KOLCON: Jako subektivne, za sebe, bych Ti doporucil spis “fullsize” ipad.
Telefon clovek furt nosi po kapsach takze tam mi prijde mala velikost zajimava.
Ale u iPadu to vidim spis opacne. At uz to bude mini, tak stejne to budes mit v nejakym zavazadle… Takze tam mi to uz neprijde takovy terno, aby to bylo co nejmensi.
Apple pencil na tom 8 palcovym displayi prakticky bez ramecku nebude zadnej slagr na prakticky pouziti…
Pro multitasking a to jakym smerem se iPadOS vyviji te bude malej display spis limitovat v tom co vsechno se dnes na iPadu da delat..
Ale treba i cover s HW klavesnici, zatimco pro mini je ta mini klavesnice spis takovej gimmick na hranici pouzitelnosti, tak u normalniho ipadu uz je celkem vyber obalu s klavesnici ktery jsou solidni, a da se na nich celkem F pohode fungovat.
Nektery maj i touchpad kterej to cely zase posune o kousek dal, protoze kdyz uz pises z klavesnice tak je to mnohem vic ergo nez zvedat ruce od psani na display.. Gesta a klavesovy zkratky tam mas v podstate jako na macu, takze to celkem dokaze zvednout produktivitu prace a fungovani s tim zarizenim.
(Docela mi prijde vychytanej ten logitech combo touch keyboard, kde muzes klavesnici budto preklopit na zadni stranu, nebo snadno odtrhnout od magnetu a mit tablet jenom jako tablet, ale stale v pouzdru…)
Zkratka a dobre zatimco telefon vnimam primarne furt jako telefon, i kdyz s benefitama moderniho veku.
Tak ipad chapu jako pomerne vsestrany zarizeni na kterym se dnes uz da udelat celkem dost prace, a prijde mi kontraproduktivni se svazat malym displayem.
To teda pisu z pohledu cloveka kterej iPad mini radu let provozoval, ale je to jen muj osobni pohled na vec, takze me nemusis brat uplne za slovo, taky zalezi jaky mas s tim ipadem ambice:)
Ale jinak ono tim ze dneska uz ty ipady nemaj ty velky presahy po stranach, tak to pocitove nepusobi jako zas takovy prkno…
—
KOLCON: jak pise
MADBANANA.
Btw napr na iOS 9 vychazely updaty jeste v roce 2019…
Ono u takhle archaickyho iOS je problem spis se zastoupenim kompatibilnich appek na storu.
Ale zrovna iOS 15 zatim problemy s kompatibilitou nema, a myslim ze jeste nejakej cas mit nebude…
Ono tam to jako prvni z pravidla zariznou distributori appek s internetovym bankovnictvim nebo online platbama. (Jako ruzny liftaga, dame jidla, wolti, bolti, a podobne) Tam priste jednoho dne vydaj aktualizaci appky nekompatibilni s tvoji verzi iOS, bez toho appku nespustis a zkoncil jsi…
Tohle samozrejme zasadne omezi funkcionalitu mobilniho telefonu, tak jak ho v soucasnosti vnimame..
Jinak bezny appky co ma clovek nainstalovany zpravidla fungujou bez problemu, a to i v pripade ze uz treba na appstoru nejsou ani k dispozici vubec…
—
MADBANANA: zkousel jsem, zkousel jsem i takovy ty “zvejkacky” co na sebe nalepej veskerej humus, bez efektu.
Ale abych pravdu rekl me tam nejak odchazi uz i ten lightning port. Cim dal casteji to zlobi pri nabijeni, i s novym kabelem, i po vycisteni toho portu. Jako ono by to slo vymenit asi i celkem za pakatel, zrovna u tohodle telefonu v dnesni dobe.
Ale s tim mikrofonem ja mam za to ze to je dokonce “knovn issue” u ty sedmicky. Ze tam snad ochazi nejakej komponent (prevodnik z toho mikrofonu) primo na zakladni desce, az to pak jednoho dne prestane fungovat uplne jednoho dne. A to se mi uz nejak resit nechce, vzhledem ke stari a dnesni hodnote tohodle stroje :-/
(I kdyz ta 256 verze nei tak casta)