• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    VACA
    VACA --- ---
    KOLCON: aha OK, sry nevidel jsem pac jsem mel rozepsanej post…

    Tak zrovna pokud jde o cteni v posteli pred spanim, tak bych se na nejakej ipad mini jako druhy zarizeni k ipadu PRO uplne vys*al a poridil si misto toho za ty prachy nakou libovou ctecku s dobrym e-ink displayem a prijemnym teplym podsvicenim…
    Ten lvl cteni je na takovym zatizeni nesrovnatelne prijemnejsi nez jakymkoli ipadu.
    Just saying…
    VACA
    VACA --- ---
    KOLCON: Jako subektivne, za sebe, bych Ti doporucil spis “fullsize” ipad.
    Telefon clovek furt nosi po kapsach takze tam mi prijde mala velikost zajimava.
    Ale u iPadu to vidim spis opacne. At uz to bude mini, tak stejne to budes mit v nejakym zavazadle… Takze tam mi to uz neprijde takovy terno, aby to bylo co nejmensi.

    Apple pencil na tom 8 palcovym displayi prakticky bez ramecku nebude zadnej slagr na prakticky pouziti…
    Pro multitasking a to jakym smerem se iPadOS vyviji te bude malej display spis limitovat v tom co vsechno se dnes na iPadu da delat..



    Ale treba i cover s HW klavesnici, zatimco pro mini je ta mini klavesnice spis takovej gimmick na hranici pouzitelnosti, tak u normalniho ipadu uz je celkem vyber obalu s klavesnici ktery jsou solidni, a da se na nich celkem F pohode fungovat.
    Nektery maj i touchpad kterej to cely zase posune o kousek dal, protoze kdyz uz pises z klavesnice tak je to mnohem vic ergo nez zvedat ruce od psani na display.. Gesta a klavesovy zkratky tam mas v podstate jako na macu, takze to celkem dokaze zvednout produktivitu prace a fungovani s tim zarizenim.
    (Docela mi prijde vychytanej ten logitech combo touch keyboard, kde muzes klavesnici budto preklopit na zadni stranu, nebo snadno odtrhnout od magnetu a mit tablet jenom jako tablet, ale stale v pouzdru…)

    Zkratka a dobre zatimco telefon vnimam primarne furt jako telefon, i kdyz s benefitama moderniho veku.
    Tak ipad chapu jako pomerne vsestrany zarizeni na kterym se dnes uz da udelat celkem dost prace, a prijde mi kontraproduktivni se svazat malym displayem.
    To teda pisu z pohledu cloveka kterej iPad mini radu let provozoval, ale je to jen muj osobni pohled na vec, takze me nemusis brat uplne za slovo, taky zalezi jaky mas s tim ipadem ambice:)
    Ale jinak ono tim ze dneska uz ty ipady nemaj ty velky presahy po stranach, tak to pocitove nepusobi jako zas takovy prkno…




    KOLCON: jak pise MADBANANA.
    Btw napr na iOS 9 vychazely updaty jeste v roce 2019…
    Ono u takhle archaickyho iOS je problem spis se zastoupenim kompatibilnich appek na storu.

    Ale zrovna iOS 15 zatim problemy s kompatibilitou nema, a myslim ze jeste nejakej cas mit nebude…
    Ono tam to jako prvni z pravidla zariznou distributori appek s internetovym bankovnictvim nebo online platbama. (Jako ruzny liftaga, dame jidla, wolti, bolti, a podobne) Tam priste jednoho dne vydaj aktualizaci appky nekompatibilni s tvoji verzi iOS, bez toho appku nespustis a zkoncil jsi…
    Tohle samozrejme zasadne omezi funkcionalitu mobilniho telefonu, tak jak ho v soucasnosti vnimame..

    Jinak bezny appky co ma clovek nainstalovany zpravidla fungujou bez problemu, a to i v pripade ze uz treba na appstoru nejsou ani k dispozici vubec…



    MADBANANA: zkousel jsem, zkousel jsem i takovy ty “zvejkacky” co na sebe nalepej veskerej humus, bez efektu.
    Ale abych pravdu rekl me tam nejak odchazi uz i ten lightning port. Cim dal casteji to zlobi pri nabijeni, i s novym kabelem, i po vycisteni toho portu. Jako ono by to slo vymenit asi i celkem za pakatel, zrovna u tohodle telefonu v dnesni dobe.
    Ale s tim mikrofonem ja mam za to ze to je dokonce “knovn issue” u ty sedmicky. Ze tam snad ochazi nejakej komponent (prevodnik z toho mikrofonu) primo na zakladni desce, az to pak jednoho dne prestane fungovat uplne jednoho dne. A to se mi uz nejak resit nechce, vzhledem ke stari a dnesni hodnote tohodle stroje :-/
    (I kdyz ta 256 verze nei tak casta)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOLCON:
    já měl mini 2 a pak 4 a taky jsem se toho bál, ale pokud neusnu a nespadne mi to do xichtu, tak pohoda :-)
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOC256: Pro mám taky ale právě na čtení v posteli je moc velký
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOLCON: Asi záleží na tom co na něm chceš dělat. Já mám iPad PRO z roku 2018, a co jsem o prázdninách přestal hrát hry, tak v podstatě na něho lezu jen vyjímečně když si v posteli si pohodlně prohlídnout nějaký web. Jinak třeba pracovně nemám moc důvod.
    KRKA
    KRKA --- ---
    Jdu opět s dotazem :) ohledně CarPlay pls. Dá se nějak na iPhone vypnout, aby se mi z telefonu v autě neprehraval zvuk? Dam příklad, sedím v autě, poslouchám hudbu, vezmu do ruky telefon a zapnu foťák, v tu chvíli se hudba vypne a auto si mysli, ze bude přehrávat zvuk z tel. To samé když třeba zapnu Fb nebo IG. Nejvíc vtipný je když jsem zkusila zapnout Shazam, aby poslechl písničku a samozřejmě v tu chvíli se radio vypnulo. Hrozne mě to vytaci, ale nikde jsem na to neprisla. Díky za rady!
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    KOC256: Já váhám jestli k 12 mini nekoupít iPad mini
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIRRA:
    velikost asi může nejvíce vadit v použitelnosti. když si uvědomím jak telefon používám, tak většinu věcí na MINI vyřeším jednoruč, případně hodit telefon mezi rameno a hlavu taky není nadlidský spěračský úkon.

    Měl jsem i PRO teda ve verzi 11 a bylo to fajn. Teď stále váhám, zda 12 MINI nahradím 14 PRO... (mám bonus, tak by byl nerozum nevyužít)
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    ALI: Ja se obecně taky každý větší velikosti bál, jsem si říkal pokaždý když jsem viděl něco většího "taková kráva to můžu rovnou nosit v kapse tablet :D" ale ono si člověk rychle zvykne. Fullsize je oproti tý sedmě vyšší o cenťák, širší o půl, jak říkám o zvyku. Taky je pravda že na běžný používání už ti ta trochu větší úhlopříčka zas moc extra v ničem nepomůže..hlavně se za ty léta ten displej pěkně protáhnul k okrajům tak to je v tomhle hlavní upgrade. U těch obalů to hrozně nafukujou ty geláče, já po všech možnejch druzích nakonec koupil koženej (nějakej Andar, je sice pěknej ale byl tam hroznej voser s clem na shippingu), nějak jsem se bál že to bude klouzat a nakonec naopak, je celkem tenkej a přijde mi to i nejpříjemnější do ruky.
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    KOLCON: Až doteď tam vycházelo úplně všechno, až iOS 16 už nedostal. Ale čekal bych, že bezpečnostní záplaty na iOS 15 ještě nějakou dobu budou.
    KOLCON
    KOLCON --- ---
    VACA: Na 7 ještě vycházejí bezpečnostní zaplaty?
    MADBANANA
    MADBANANA --- ---
    VACA: Na odcházejíci mikrofon ti imho pomůže vykartáčovat spodek telefonu a zvuk bude jako novej.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Coz jako teda musim rict ze ta sedma mi slouzi nejdyl ze vsech telefonu co jsem kdy mel.

    A pak ze smartfony nejsou trvandlivy produkty. Imho se ten lifespan mobilu nekdy okolo ty sedmy generace zasadne prodlouzil, a dodnes je to relevantni. 256giga, asi to neni tak bleskovy jako soucasnej a naky top hry to neutahne, ale jinak nevim nic co se mobilni aplikace tyce, v cem by mi nestacil.
    (Pravda, ze treba foto v mobilu je pro osobne me jen ciste na zdokumentovani, jako fotak to nepouzivam, a na to je ta 7 taky furt pro me za me F pohode)
    Sry za trochu OT. Inu louceni po letech :)
    VACA
    VACA --- ---
    ALI: Asi to tak dopadne.
    Ja bych musel uz po nekolikaty za ty roky menit baterku v tej sedme.
    +taky mi asi odchazi mikrofon na hovory, coz uz se mi nechce do toho vrazet.
    Po poslednim updatu taky trochu zpomalil v browseru… (i kdyz jic tragickyho)
    Vsak ma narok po teh uz snad skoro 8mi letech provozu.. coz jako vsechna cest! Kdyz by mini vydrzel slouzit stejne dlouho, tak budu happy:)

    Hry na telefonu prakticky nehraju, filmy taky ne. Max obcas nakej prilezitostnej youtube kratsi.
    ALI
    ALI --- ---
    VACA: mel jsem 8, pak 12 mini, ted 13 mini. je to skvelej telefon.

    idealni do kapsy. na “vetsi” hry a na filmy to neni, ale jinak nej.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIRRA: Tak ona ta funkce není ještě moc prolezla společností. Ale já se s tím právě setkávám už podruhé, poprvé se mi to stalo někdy v květnu, kdy jsem byl Apple pozitivní partou na jedné akci, a tuším že až po návratu domů mě Apple informoval že se se mnou pohybující si sluchátka, Ale bylo to až ve chvíli, kdy ty sluchátka byly dávno pryč a dále se to už vůbec nezobrazilo. Takže to tak nějak přišlo s křížkem po funuse… Jak se říká.
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    KOC256: Jojo, za majitele bud považovanej kdokoli kdo má ten device pod svým AppleID, takže tam to může bejt víc než jeden uživatel. Opraveno to určitě není páč o tom slyším poprvé :) takže možná lepší to tvý první pojmenování anomálie, neslyšel jsem o tom že by se to dělo nějak pravidelnějc nebo častějc
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIRRA:
    jen pro upřesnění...
    Majitel je ten kdo má sluchátka/AirTag napárovaný. tedy klidně u sluchátek více než jeden člověk?

    A ten BUG zatím není opraven?
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    KOC256: To byl bug, mělo by to hlásit až ve chvíli kdy se vzdálí majitel (pak je druhá podmínka že se ten AirTag/device musí s tím potenciálně sledovaným člověkem začít hýbat, pokud jsou jen vedle sebe bez pohybu nějakou dobu tak by to neměl řešit).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam