• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    FARFELOO: Je to asi na diskuzi jinam, ale YouTube premium je spojené s YT Music. Takže pak můžeš jet hudbu z YT přes jejich Music apku. Sám to občas používám, za těch cca 30Kč měsíčně, který jako Venezuelan platím to stojí :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    My doma všechno jedeme z telefonu přes AirPlay2. Ale hudba z YouTube je problém protože YT tě nenechá hrát na pozadí, pokud nemáš subscription - musí to jet na displayi a pak to baterku už fakt žere. YouTube podle mě nativně neexistuje na čistě audio zařízeních, protože je to video obsah a nemohl bys klikat na reklamy. Se subscriptionem už je to lepší, můžeš to zintegrovat se sonosem nebo hrát na pozadí přes AirPlay z telefonu

Nejlevnější cesta k takovému setupu je fakt IKEA Symfonisk. Za tu cenu je to OK, ale nejsem z toho zvuku nějak paf. Sonos appku nepoužívám, jedu stejně všechno přes AirPlay. Druhá alternativa je koupit si AirPort Express a připojit to k jakémukoliv “hloupému” repro systému. Takhle to řeším už 15 let a nic lepšího se zatím prostě neobjevilo. AirPlay reprák můžeš pak i spárovat s Apple TV a to bude hrát z toho. Vyvaroval bych se řešení přes BT, párování voser, dosah je mizernej.

Jinak tohle easy poslouchání ještě dost lidí řeší přes Google Home, Amazon Echo. Nepoužívají pak telefon, ale ovládají to hlasem. Což nevím, jestli je schůdný pro tebe... ale ten Google Home by mohl jít zase nějak spojit s YouTube subscriptionem.
    BOXY
    BOXY --- ---
    DAWIDOS: Ano, stejná zkušenost na 11, ale pár týdnů/měsíců dozadu. Dělo se to občas a teď nějakou dobu (ale myslím proběhl nějaký minor update iOS) už ne. Asi nějaký bug, ale nezjistil jsem proč někdy ano a někdy ne..
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Zacalo se mi stavat, ze na iphone 10xs nefunguje “stazeni” plochy, myslim tim, kdyz na hlavni obrazovce s aplikacemi stahnu plochu “dolu”, standardne se objevi policko pro vyhledavani a navrhy aplikaci od siri. Nicmene ted bezne se neobjevi ani jedno, zustava rozmazana obrazovka bez siri navrhu i kolonky pro hledani. Pomuze jen restart telefonu. Nekdo podobna zkusenost? Diky.
    BOXY
    BOXY --- ---
    BOXY: a streamujeme to přes wifi a umí i AirPlay, ovládá se appkou v mobilu nebo přes asistenta (má to Alexu a Google), do TV přes HDMI. Asi nejlepší multiroom řešení v poměru cena/výkon.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOLAKAC: No mam 10 let starou TV, kterou v podstate nepouzivam. Tak nevim, zda je TV to vhodne zarizeni, ktere chtit.

OT to tu muze byt, jen jako primarni zdroj mam iPhone, tak bych chtel rady od zdroje.
    BOXY
    BOXY --- ---
    Já si nakombinoval soundbar SONOS BEAM k televizi (plus 2x IKEA Symfonisk dozadu jako 5.0, ale jede to i bez TV jen připojením na wifi a hraje fakt pěkně muziku) a k tomu v kuchyni další Symfonisk jako multiroom řešení. Takhle jdou přidávat další Symfonisk repráky do dalších pokojů a hraje to všude stejně bez latence (nebo klidně každej sám něco jiného). Ty Symfonisk proto, že jsou levnější varianta nějakých jiných SONOS zařízení, ale ten software mají od nich. Zvuk to poladí appkou v iPhone, která to prostorově nastaví hodně slušně.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    KOC256: Aha chápu. Jinej source proč ? Pustím telku, připojím se k ní mobilem, a pustím na TV appku (YT, Spotify, Rádio), nahodím co potřebuju a vypnu obraz. Z mobilu neběží nic. Tohle jsou celkem základní fce low-end TV. Já koupil něco kvůli DVB-T2 a nevědomky by to pokrylo většinu tvých požadavků :) Source přehazuju jen když pouštím něco z USB. Ale asi to je v iPhone diskuzi offtopic. Záleží na výrobce jestli má appku pro ovládání pro ios, což má každej, a když nemá, tak to nepodporuje asi vůbec.

Dej vědět co jsi vybral. Kdyby to bylo cenově rozumný řešení tak by to možná bylo aplikovatelný do jiný mistnosti :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HOLAKAC: Me TV prijde trochu jako kanon na vrabce. Jako zvladla by to jak pises, ale asi by minstacil reprak ovladatelny jen z mobilu. TV bych musel na jinem ovladaci prehazovat source atd.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    KOC256: Nevím jestli ti rozumím, ale mě tohle všechno dělá telka. A to mám obyč LG za pár šupů. Ovládat mobilem jde, mirror z mobilu podle appky, Youtube to má appku, stejně tak Spotify a nějakou na rádia, kde jsou snad všechny co jsem kdy hledal. Sluchátka připojit jdou. Nevím jak BT sluchátka, ty nemám/nepoužívám. Kvalitu audia asi doženeš relevantní repro soustavou, pokud ti na ní teda záleží.

Asi mi uniká to použití, proč ty fce nemá dělat PC/TV, a má to být další krabička - kvůli přenositelnosti ? Nebo někdo kouká TV/hraje na PC a někdo jinej chce poslouchat ?
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    KOC256: já to takhle nepoužívám, tak nevím, jak moc to žere baterku, ale podle mě to mají optimalizované hodně. Já jen jdu kolem a řeknu "Hey Siri, play some music" a začne hrát Apple Music rádio podle mého profilu.

Do Homepodu pošleš přes AirPlay cokoliv se zvukem z iPhonu, Macu, aTV...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DOOSH:
    a předpokládám že to významně žere baterku?

nemám žádné Spotify/Music/atd. Spíše si tam pustím něco z YT. Ale nechci aby mi to kladlo nějaké klacky pod nohy. Něco jako najdu na YT a pošlu do zařízení mi stačí... nevím jak je to s rádiem. Zda to ještě nějak umí integrovat, nebo je třeba napojit na internet? Ale jak netuším (třeba ČRo).
    DOOSH
    DOOSH --- ---
    KOC256: protože Homepod je primárně ovladaný přes Siri a ta není česká.

Velkej má větší zvuk. Mini má nějaký nový čip, co pozná, kde jsi v bytě (asi když taháš telefon). Jinak je to stejné myslím.

Homepod neumí YT. Jedině ho do něj streamovat přes Airplay z telefonu, macu apod.

Jinak je super, ale nativně momentálně přehrává jen Apple Music. Teď snad má být podpora i pro Spotify. Všechno ostatní musíš do něj z něčeho pouštět.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    FLLIP:
    Proč se HOMEPODY neprodávají na webu apple, ale na alze jo.

HOMEPOD mini jen 2,4 GHz? Jaký je rozdílů mezi mini/normálním? Spíše v kvalitě protože funkcemi to bude asi hodně podobné...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    Příkladem. Ty SONY sluchátka jsou jistě super. Parádní ANC, ale třeba mezi apple zařízeními se nepřepnou a je to pravěk... Tedy nechci narážet na tyto dětské nemoci...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    nerozumim tomu, nedival jsem se nikam...
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: Podival ses na nabidku Ikei?
    Beze srandy.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    KOC256: Já teď pokukuji po nějakém soundbaru od Sonosu, ten umí všechno co od toho chceš. Případně relativně levné řešení které splňuje téměř všechno je homepod mini. Mezi těmito řešeními se teď rouhoduju….
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRIPLT:
    já čistou snad dělal jednou ale tenkrát to stejně nepomohlo (chyba byla jinde)... Ono stačí smazat a obnovit ze zálohy co mám zkušenost...
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    KOC256: Asi nahodim cistou instalaci... na mac to taky ted planuju, tak pri jednom :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam