ALL: Zdravim ve spolek. Na Vanoce jsem dostal iPhone 13 Pro. Po HW strance, ergonomicky i focenim je to skvely telefon, ALE: Po temer 3 mesicich jsem na nej ale zcela jeste nepresel. Pouzivam ho na telefonovani a foceni, ale na dalsi sluzby nosim stale Android telefon. Vetsinu veci se mi nepodarilo transportovat. S necim si fakt nevim rady, na neco se mi nepodarilo sehnat apku, atd.
Potrebuju nasmerovat, poradit, utesit. Dopredu vsem dekuji za ochotu:
1. Nejvetsi problem je prevedeni WhatsApp zprav. Ty mam zazalohovane na google disku (maji dohromady asi 7GB) a nedari se mi je dostat do iPhonu. Tohle prece nejak musi jit.
2. Potreboval bych nejakou aplikaci na spravu kontaktu, nebo moznost naimportovat kontakty z csv/xls, nebo je proste spravovat na nejakym webu a moznost s nima pracovat i jinde nez v iPhone.
3. Shanim appku na skenovani co bude umet: Naskenovat dokument i z mirne zesiknemeneho zaberu, ulozit jako PDF a mit tam OCR vrstvu toho textu. Klidne placenou samozrejmne, do 100 EUR bych si to koupil (prescription ne).
4. Nejvetsi problem lidi okolo co pouzivaji iPhone je prenos souboru z iPhone do cloudu 3. stran, pri zachovani trideni alb apod. Ted zacinam experimentovat s pCloud a uvidim. Ale obecne kdyby tohle mel uz nekdo vyresene, budu moc rad.
Pred lety fungoval na iPhone nejaky SW co umel pretahnout data pres lokalni wifi. Ale v rychlosti jsem nedogooglil, kdyby nekdo vedel.
5. Neco co je must have, nebo must know a nevim ze se na to mam zeptat? :-)