• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JERRYGN:
    Určená k tomu je, ale je to aktuální marketingový hype... Tak jako dříve se řešila tloušťka a dneska po ní neštěkne pes, tak jako se dříve řešila hmotnost a dneska po ní neštěkne pes... Vždycky se potřebuješ něčím poměřovat.

Ale pokud nutně nepotřebuješ za 30 minut dobít na 50 %, tak je zbytečné to takto drtit...
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    KOC256: no já měl právě zato, že ta funkce "fast charge" je k tomu určená... a sorry, tohle není sarkasmus - fakt se v tom moc nevyznám, jsem typickej netechnickej uživatel

https://support.apple.com/en-us/HT208137
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JERRYGN:
    jen BTW: rychle nabijeni huntuje baterku, takže někdy možná je lepší nabíjet pomalu...
    Mám zvyk, že nabíjím přes noc, pak mám ráno plný mobil připravený na celý den. Teda platí to, dokud si nepořídím MINI :)

S tvým UC nemám zkušenosti, vyjímečně potřebuji toho nabíjet více najednou...
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    KOC256: pardon, doplnim: ocekavam od toho rychly nabijeni, moznost pripojit vice zarizeni najednou. sluchatka a hodinky nemam, pouze mame doma 2 iphony a 2 ipady...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JERRYGN:
    tak asi jde o to specifikovat proč od toho toto čekláš?

V ložnici mám bezdrátovou kde tám sluchátka, mobil i hodinky a tablet májm na druhé zásuvce, případně v pracovně nabíjím konektorem od MBP, takže toto sic vypadá pěkně, tak bych nevěděl co s tím...
    JERRYGN
    JERRYGN --- ---
    CONNECT IT Fast Charge nabíjecí adaptér 3xUSB-A + 1xUSB-C, QC, 65W PD, bílý | Softcom Group s.r.o. i6Shop
    https://www.softcom.cz/...t-fast-charge-nabijeci-adapter-3xusb-a-1xusb-c-qc-65w-pd-bily_d248024.html

Ahoj, doporučili byste tuto nabíječku jako univerzál? Láká mě tam ta možnost výběru, a taky samozřejmě 4 sloty...

Co používáte za nabíječku vy?
    ALI
    ALI --- ---
    tak uz jsem taky majitelem mini... a je teda supr, nicmene resim case.

nejradsi bych nemel zadnej, nicmene mi prijde, ze kdyz ho budu vytahujovat z kapsy, tak mi nekdy uklouzne.
    takze nejakej nejtenci cernej, bez nakejch napisu a volovin.

na 8 jsem mival spigen. predstavoval bych si neco takovyhodle:

nakej tip?
    DREEK
    DREEK --- ---
    Btw tady se můžete dočíst, co vše lze dělat s firemním telefonem spravovaným vzdáleně. https://support.apple.com/cs-cz/guide/mdm/mdmbf9e668/web
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    KOC256: Neznam detail, ale treba některý appky, kde mas vic účtů, jsou ovlivněny. Treba z MS Teams, kde mam vic účtů, nemuzu otvirat odkazy jinde nez v MS Edge. Nejde kopirovat, udajne správce politiky zakazal apod....je to dost opruz. Jak se to dělá technicky nevim, ale kdyz pripojujes tel.ke korporatnimu účtu poprvé, tak s timhle souhlasíš, nebo máš smůlu :-)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    Pojdme neresit firemni telefony ;)
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    HERKULES: V korporatech bezna security policy. Pokud zvoras pin (tusim 10x) nebo zadáš security breach incident a tel.je online, tak se resetne do defaultu a smaže vsechna data. Apple id je moje.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    SAKALICEK: Tu app neznám, tak nevím
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    KOC256: Ano. Ale tohle všechno co píšeš uživatel ví. Neni to nic, že by mu telefon ležel na stole a IT firmy se mu v něm hrabal
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    HERKULES: Správa mobilního zařízení - zaměstnavatel + MobileIron app.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HERKULES:
    možná jsi nečetl co jsem psal...

VÍM JISTĚ, že si mohou vynutit některá pravidla. tedy mohou ovlivnit chování mého telefonu.

Například:
    - zapnutí hesla
    - délka a složitost
    - nutnost vynucení zadávání při každém rožnutí
    - 10x špatné heslo ==> vymazání telefonu

A jak píšu dále, ať řekne někdo povolanější, zda v případě bezpečnostního incidentu firma může vyvolat smazání nebo něco podobného. To nevím...

Ale každopádně NENÍ PRAVDA, že firma nemůže ovlivnit chování tvého telefonu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HERKULES:
    Osobně do mechanismu nevidím, ale pokud jen pomocí připojení firemní pošty mohou ovlivnit nějaké pravidla, tak bych se nedivil, kdyby mi ho třeba v zájmu bezpečnosti mohli i smazat.

Ale klidně někdo kdo má zkušenosti rozveďte...
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    HOLAKAC: Jak ti může firma telefon smazat? Či je to apple id co na telefonu je?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOLAKAC:
    useknutá ruka nebude fungovat pokud vím :D Ale nezkoušel jsem to ;-)
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    HOLAKAC: Lol, tohle ani nemá cenu ti vysvětlovat
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    To v těch telefonech máte kódy k atomovkám ? :) Mám teda jen touchid a 8místnej PIN. Telefon není můj a je firemní, firma může na dálku smazat cokoli, takže tam radši nemám ani bankovnictví apod. Pokud mi ve spánku někdo dá tel. k palci nebo mi usekne ruku, tak chce asi obsah telefonu tak moc, že žádná obrana není dostatečná o.O Hodinky nemám (teda mám, ale ne Apple), ale nespím s nima.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam