• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    KOC256: Jen tak bokem, ale tady v NL je pracovni komunikace pres WhatsApp uplne bezna a i velky firmy (KLM, ING, ABN Amro, Vodafone/Ziggo, atd…) to pouzivaji jako bezny support channel.

Tady v NL je vlastne WA nejcastejsi forma komunikace pro cokoli.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    Já myslím, že si dělal srandu. Asi všichni najdou důvody, kde se SMS stále řeší...

- Pracovní závazky - se zákazníkem si určitě nepíšu na WhatsAppu :-)
    - PPL, Česká pošta, ...
    - Kolegové v práci nemajíc iPhona
    - různé další upozornění: innogy, MZCR, Vítejte v EU, Vodafone, Wizzair, Dalnicni znamky, ...
    - + nektere zminene 2FA

Co aktuálně vidím v seznamu...

Pravdou je, že je super, že se do toho nemotají takové ty běžné CHATy...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PSYCHO: u nás je to třeba pro rozlišení priority... píšeme si s mužem všechno přes messenger nebo wacap (máme dvě děti a on má dost nepravidelný činnosti), ale když si chceme být jisti že ten druhý zprávu dostane i když je náhodou offline (muž si to vypíná kvůli baterce někdy), tak pošleme sms. která se neztratí mezi miliardou hovadin a dalších chatů tak snadno. plus píšeme smsky třeba rodičům, všichni jsou 60 až 70+ a nebývají online.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PSYCHO:
    On to nekdo pouziva na 2FA? Vzdyt to neni bezpecne :D
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    KOC256: On nekdo pouziva SMS jeste? Teda krome posilani 2FA kodu?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    Je toí takový nekonečný flame...

Je pohoršení to, že tě nenechá dělat spousty píčovin bejkovin a opravdu dělá jen to důležité? Například zmíněné nahrávání může být obecně legislativní problém.

Nebo zmíněné doručenky, jsem obrekával asi fakt jen v tom roce 2011. Dneska už po nich neštěkne pes...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    KOC256: no, koukám že jsem si s iPhonem 13 Pro oproti Xiaomi, co se teď prodává za 4000 Kč, dost pohoršila :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    nejde
    KOC256
    KOC256 --- ---
    AOTEAROA:
    vidíš :-) to mě naposledy trápilo v roce 2011 když jsem si koupil první iPhone... Dokonce mě to tak zaujalo, že jsem napsal jeden z prvních příspěvků na blog :-D

iPhone 4 – SMS doručenky | Jan Kocmánek - blog (postřehy a zápisky)
    https://blog.jankocmanek.cz/iphone-4-sms-dorucenky/
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    Ještě bych potřebovala automatické nahrávání hovorů.

ONDRA_99: jako jo, dává to smysl, když je to apple :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    FARFELOO: ukazuje to přeci i současný stav, ne? nebo nechápu, co se očekává od toho..? :)
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    SUBTITLES017: To je předpověď ne radar
    PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    Jeste k tem baterkam doplnim, ze bud nabijim z powerbanky/laptopu nebo pres noc MagSafe.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    AOTEAROA: iOS tohle ma resene chytre. Neni potreba vubec nic resit. Proste pouzivej apku, pak z ni vylez a neres co se s ni deje. Na Androidu muze aplikace delat na pozadi hodne veci. Na iOS je to omezenejsi tak aby prave bezny uzivatel nemusel veci jako "vycistit RAM" resit. Protoze rucne to resit je jak z jinyho tisicileti...
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    AOTEAROA: Myslim ze nejde.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    v ios 15 je přeci tahle mapa přidána přímo do Počasí a je dobrá..

AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    A ještě jsem nenašla jak zjistit zda sms byla doručena. Nevěřím že to nejde ukázat... Normální sms na číslo co nemá iPhone.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    AOTEAROA: Používám ČHMÚ
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    AOTEAROA: Windy nebo jednodušší (a za mě přehlednější) ČHMÚ apka, která má v sobě záložku s radarem.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    FARFELOO: Aha ja byla z androidu zvyklá "vyčistit RAM". Omezit tím věci, které třeba vím že už dnes nepoužiju a zbytečně mi žerou baterku, než po nějaké době zhebnou samy.
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    AOTEAROA: Windy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam