• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    KOC256: Nahledy to posila behem letu. Po přistání stahnes originaly. Posílání náhledu vypnout jde , ale ja je chci. Po přistání bych je rád odmazal.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DUCATIMONSTER:
    a to rovnou do iPhonu? nedá se to nastavit u toho přenosu/na dronu?
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    KOC256: Z drona se mi stahuji náhledy a pak originální soubory. Mam tedy 2 stejné fotky v rozdílné kvalite. Potrebuji je rozeznat.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DUCATIMONSTER:
    se zeptam strasne hloupe a k cemu to potrebujes vedet?
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    DUCATIMONSTER: Aha, to sem omluvam, já to používám už tolik let, ze sem zapomel ze to stojí dolar :)
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    EX_ESKADR: Myslel jsem to tak, ze ta izraelska firma kupuje 0-day exploity. Primo v tebou linkovanem clanku se pise o tom, ze (take pravdepodobne) vyuziva 0-day exploity
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    FLLIP: Chteji 25kc , to asi zvládnu , pokud nekdo neporadí něco jiného. V galerii to tedy vidět není.
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    DUCATIMONSTER: Používám tuhle free utilitu, ukáže komplet exif. https://apps.apple.com/cz/app/viewexif/id945320815?l=cs
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Poznám nějak v galerii velikost fotografie? Nemůžu to nikde najít. Diky
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    ERVIN: Vcera na slashdotu tvrdil udajnej google insider, ze jadro androidu je selinux hodne striktne konfigurovanej, takze pro uspesnej exploit je potreba retezit ruzny zranitelnosti (plus to trochu pomaha i v dituaci, kdy jednotlivym dodavatelum trva v aktualizace v lepsim pripade mesice), zatimco u ios umi jedna zranitelnost kompromitovat v podstate celej ekosystem (pac 90% zarizeni jede na stejny verzi sw); na pwn2own udajne pixely s aktualizovanym androidem nejlip odolavaj pokusum o prevzeti kontroly
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WAKI: Ja ji mam spis nahodou, pac si drzim jednu starou vodafoni simku a ta uz jde jen tam - jeste ta puvodni velka. Ale treba se bude hodit vic, nez jsem kdy vubec predpokladala 😂😂
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    MATESISKO: ne, to není pravda - v tomto konkrétním případě jsou to známé zranitelnosti a jak jsem psal v předchozím příspěvku, vyřešíš to aktualizací. Ne, nekupují je na DarkWebu, poskytují je za mimořádně rentabilní úplatu specializované Izraelské firmě, která je potom v podobě Remote aplikace dále přeprodává údajně pouze státním institucím.

Není to bůhví jak odbornej článek, ale pro potřeby tohohle auditka dostačující - https://www.investigace.cz/eticky-hacker-luptak-podobnemu-utoku-se-skoro-neda-branit/
    WAKI
    WAKI --- ---
    KASUMI: Prozíravá, kdyby mi někdo řekl, že budu obětí špehování ze strany USA a nebo Ruska před 20 lety. Tak tu 5110 taky schovám do supliku. Safra 😂😂😂😂
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    WAKI: Jako jednu starou nokii si porad drzim doma a obcas ji i zapnu.. nekdy z roku 2002..:))
    WAKI
    WAKI --- ---
    MATESISKO: To jsem zapomnel dopsat, pokud chces byt 100% chranen vykopej 3310 a pouzivej tu. Ale z 99% stejne za to muze uzivatel. Viz kliknuti na odkaz, stazeni overeneho antiviru ktery pouziva i sam president usa a podobne.
    MATESISKO
    MATESISKO --- ---
    WAKI:
    ERVIN: Vyuzivaji 0-day zranitelnosti, tedy zranitelnosti, o kterych nevi jeste ani Apple. Predpokladam, ze je nakupuji na darkwebu. Podle toho co pisi, tak abys byl chraneny, nemohl bys pouzivat iMessages nebo Whatsapp. A porad nemas 100% jistotu, protoze muze existovat neopravena zranitelnost, kterou vyuziji. 100% jistotu mas pokud pouzivas telefon offline
    WAKI
    WAKI --- ---
    ERVIN: Nejsem tedy odborník, ale svým způsobem je i android nezranitelný. Jak se říká chyba je vždy v mezikuse (v uživateli). Jen se, bych řekl, hůře vyvíjí nějaký software na ios než na android.
    EX_ESKADR
    EX_ESKADR --- ---
    ERVIN: Je to složitější, ale neexistuje na to lepší rada, než "aktualizuj, aktualizuj a neklikej na žádný linky, co ti kdo pošle".

Útočník může využít 0-day zranitelnosti, ale pokud se budeš držet zásady, že neklikám na link, co neznám a aktualizuješ, víc pro to udělat nemůžeš.
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    Tak jsem měl za to, že je Apple neprůstřelnej a vono to zas až takový asi nebude. Dokázal by to okomentovat někdo s větším vhledem do bezpečnosti iOS?

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/jak-funguje-spionazni-software-pegasus/r~42551bfee89111eba1070cc47ab5f122/
    BALOSH
    BALOSH --- ---
    Díky, s tím DPH to je dobrej point, že se vlastně dostávám pár korun nad bazarový kousky.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    BALOSH: hele, pri cene normalniho base modelu 10k s DPH si myslim, ze je zbytecny kupovat nejaky jety. Kazdopadne 6+ bude v pohode jeste par let.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam