• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    DOTCOM: tohle mi to nabízí

DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    ARMADILLO: da se z toho ten 3D sken nejak vyexportovat nebo to zustava jenom v ty appce?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUBTITLES017: To jsou takove ty ohrane vzdechy... kazda verze je hrehci, lepe se skrabe, mene vydrzi a nevim co jeste. Ale je to porad +- to same...
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    ARMADILLO: z toho ze je to hned poškrábane jsem tedy trochu mrzuty.. :/ ja obaly nenosím, štvou me.. tak nevim no
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    Ten senzor pro Apple dodává SONY
    Imaging and Sensing Technology|Imaging and Sensing Technology|Sony Semiconductor Solutions Group
    https://www.sony-semicon.co.jp/e/technology/imaging-sensing/

ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    P.S. to měření Lidarem jde normálně free Apple appkou Measure https://apps.apple.com/us/app/measure/id1383426740
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    SUBTITLES017: Ahoj, už jsem se k tomu dostal. První dojmy 12 Pro:

Přecházím z XS, nejdřív nevýhody:
    - Váha (něco přes 10g navíc)
    - Velikost (větší a částečně díky tomu se mi hůř drží)
    - Tvar (hranatý tvar je podle mě krok zpět, ikdyž to chápu jako efektivnější využití místa pro komponenty vevnitř, nicméně se mi zejména díky tomu mnohem hůř drží, a když se díváš na film tak máš otlačenou dlaň)
    - Povrch - lesklý kov a matné sklo brutálně klouže :) bez krytu se nedá používat (můj názor, možná mám klouzací prsty, nejsem Spiderman) a za další, hned se poškrábe - nosil jsem ho 3 dny bez krytu a na tom kovu už jsou kolem dokola škrábance a to pěkně nevypadá.

Výhody:
    - Lidar - naprostá dokonalost! :D díky Lidaru už funguje Portrait mode, protože Lidar v kombinaci s foťákem pozná, kde končí objekt (změří si vzdálenost) a obraz správně ořízne a rozostří pozadí. To je prostě super.
    Další výhoda je, že se s Lidarem dají měřit objekty (třeba si změříte futra, výšku stolu nebo výšku člověka).
    Mapování místností je ultra skvělá hračka, namapoval jsem si pokoj během 3 minut a pak s ním ve 3D rotoval, zapínal textury, atd. Další věc je mapování předmětů, netisknu nic ve 3D, ale kdyby ano, jsem z toho určitě naprosto nadšený. Má to hodně možností a umím si to představit za chvíli jako hodně užitečnou funkci pro mnoho lidí.
    - Foťák - obrovský rozdíl, fotí to krásně. Fotím zrcadlovkou a jsem hodně náročný na kvalitu a i tak musím uznat, že to prostě fotí skvěle. Nechal jsem zatím zapnutý Scene Detection, což fotkám dodává trochu víc HDR, ale působí to přirozeně. Za mě dobré. Navíc mám konečně širokáč, což se hodí!

Verdikt: Kdyby mi neodcházela v XS už trochu baterka a nebyl jsem magor, který musí mít všechno nové hned a hlavně neustále fotím, nechal bych si XS. Přijde mi jako lepší telefon :) Klidně bych počkal na další generaci, ale teď už se vracet samozřejmě nebudu, jsem rád, že ho mám, ale dokud jsem neměl kryt (Pitaka) tak se hodně blbě používal a pořád jsem měl pocit, že mi někde vyklouzne z ruky.

Ještě k Lidaru:
    Doufám, že to tady nebylo, kdo neviděl, doporučuji např.
    LiDAR Scanner iPhone 12 demo - Instant 3d scans!
    https://www.youtube.com/watch?v=KYXIIB_JlYU
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    FELCARKILLER: Joo vlastne. Diky
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    SCHWA: itunes
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    Nevite jak si mohu nainstalovat novy ios bez pouziti wifi? Momentalne zadnou wifi nemam... na telefonu mam neomezena data. Je na to nejaky ‘hack’? Nebo proste musim jit k nekomu kdo ma wifi? :)

ERVIN
    ERVIN --- ---
    ALI
    ALI --- ---
    PAYAXY: *mimo mac pro (ale to je jina diskuse)
    PAYAXY
    PAYAXY --- ---
    ERVIN: Každý kdo si pořídí iPhone by měl počítat s tím, že za případné opravy dá kalhoty, protože Apple na nějaké right to repair zvysoka se.. a hází opravářům každou generaci větší klacky pod nohy. Mac je to samé...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    TADASH: Nehledě k tomu, že - opravte mne eventuelně - desítkou počínaje začal Apple párovat kdejakej díl s deskou, takže koupí desky by ti řvala baterka, displej (kdyby fungoval - a bez TrueTone), Taptic, foťák (???). Je to opruz, jak se do toho teď vobuli...
    TADASH
    TADASH --- ---
    Jo no přišla mi škoda ho zahodit kvůli desce ale je pravda že tam může být cokoli dalšího a potom to ztrácí smysl jak finančně tak nervově...btw koupit základní desku není taky tak uplně jednoduchý jak jsem ted zjistil.
    Každopádně díky za střízlivej názor.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    TADASH: Tak tohle ti od stolu nikdo nerekne. Ciste technicky vzato muze byt vodou poskozeno prakticky cokoli v tom telefonu. Taky se nektery veci muzou projevit az pozdeji. Osobne mne prijde blbost rvat libovolne penize do zachrany utopeneho X.
    TADASH
    TADASH --- ---
    čau, mám dotaz ohledně iPhoneX a water damage. ženaho při chytání dětí prohnala v obalu na šnurce vodou a byť tam byl asi sekundu tak přes lehce prasklé zadní sklo krytu se dovnitř dostala voda. následné nesmyslné pokusy o okamžité zapnutí splálily základní desku. Tu si chci koupit novou a vyměnit aby telefon šlapal dál.
    Můj dotaz - je možné že je poškozen i display? jde mi o to jestli si ho rovnou nemám koupit taky nebo risknout poštovny a zkusit jen tu základní desku?

Díky moc za případné zkušenosti nebo tipy....
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    DOTCOM: Já s tím zatím moc neumím.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MADBANANA: no typicky nejaky egyptsky sosky, asyrsky reliefy, stredoveky madony, takovy veci. Daji se ty 3D modely nejak exportovat a prohlizet na Macu? zatim jsem zadny takovy priklady nenasel...
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    MADBANANA: Jako kdyby to bylo dotazeny do podoby, ze zamirim fotak, oskenuju a vyjede mi to v ramci treba airprintu na 3D tiskarne, tak si dovolim tvrdit, ze to zmeni dost odvetvi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam