• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    HELVETE: Primarne nechci michat kontakty z google uctu, ale i to by mi nevadilo kdyby v googlu slo s tema kontaktama normalne pracovat (csv, trideni, proste tabulka nebo cokoliv na 600+ kontaktu)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PETER_PAN: Ad 2.: kontaky spravuju pořád přes Google účet, který mám připojený.

Obecně pořád používám i po těch letech mnoho služeb mimo Apple, hlavně Google, ikdyž postupně v některých přecházím. Kdybych nebyl pohodlný, tak asi rychleji. Často i MS služby fungují víc než velmi dobře.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Zdravim ve spolek. Na Vanoce jsem dostal iPhone 13 Pro. Po HW strance, ergonomicky i focenim je to skvely telefon, ALE: Po temer 3 mesicich jsem na nej ale zcela jeste nepresel. Pouzivam ho na telefonovani a foceni, ale na dalsi sluzby nosim stale Android telefon. Vetsinu veci se mi nepodarilo transportovat. S necim si fakt nevim rady, na neco se mi nepodarilo sehnat apku, atd.

Potrebuju nasmerovat, poradit, utesit. Dopredu vsem dekuji za ochotu:

1. Nejvetsi problem je prevedeni WhatsApp zprav. Ty mam zazalohovane na google disku (maji dohromady asi 7GB) a nedari se mi je dostat do iPhonu. Tohle prece nejak musi jit.

2. Potreboval bych nejakou aplikaci na spravu kontaktu, nebo moznost naimportovat kontakty z csv/xls, nebo je proste spravovat na nejakym webu a moznost s nima pracovat i jinde nez v iPhone.

3. Shanim appku na skenovani co bude umet: Naskenovat dokument i z mirne zesiknemeneho zaberu, ulozit jako PDF a mit tam OCR vrstvu toho textu. Klidne placenou samozrejmne, do 100 EUR bych si to koupil (prescription ne).

4. Nejvetsi problem lidi okolo co pouzivaji iPhone je prenos souboru z iPhone do cloudu 3. stran, pri zachovani trideni alb apod. Ted zacinam experimentovat s pCloud a uvidim. Ale obecne kdyby tohle mel uz nekdo vyresene, budu moc rad.
    Pred lety fungoval na iPhone nejaky SW co umel pretahnout data pres lokalni wifi. Ale v rychlosti jsem nedogooglil, kdyby nekdo vedel.

5. Neco co je must have, nebo must know a nevim ze se na to mam zeptat? :-)
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    DEIKSAC: Ok ok, objednáno :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    MUI: Muzu je mit i normalne na home? Nerad bych se chodil nekam zvlast koukat, kdy a s kym mam napr. dalsi conf call.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DEIKSAC: Abych te nematl tim widgetem:

DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    LAUNCHER: Ja teda vidim 5x5 plus 6
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    LAUNCHER: DEIKSAC: MUI: Pro upresneni: Koukate na 5 sloupcu * 6 radku pozic pro ikonky + dalsich 6 pozic dole ve tray. Cely prvni radek je widget počasí a udalosti v kalendari (t.c. bez udalosti, protoze vikened).
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MUI: On jich ma bez spodni rady 25
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MUI: Pocitam i ty ctyri dole
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    LAUNCHER: Na ip12 mam sedm rad po ctyr ikonach, to je o tri min, nez mas, baterka je pristupna na jedno gesto odkudkoli …
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ahoj, muzu mit pls na iPhone 13 Pro Max na homescreen vice ikonek, treba viz muj screenshot?

Kdyz vezmu USB PD charger, rekneme nejaky povedeny 65W a dam do nej kabel ktery ma na jedne strane USBC a na druhe strane lightning, bude mi fungovat rychlonabijeni max rychlosti kterou jeste umi iPhone? Nebo to nabiji rychleji s Apple nabijecku?

Zvazuji přechod z Androidu a premyslim co vse by mi mohlo vadit. Hodne veci jsem vygooglil nebo se doptal, ale tohle asi zbylo, nemam kolem sebe power users s iPhone.

Pripadne pokud tu mate někdo za sebou úspěšny prechod z velkeho Android telefonu na Max, budu rad za dojmy a tipy.

Jsem myslim docela otevrena hlava a chapu ze par veci asi bude jinak. Teda jestli to nastane, zatim faze uvah. Diky.

FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    DEIKSAC: Zvlášť když je teď nový SE.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    DAWIDOS: Nedava smysl koupit treba jety SE 2020 oproti ty osmicce?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ONDRA_PATA:
    Predpokladam tu fotku pres web?
    Pak to nahlas sem:
    [nyx :: pripominky uzivatelu]

Pokud pouzivas nejakou app, tak do prislusneho auditka.
    [Nyx pro iOS]
    nebo
    [Fyx pro iOS a Android - neoficiální lehký mobilní NYX klient]
    ONDRA_PATA
    ONDRA_PATA --- ---
    prosim vas,mate nekdo iwatch 7 a pouzivate je na mereni jizdy na kole?
    nechtej mi ukazovat prumernou rychlost a vzdalenost.
    ve cviceni/jizda venku to mam mezi peti vybranymi udaji

btw nemuzu na nyx poslednich 14 dni nahrat z iphonu jedinou fotku/obrazek.rika to “chyba komunikace se serverem”.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    JANEK_MAD: Dík moc. To vypadá velice zajímavě za tu cenu.
    JANEK_MAD
    JANEK_MAD --- ---
    DAWIDOS: já jsem nedávno přebíral a vybíral, aby to mělo Ok baterii a v dobrým stavu a nevimcojeste, nakonec jsem koupil zde novej 8 128gb
    systemsmart
    https://www.systemsmart.cz/ProduktDetail/9779889-apple-iphone-8-128gb/cs-CZ
    WAKI
    WAKI --- ---
    DAWIDOS: Já bral teda teď ipad z mobilni pohotovosti verzi A a musim rict ze fakt ipad vypadal jak novej. Zadny skrabnuti. Takze ja mam kladnou zkusenost. Zatim. Davaji pul roku zaruku.
    DAWIDOS
    DAWIDOS --- ---
    Rad bych poridil starsi iphone (vicemene kvuli datove simce, navigace na motorku a tak), asi sedmicku nebo osmicku v dobrym stavu. Ma nekdo dobry zkusenosti s konkretnimi prodejci, jako je Mobilni pohotovost, Levnyiphony nebo ted to Swappie treba (i kdyz to mi prijde nejslabsi)? Bazary teda dela jeste Iwant, iStyke… diky za cokoli.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam