• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    TIGU
    TIGU --- ---
    ONDRA_99: A jinde zařezávají letos iOS 12 úplně. Vše je o penězích.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: No jestli je nebo není zaujatý, to netuším. Sám používá iPhone. A v podstatě stejně jsem reagoval i já (ohledně nových funkcí) a na to mi dal půlhodinovou přednášku na kterou jsem mu vlastně nedokázal ani oponovat
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KAZATELL: já instaluju nový systém, protože jsem hračička
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAZATELL: Nekdo normalni rika neco o tom, ze je nejaky system dokonaly? Nebude ten expert trosku zaujatej? Ja treba instaluju novy system protoze ma nove funkce ktere me zajimaji a chci je vyuzit.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    TIGU: Zrovna minulý týden jsem se účastnil dialogu na toto téma, kde bezpečnostní expert říkal, že telefon se starším os už prakticky nikoho nezajímá a nesnaží se na něj zaútočit.
    No a pak nás co vždy čekáme na nový OS a těší me se až ho prozkoumáme nazval iDioty, kteří mluví o skvělém a dokonalém systému, ale vlastně jsou s ním hrozně nespokojení, protože jinak by jsme nehltali ten nový OS, který si vždy nainstalujeme i přes obrovské množství chyb. A musel jsem si přiznat, že má pravdu
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    ONDRA_99: No podle posledních patentů a analytických zpráv se jen tak Touch ID zbavovat nechtějí. Vydání toho “SE 2” se má plánovat na přelom Q1 Q2, ale jak píšeš, podobné zaručené představení je tu poslední 3 roky.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TIGU: My nedavno teprve zarizli iOS 10. iOS 11 ma u nas jeste furt dost lidi na to abychom to mohli zariznout.
    TIGU
    TIGU --- ---
    W_NOICE78: iPhone SE vyšel chviličku po iPhone 6S. Oba mají stejný HW (A9). iPhone 7 má A10 Fusion a vyšel až po SE.

Důvod, proš má SE lepší výsledky benchmarků, než 6S je ten, že má menší display a menší rozlišení = nemusí krmit tolik pixelů.
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    W_NOICE78: 2016
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    TIGU: SE ma v sobe hw ze sedmicky z r. 2017
    TIGU
    TIGU --- ---
    MUXX: Znamená to, že na něj nedostaneš nejnovější verzi iOS. Ještě před rokem to znamenalo, že pokud se objeví bezpečnostní chyba, že ji Apple už neopraví. Takže prostě člověk měl děravé zařízení. (Nechám na každém, kdo je jak paranoidní)

Z hlediska vývojářů aplikací je poměrně pracné udržovat podporu pro starší iOS. Proto aplikace postupně vyžadují novější a novější verzi systému. Ano, App Store ti dovolí sosnout starší verzi (za určitých podmínek), ale ta nemusí být kompatibilní s novým API (nemusí si správně povídat s novými kamarády).

"Odřízne" tedy znamená, že se nemůžeš spolehnout na vydávání bezpečnostních aktualizací a že nemusíš mít k dispozici aplikace.

iOS 9 je už dnes hodně archivní a si bych řekl, že nejsi zrovna náročný uživatel a že máš spíš štěstí.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TIGU: Co to znamena prakticky “odrizl”? Znamena to ze ten telefon nezapnes? Nedostanes na nej aplikace? Neznamena. Mam odriznuty ipad s ios 9 a vsechno co potrebuju mi funguje.
    MUXX
    MUXX --- ---
    KAMIONG: 5S jsi mela, tak musis vedet jestli ti stacil. SE bude trochu sviznejsi. Na volani/zpravy a zakladni internety to staci.
    TIGU
    TIGU --- ---
    KAMIONG: Minulý rok Apple odřízl podporu pro iPhone 6. Může překvapit, ale tak nějak se očekává, že letos odřízne 6S. iPhone SE není nic jiného, než 6S v menším těle. Předpokládaná podpora je tedy do podzimu tohoto roku.

Apple sice loni překvapil a uvedl několik verzí iOS 12, ačkoliv už byl venku iOS 13, ale nedá se na to spoléha do budoucna. I když by to odpovídalo tomu, co naznačoval Cook (delší podpora zařízení).

A třeba teď je většina vývojářů aplikací natěšená na moment, až budou moct iOS 12 poslat k šípku a vyvíjet na iOS 13+.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    PAYA: zas tady se Iphone SE jako zastaralý neuvádí, ta podpora by měla ještě nějakou dobu trvat, ne?
    https://support.apple.com/cs-cz/HT201624
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    KAMIONG: Všichni si nakonec zvykli a jsou teď rádi za větší display...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: Jo, ze narvou do tela iPhone 8 nejaky o neco novejsi, ale presto ne uplne nejnovejsi HW bych jeste trosku dokazal pochopit (i kdyz nevim jestli budou chtit vydat novy model ktery ma jeste Touch ID). Ze by vydali neco velikost iPhone 5 o tom osobne pochybuju.
    CROSS
    CROSS --- ---
    ONDRA_99: ty poslední spekulace předpokládají, že ten stroj by hrál roli současného SE (tzn. relativně nový vnitřek v dosluhujícím formátu), tudíž že pravděpodobně by měl stejný form factor jako iPhone 8. („Kdyby...“)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KAMIONG: Aktualne je nejmensi iPhone ktery ma smysl koupit iPhone 8. A jestli nekdy v brzke dobe vyjde novy mensi telefon je dost spekulativni, ja osobne tomu neverim, kazdy rok se rika ze "ted uz 100% bude" a pokazde ani v nejmensim. Dokonce i iPhone 8 je uz celkem starsi a nejmensi z novych je iPhone 11 Pro (velikost jako X/XS).
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    ONDRA_99: no do konce roku bych přežít mohla na tom náhradním androidu, který teď používám, ale pochybuju, že by se mi z toho přežívání nevyvinula nějaká psychosomatická porucha v podobě tiku, nebo jiné ohavnosti :D
    Problém je v tom, že na větším telefonu se mi blbě píše a i ta skladnost...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam