CROSS: Ted napriklad resim nastaveni budiku a zvoneni, svou melodii nastavit nelze.
Face ID je total fail, nefunguje pri blbym uhlu, s rouskou, ve tme. Otisk to nema nevim proc to dali do prdele.
Vypnuti nahodneho vyzadovani kodu zamku i kdyz tomu ukazes ksicht - nejde.
Photos je takova zhovadilost, ze jsem to nezazila. Nelze presouvat fotky z alba do alba, jen se delaji odkazy na fotky ktery proste z recents nedostnes - Android mel normalne nastaveni - fotky z fotaku uloz sem, whatsapp sem, atd. A to to nepouzivam na zalohu, na to mam nastesti google drive, to bych se asi vobkreslila pocitam.
Budik - hlasitost vyzvaneni nejde nastavit oddelene od hlasitosti telefonu, fade in je uplne mokrej sen ten neexistuje. Ma to sobe jakasi appka health, ktera ale neni budik takze pokazdy, kdyz chces budik prizpusobit, musis prenastavit nejakej body plan nebo co(?!).
Nemoznost prenastaveni "plochy" - napr. pravej swipe nejde vypnout takze mi tam furt vyskakuje nepouzivanej screen.
Razeni ikonek na plose - nelze.
Nastaveni periody k mereni spotreby mobilnich dat - nelze. Muzes to akorat zresetovat a pak to meri od resetu takze se musim prihlasovat na t-mobile a zjistovat kolik mi zbyva tam.
Otevreni aktivnich appek spodnim swipem je strasne zbytecne narocny, boli me z toho pravej plec protoze se to podari tak pri kazdym druhym pokusu.
A to jsou, vazeni, vsechno veci, ktery sly na Androidu nastavit par klikama nebo stahnutim jednoduche appky.
Ma to jedinou vyhodu - ze je ten telefon kompaktni a to jsem chtela, ale ted bych si s radosti vzala radsi nakou plachtu s OS, kterej se prizpusobi uzivateli a ne ze se uzivatel furt ohyba aby se prizpusobil OS.
Nicmene pro matku asi dobry, cim min moznosti tim lepsi pro starsi generaci.