• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    DSTEPZ: Dovedu si to představit s něčím, jako je to rozhraní na iPadu (na klávesnici), ale v současný době to taky vnímám spíš jako zbožné přání.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    CROSS: Tak tam je porad nejakej port, ne? Ja jen reaguju na nejaky zkazky o tom, ze dalsi genereace IP budou kompletne/portless, ale vnimam to jen jako zbozny prani:)
    CROSS
    CROSS --- ---
    DSTEPZ: Jen jdu kolem, ale jak dělaj diagnostiku hodinek? Nedělaj?
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    A jak budou delat diagnostiku v servisu, kdyz tam nebude zadnej port/konektor?:))
    VACA
    VACA --- ---
    Ciste bezdratovej telefon je zatim fakt utopie..
    Jako lidem co se pohybujou akorat mezi domovem a kancelari kde prosedej na jednom metru ctvrecemim celej den, rok, to tak prijit nemusi, ale kdo se potreboje trochu vic pohybovat tak s sebou nosit magsafe plotnu k nabijeni je vetsi oser nez mit jenom kabilek. (Tim spis kdyz jednim kablem nabijes vsechny svoje zarizeni vcetne dalsich veci jako treba svitilna, fotak, vaporizer whatever.
    Kdyz clovek potrebuje s telefonem pracovat a vest dlouhe hovory i pri nabijeni, je kabel taky praktictejsi a pohodlnejsi.
    Magsafe powerbanka od applu je fiasko, smutek.
    Magsafe powerbanka tretich stran sice umi bejt lepsi, i kdyz z principu nemuze bejt jeji kapacita uchvatna, aby se dal telefon po jejim “prilepeni” i nadale rozume pouzivat pri nabijeni. A narozdil od powerbanky s portem s ni nenabiju ten fotak, svitilnu, a dalsi veci.
    Tzn dalsi kram co zavira misto, a clovek se o nej musi stara a udrzovat nabitej.
    Asi bych mohl pokracovat. Ale jednodusse telefon bez portu je v soucasnosti utopie.

Jestli je lightning konstrukcne lepsi nez usb-c bych si prave nebyl tak jistej, kdyz necham stranou ukrucovani origo kabelu, tak se na nich vypalujou kontakty nabijenim, v ty plosce, a to i u origo apple kabelu, a to mi neprijde zrovna jako dukaz dobryho desognu.
    Tohlese nedelo ani u 30pinu, kterej u nekerejch zarizeni pouzivam dodnes, protoze stale mam napr ipod classic kterej hraje lip nez iphone bez oledi na generaci. A kterej proste pouzivam jako hudebni banku nezavislou na telefonovani:)
    WERT
    WERT --- ---
    KOLCON: Tak ted uz to vis! :D
    WERT
    WERT --- ---
    SUBTITLES017: Tak staci si precist specifikace :)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    WERT: Zajímavý, nevěděl jsem, že každý den nabíjím na něčem, co vlastně nefunguje...
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WERT: a nefunguje ti bezdratove nabijeni? ja tedy mezi bezdratem a dratem v rychlosti zadny rozdil prakticky nevidim..
    WERT
    WERT --- ---
    SUBTITLES017: Jo origo Apple
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    WERT: O tom se nepřu. Já osobně jsem kabelovej a ve chvíli kdy bude iPhone bezdrátový, tak ten poslední co budu mít budu držet dokud pojede. Vadí mi i absence 3,5mm jacka
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    WERT: tak to mas asi spatnou nabijecku :)
    WERT
    WERT --- ---
    KAZATELL: No blby je ze bezdratovy nabijeni prakticky nefunguje:)))
    Je to tak pomaly a takovy ztraty ze zlatej kabel…
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    VACA: Problém je, že ten lightning je lepší. Myslím že dřív než u iPhone stihnou přejít na USB-C, tak to bude úplně bezdrátové.
    Sice osobní zkušenost nemám, ale v práci si už několik lidí stěžovalo že si v telefonu ten USB-C port zničilo, tedy není to úplně blbu vzdorné. iPad tam je smůla že to potřebuje připojovat periferie a na to proste lightning nestačí
    VACA
    VACA --- ---
    Sakra, a zase to nema usb-c kua proc, kdyz uz to ma i ten ipad mini:’((
    Jako kdyz jsme kdysi presli z 30ti pinu na lightning tak jsem to povazoval za revoluci. Ale po teh letech a spotrebovanym mnozstvi kabelu mam teda pocit ze snad i ten 30pin byl lepsi nez lightning.
    Kdyz se to neukrouti tak se na tom vypalujou nabijeci kontakty, pije mi to krev:(
    Tim spis ze je ekosystem rozbitej na dva druhy konektoru, sakra Apple kam se podela tvoje filosofie?
    Tak jeste dam novou baterku a rok vydrzim no:(
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    PSYCHO: PSYCHO: 120Hz display vs. pro natáčení videa :) Ale jinak mi taky přijde, že už je těch PRO featur nějak moc a mohlo by se to jmenovat nějak normálně.
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    W_NOICE78: Oba sme spatne uz to vidim. Ja mluvim o ProRES
    W_NOICE78
    W_NOICE78 --- ---
    PSYCHO: to je cinematic mode, pro motion je display
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Taky jsem z toho mírně zmaten :-)
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    FLLIP: No ja vychazel z toho, ze si uvadel promotion jako duvod proc pro :)
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    PSYCHO: Mě stačí 128GB, videa v ProMotion točit nemusím, nejsem youtuber ani tiktoker :-D Bude stačit DolbyVision.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam