• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SWALLOW2: Melo by jit ten telefon vymazat pres web, kdyz znas svoje apple id a heslo k nemu, tak se pouze lognes do find my phone a mel by jsi tam to zarizeni videt.

Lze ho tam nejen zablokovat, ale take vymazat a nasledne odstranit ze svych zarizeni. Pak ho muzes znovu aktivovat na jakekoliv apple id.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    FELCARKILLER: Kodovy zamek. AppleID samozrejme znam
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SWALLOW2: uvodni heslo je co, heslo k apple id?

nebo kodovy zamek?
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    Ahoj, vracim firemni Xko a potreboval bych se docasne presunout do sveho stareho SE. Problem je ze jsem si ho nesmazal do tovarniho nastaveni a ted uz nevim heslo co jsem mel na nem. Takze sice je v nem moje appleID i muj otisk prstu, ale nevim uvodni heslo ... prosim co s tim? Diky moc
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    Z jiného soudku - jak rozchodit Faceid s rouškou?
    CROSS
    CROSS --- ---
    A z jiného soudku. Kam teď v Čechách koupit iPhone, něco jako Xr, ne nutně latest greatest, ale ideálně s face ID a spíš větší displej? Někde nějaká akce? Pokud někdo řešil, než začnu hledat. Nový kus.
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: no a proto je lepší být konkrétní, protože pokud si dobře pamatuju, v případě tohoto průšvihu nešlo o sbírání dat o konkrétních uživatelích (natož cílené), tj. Apple si nebudoval databázi všech mých dotazů na Siri, aby si v ní mohl někdo listovat, ale spíš o to, že lidi, co vyhodnocovali a posuzovali jednotlivé dotazy (hádám v procesu optimalizace Siri) mohli identifikovat uživatele, od kterého ten dotaz přišel. To znamená špatně nastavený proces, kde osobní data byla přítomna, i když tam neměla co dělat.

Což je něco jiného, než že ta data někdo shromažďuje, aby mě pak podle nich mohl profilovat, nebo že je dokonce předává dál.

(Plus další věc je, jak na to Apple reagoval.)

Jako bezpochyby si zaslouží, že to pošramotilo jejich pověst (jak tu jasně vidíme), ale ve věcné diskusi bych to prostě rozlišoval.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CROSS: Tak jeden konkrétní příklad, jak siri posílala “aby se mohla služba zlepšit” data na konkrétní místo, kde si konkrétní zaměstnanci mohli poslechnout co se v okolí siri děje
    CROSS
    CROSS --- ---
    KAZATELL: Myslím, že úrovni diskuse by prospělo vždycky jeden dva konkrétní případy uvést, když tak samozřejmě tvrdíme, že je to přece všem známá věc. Apple sice není „svatý“ ( svatý je akorát stolec) a figuruje v „různých kauzách“, ale neházel bych to do jednoho pytle se sbíráním dat o konkrétních uživatelích.
    (Reaguju na tenhle příspěvek, ale platí to všeobecně.)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KAZATELL:
    Jasně, ale zrovna Apple označovat za tu horší možnost bych asi nedělal...
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOLCON: Ale to se přece už děje a dost běžně i s věcmi jako je platební karta a podobně
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOC256: No kdo toho sbírá víc či míň je asi jedno, zvlášť když se dá říct jen že u toho se přišlo na víc či míň věcí. Apple v tomto určitě svatý není a dokazují to různé kauzy. Ve finále asi ani nejde o to kolik toho sbírají, ale co a s jakou efektivitou.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOC256: Ano, přesně tak. Třeba bych se nerad dočetl, že nějaký úžasný úředník ta data prodává a že najednou dost lidí zná přesně moje denní rutiny, kdy jsem a nejsem doma a s kým se scházím. Nebo že bude potřeba na mě zakleknout a ta data se třeba budou hodit. Nevidím žádný důvod, proč by měl tato data sbírat a dělat nad nimi nějaké analýzy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOLCON:
    A co konkretne ti bude vadit? Ze nejaky anonymni urednik bude o tobe vedet zes byl doma a pak byl v obchode a pak se prochazel? neni to zbytecna naucena nebo prejata paranoia?

KAZATELL:
    Myslim ze zrovna Apple tech dat sbira mene a transparentneni nez kdejaky zavirovany Android... :) Idealne v kategorii do 3000 Kc :).
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KAZATELL: To je pravda, iracionalne věřím, že jsem ve větším bezpečí, než třeba na androidu. Ale je to holt riziko, které jsem ochotný akceptovat, výměnou za funkce. Nechodím ani s alobalem na hlavě. Ale u toho sbírání dát "protože virus" mi to smysl nedává.
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    KOLCON: A proto používáš (podle skupiny ve které jsi) přístroj, který už sám o sobě disponuje obrovskou spoustou tvého soukromí. Promiň máš nastaveno aby tvá data společnost nikam neodesílala, je tam na to přece ten přepínač :-D
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: No to chapu, vzdyt je ani neznas :) ale jasne vim kam miris, ale uz tady tim nemusime otravovat. Hezky nezavirovany den
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: Ne, nestojí. Je mi líto. V tom se prostě neshodneme.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    SWALLOW2: Ne, nestojí. Je mi líto. V tom se prostě neshodneme.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    KOLCON: Kdo mluví o radosti? :) ale pokud to v tomto pripade zabrani (a nebo se o to aspon pokusi) tomu aby moji rodice byli v ohrozeni, tak to pro mne za to stoji, a mudrovani o utahovani sroubu je u mne jenom hipsterina
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam