• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CROSS: Jestli nejaka apka tohle umi nevim. Ale podle Apple ti vyskoci notifikace na dipslay (to sem si nevsim, protoze bezne mam telefon v tu chvili v kapse) a je tam pak i zvukove upozorneni primo ve sluchatkach.

Charge your AirPods and learn about battery life - Apple Support
    https://support.apple.com/en-us/HT207012
    WAKI
    WAKI --- ---
    CROSS: Sledování baterky je ve widgetu baterie, ale jestli umí upozornit na stav baterie, tak to nevím 😁
    CROSS
    CROSS --- ---
    Nepotkal jste někdo aplikaci, která by sledovala stav baterek v Airpods a poslala notifikaci, když tento klesne pod nějakou hranici? (Ani nevim, jestli iOS něco takovýho umožňuje.)
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    JYRKA: Ano, sdílejí na úrovni HW. Jak mají odladěné datové toky, to už je jiná.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: protože jsem omylem odpovídal tobě místo
    PHAILO:
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JYRKA:
    A co je divný? Možná jsi to jen špatně přečetl... Píšu že VF je diametrálně horší.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    KOC256: to je divný, protože O2 a TMO spolu sdílejí síť
    KOC256
    KOC256 --- ---
    WOJTISHEK:
    nemám k žádné značce sympatii ani antipatii a kdyby tak určitě sympatie nebudou na straně O2 :-). Jen píšu nejen osobní zkušenost a utíkáme od nich s možná 1000+ čísly a důvod je právě kvalita. Jeden zákazník se kterým spolupracujeme to má stejně. Kolegové konkrétně na Karvinsku a Havířovsku neměli signál snad málem ani doma... A to to není žádné osoblažsko...

Já osobně hodně lítám v terénu (myslím tím příroda, hory) a tam taky VF je absolutně nejhorší.

A jako je mi jedno kdo s kým se spolčuje. Mě zajímá přínos pro mě.
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    KOC256: to je divné, jsem necelých 16 let s VF, 99% času na SM (FM, OVa a sem tam okolí) a nějak extra jsem to nepocítil. To jsem spíše měl problémy s O2 a TMo. Jediné, co vnímám je občas slabší kvalita signálu na některých odlehlých místech, ale to, pokud se nepletu, je těžko srovnávat vzhledem ke sdílení sítí O2 a TMo.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    KOC256: Severní Moravu neznám, byl jsem tam asi dvakrát v životě a už to nějak nemám potřebu opakovat. Každopádně rychlosti kolem 2 - 3 Mbit na hlavním náměstí okresního města celkem překvapí.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PHAILO:
    asi jak kde.
    Na severní moravě jsme odešli od VF, protože to byl pravěk. Ztrácelo se pokrytí i v městské zástavbě o přírodě nemluvě. U O2 nebo TMO jsem toto vůbec neřešil.
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    MADBANANA: Přes VoWiFi jde jen volat, nelze posílat SMS. O2 má zdaleka nejpomalejší LTE, občas na překvapivých místech na hranici použitelnosti (jednotky Mbit). Obecně implementace novinek nejpomalejší ze všech operátorů (třeba VoLTE bylo s asi dvouletým zpožděním oproti všem ostatním). Jinak asi nic.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MADBANANA:
    5G neřeším.

Nedávno tu proběhlo vlákno o tom, že tam chybí nastavení VoLTE. Ale jestli to něčemu reálně vadí netuším...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TANTRAMAN:
    V te nove verzi?
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    KOC256: pozor, je tam par osklivych bezpecnostnich zranitelnosit.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    Dlouho jsme byl u Vodafonu a pravděpodobně budu v blízké budoucnosti přecházet k O2, tak se chci zeptat, jestli u O2 nejsou nějaký iphone-related nástrahy, na který se mám připravit? Jak je na tom u O2 5G?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    iOS 14.5.1
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    FLLIP: díky za tip, kouknul jsem na to ale vypadá to že se to separe koupit nedá a je to opravdu pouze ke kreditní kartě (zároveň tou kreditní kartou musí být daný spotřebič zaplacen)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    ADAMIRA: Ja mám dobrou zkušenost s ČSOB pojišťovnou, jmenuje se to Pojištění ochrany nákupu a prodloužené záruky. Zrovna nedávno mi zaplatili nový display Macbooku, protože mi na nej spadnul iPad :) Spoluúčast 500Kc. Mám to teda zadarmo ke kartě, ale předpokládám ze to půjde i koupit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam