. Takže je po obnově výrazně čistější OS.

V iOS apps obecně nemohou běžet na pozadí (s výjimkou pár background modes, ...) takže apps vybíjejí telefon téměř výhradně jen když je aktivně používáš.

Také je fajn restartovat telefon na tvrdo - smaže to cache, etc. U starších to je držet Home + Power dokud telefon nezhasne a neobjeví se na něm jabko. U novějších bez mechanického HomeButtonu je to pak Power a Volume down?
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    HERKULES: Ještě lepší je, jak jsem psal udělat zálohu do iTunes a zkusit nastavit jako nový iPhone, tím si i ověříš, že to nedělá nějaká appka. Obnovu uděláš pak kdykoliv.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    ILLUZE: Já bych zkusil reset do továrního nastavení a obnovu z iCloudu. O nic nepřijdeš a v servisu by se tě na to stejně ptali, jestli jsi ho prováděl
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Takže jít s mobilem do servisu?
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ILLUZE: Mně se aktualizuje automaticky. V současnosti mám na své 7 12.2 a to že občas začnu psát trochu později přičítám spíš aplikaci swipe.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    ILLUZE: To je zvláštní, já též včera bez ztráty kytičky. Dal jsem to na nabijecku a na hodinu ho nechal být.
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    ILLUZE: Netuším, mám iP7 update jsem dělal min. víkend a bezproblému.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    HERKULES: jo a přidávám se, pekelně se mi začala vybíjet baterie :((
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    Kristepane, aktualizace SW předevčírem - iPhone 7 - na chvíli zmizela jména v tel. seznamu. Dneska nemůžu napsat sms, pouze přes tel. seznam najít člověka a vepsat to přes něj.
    Opožděně to bere zadání písmen, klidně i cca 20 sec.
    Včera foťák - černo, rozchodil se až na několikátý restart.

Co s tím?

LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    ONDRA_99: sim v jinem telefonu funguje (je uplne nova). No kazdopadne jsem se dostala do bodu, kdy jsem v telefonu videla, ze je updated na novou verzi, kazdopadne signal se neobjevil...dala jsem obnovit v itunes cely telefon a ten uz se ani nerozjel, ze neni updated. No takze to vidim na navstevu obchodu ( mam to pouhych 70km:/)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    ONDRA_99: Teda jakoze myslim to, ze jde s telefonem volat a psat SMS. Ze treba prestanou delat nejakou sluzbu pro stare verze systemu se dela (ale ne bez revu lidi).
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LOLRUS: Na 99.999% (no proste prakticky na 100%) Apple nic neodrizl, to si imho ani nemuze dovolit, neb by byl ihned hnan masou lidi k soudu, ze nemuzou byt nuceni k update. Takze bych hledal spis neco na strane operatora (update te SIM dava treba smysl).
    MUXX
    MUXX --- ---
    LOLRUS: a neni to aktualizace SIM karty?
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    LOLRUS: Tak mě ještě napadá, udělat v itunes zálohu, dát iP do továrního nastavení a zkusit znovu update. btw. A co SIM v jiném telefonu jede?
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    JAVESEU: SE. Ted jsem to zkousela pres iTunes ( dik za nakopnuti). Tvarilo se to, ze se to aktualizuje, ale po dokonceni to stejne hlasi zadne sluzby...:(
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    LOLRUS: Jaký model to je?
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    HOLAKAC: internet normalne bezi...
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    LOLRUS: iTunes ? Když zkusíš net tak jde nebo ne ?
    LOLRUS
    LOLRUS --- ---
    Ahoj, please help. Moje mamka ma iphone jen na posilani fotek obcas, takze lezi doma a pouziva ho malo. Nejaka vyzva k aktualizaci ji samo netankuje. Ted jsem dosla a aktualni status mobilu je, ze je tam napsano, ze pokud nedojde k atualizaci, tak nelze telefon pouzivat. Coz se asi uz stalo, pise to zadna sluzba a je to jen pripojenene na wifi. Kdyz chci zvolit instalovat v nastaveni, tak mi to ale pise, ze to nejde, protoze telefon neni pripojeny k internetu. Wifi ale normalne bezi. Co s tim? Diky za jakekoliv info.
    KRKA
    KRKA --- ---
    Super :D díky
    JAVESEU
    JAVESEU --- ---
    TAURUS: Souhlas, už párkrát jsem takhle opravil iphone, je potřeba kouknout do konektoru na telefonu a vyčistit ho. Pokud ho nosíš v kapse, tak se tam dostane látka stejně jako do pupíku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam