• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    DAWIDOS: A čas se na widgetu hejbe nebo je úplně zaseklej?
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Nekdo s podobnym bugem? Mam widget hodiny, je 12:20, ale widget je o ctvrt hodiny jinde. Nechapu.

KOC256
    KOC256 --- ---
    CROSS:
    Mi se to stalo jednou, když jsem něco začal stahovat na Wi-Fi a pak přešel na data. Ono když to už začalo, tak to pokračovalo na datech i když běžně to je zakázáno v nastavení.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    W_NOICE78: Díky, zkusím všechny kroky..

CROSS: To je hodně divné, souhlasím, že tohle chceš mít pod kontrolou.
    FTN
    FTN --- ---
    Nechal jsem si měnit asi před rokem v Opraveno v Nuslích a všechno dobrý.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    DOTCOM: A tomu se právě chci vyvarovat :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    HERKULES: Ja si ji nechal menit v revolucni a od ty doby mam takovej vtipnej bug - kdyz vypnu a zapnu iphone (SE1) tak nefunguje nabijeni. Pokud ho ale zapnu kdyz je v nem zastrcenej kabel, tak funguje. Taky mi na nem nejakou dobu po oprave blbnul displej ale to se nejak samo spravilo...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Vím, že to tu nepadne teď poprvé. Ale tak reference se mění, servisy přibývají, tak pro jistotu, ať je to aktuální.

Kde v Praze byste doporučili výměnu baterky (SE1)?

Bohužel mám už i zkušenost s naprostým šíleným servisem a vlastně úplně rozmrdanim telefonu, tak se raději ptám :)

Diky
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    NIXX: Díky, ten jsem zkusil. Vlastně je celej poměrně fajn a líbí se mi. Ale nenašel jsem možnost, jak jako výchozí kalendář nastavit jinej (účet) než Google. Jde to?
    NIXX
    NIXX --- ---
    HERKULES: Google Calendar
    CROSS
    CROSS --- ---
    ARMADILLO: no ale já tam žádný dokumenty nemám, jenom pár worksheetů v Numbers a ty se doteď ukazovaly v přehledu dat po aplikacích. Prostě nic jsem nezměnil ani v nastaveních, ani v obsahu, co mám v iCloudu, a začalo mi to něco divoce synchronizovat.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    CROSS: 1GB na dokumenty není zase tolik, to vypadá, že je v normě

CROSS
    CROSS --- ---
    ARMADILLO: takže ti telefon nekontrolovaně posílá gigabyty nějakejch dat a nedá se to vypnout? To je můj primární problém, ne, že za to musim platit.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    CROSS: já jsem to vyřešil tak, že jsem si koupil neomezená data
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hmm, tak právě mi telefon s nedávno updatovaným systémem doslova před očima vysál giga dat. Přišla mi SMS od operátora, že mi zbejvá posledních 100 MB, a než jsem zaparkoval a zkusil najít v nastaveních, co vypnout, přišla další, že jsem na limitu. Super.

Ve statistice vidim System services 1.0 GB, z toho Documents & Sync 955 MB. To je read only, nene tam žádnej přepínač. Nikde jsem nic v nastavení neměnil, jediný, co mě napadá je, že se po updatu iOS nějak aktivoval sync složky Documents na iCloudu, ale to nemůžu najít, kde by se dalo zapnout nebo vypnout. Synchronizaci Desktop & Documents mám na Macu vypnutou.

Prostě nemůžu přijít na to, co to je a jak to vyřešit. Jistě jste to už někdo řešil?

Doteď mi iOS 14 (a watch OS7) akorát masivně sály baterku, teď se z toho stal update za všechny peníze. (A podezírám, že mizející data a baterka spolu nejspíš nějak souvisej.)
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MATESISKO: byl to dobrý postřeh, ale dělá to i na datech
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    MATESISKO: Dělá mi to doma, zkusím, jestli to bude dělat i na datech.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    ARMADILLO: Nejsi pripojeny k nejake free wifi?
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Po update na iOS 14 mi vyskakuje toto. Stává se to v různých momentech, bez návaznosti na jakoukoli appku.

FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    HERKULES: Pouzivam toto:

‎Calendars: Planner & Reminders v App Storu
    https://apps.apple.com/cz/app/calendars-planner-reminders/id608834326?l=cs
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam