• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    FUMO
    FUMO --- ---
    FRK_R23: No to dam a nebo tady budu hned 2. 2. brecet :D
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FUMO: Je to prostě telefon hele. Systém je jinej a jak říká HERKULES, je lepší akceptovat nastavení od Apple a nesnažit se o custom build.

    Mně osobně to přijde hodně intuitivní a přehledný.
    Schválně dej třeba za měsíc dva vědět jakej byl přechod, ale podle mě nebudeš mít problém.
    FUMO
    FUMO --- ---
    XCIDAR: Budu mit 15Pro a treba ta nabijecka do auta se bude hodit, no... ale uznavam, ze to neni nic suepr duleziteho. Moje pointa byla, ze jako androidak vubec netusim, ze neco takoveho to vubec umi. Kolik takovych veci jeste je? Na co bych se mel kouknout, co by me mohlo zajimat. Ptam se blbe, chapu, ale prave, ze to neumim lip.
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    FUMO: A jakej budes mit? Magsafe pouzivam na Rotopedu a Zena ma v aute magsafe nabijecku, tak se to hodi. Ale povetsinou to asi nebude potrebovat. Jeste mam i nejaky magsafe prislusenstvi... Takze ja jsem potreboval... Ale ty standardni apple kryty to tusim podporuji vsechny.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    FUMO: Nemám kryt s magsafe a nemám dojem, že o něco přicházím :)
    FUMO
    FUMO --- ---
    Diky, mam pocit, ze tak nejak by to melo bejt, ale je uklidnujici si to precist. Kolega mi treba rikal, ze si musim koupt kryt co ma magsave... vite co, ja vubec netusim, je to pro me telefon, ale treba tohle byla dobra rada.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    FUMO: On celej ten dotaz je trošku "clickbait". Chápu tvé obavy. Chvíli ti pár věcí nepůjde, protože ty systémy jsou odlišný a budeš nad "problémem" přemýšlet jinak, než Apple logika uvažuje.

    Ale nebál bych se toho. Aplikace, na který jsi zvyklý, jsou dostupný i na Apple a používají se dost stejně.

    A něco, co stopro musíš v nastavení najít a zakliknout, aby ti zlý hackeři nezruinovali účet, nic takového "must click" tam není.

    Neboj se toho a vzhůru do toho!
    FUMO
    FUMO --- ---
    Ahoj, od 2010 pouzovam Android, ted doatanu v praci 1. 2. iPhone a docela se na nej tesim, ale taky mam trochu strach, zejo. Muzete mi prosim poradit na co si dat pozor nebo co si myslite, ze bych si mel hned poridit. Proste nejaky tips and tricks, prosim.

    Koulal jsem co mi na to rekne google, ale prislo mi to takovy k hovnu, tyhle clanky jsou spis clickbait.
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    TANTRAMAN:
    YELLOWKNIGHT:
    od smrti Jobse je podporovan i remote floppy disk boot.
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    YELLOWKNIGHT: Normálně jako vždy, přes bootovací disketu
    YELLOWKNIGHT
    YELLOWKNIGHT --- ---
    TANTRAMAN: a jak tam nahraju iOS?
    WAKI
    WAKI --- ---
    17.3 +10.3
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    ZVIRATKO: motas dohromady mix a kontrolni poslech, to sou dve ruzny kontexty, v kterych se adresuji jiny veci.

    Nechci tady v iPhone oddeleni rozjidet diskuzi o necem, co sem podle mne nepatri.

    Dekuju Vam za odpovedi, ahoj
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    AMSTERDAM: neber mi iluze, cekal bych, ze se vsechno mixuje na referencnich monitorech a maximalne zkontrolujes ze to na par sluchatkach nezni uplne hrozne, ale je job tech sluchatek aby vsechno znelo dobre, ne tvuj abys z toho prusvihu sitozni sluchatka vytahnul :-D pak si rikam proc jsou moderni mixy proti origo ze 70s neposlouchatelny na magnetoplanarnich sluchatkach... :)
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    ZVIRATKO: dekuji za odpoved.
    Ja je ani pouzivat nechci, zajima mne, co si o tom lidi myslej.
    Jsem sound designer a casto (obycejny EarPods na dratku) pouzivam na finalni kontrolu mixu, pokud to prezije ty jedovaty stredy a neni to z nich neprijemny, tak sem spokojenej.
    EarPods povazuju za "default" zpusob poslechu dnesni doby, tedy musi to pres to hrat dobre, nebo aspon uspokojive bez vyraznejsi chyby (agresivni stredy). Tak si delam anketu.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    co to tu, s prominutim, placate? ten zvuk je uplne totalne jinej, cely ty sluchatka jsou uplne jiny
    normalni Airpods nehrajou spatne ve srovnani s jinejma sluchatkama, ale jsou to proste pecky
    Airpods Pro hrajou zcela jinak a lepe, maj napriklad mnohem lepsi basy a daj se aspon trochu srovnavat s jinejma "hifi" sluchatkama, pasivne docela dobre izolujou, takze je spis potreba mit transparency rezim aby clovek vedel o svetu kolem (a ANC aby to ticho bylo lepsi)

    normalni Airpods se daj pouzivat treba na podcasty v aute, zatimco s Airpods Pro bych si ani v transparency rezimu netroufnul, ale obecne se s tim transparency rezimem da pohybovat venku, doma i v praci a mluvit s lidma a podobne

    a dalsi velky rozdil je v pocitu - Airpods jsou proste pecky, nijak extra se s nima nepoti ucho a nedrazdi to zvukovy kanal, zatimco Pro se strkaji dovnitr a to muze nekomu vadit

    AMSTERDAM: normalni Airpods znej "tinny", vsechny frekvence tam jsou ale mas pocit ze je to trochu z dalky. Neurazi to, naprosta vetsina lidi se nad tim nepozastavi ani ze by to hralo spatne nebo ze by to hralo nejak prekvapive dobre, ale rozdil mezi nima a Pro je astronomickej. Nenapsal jsi kdy je chces pouzivat takze tezko rict ktery by pro tebe byly lepsi, ale ciste po strance zvuku je to bez debaty.
    CROSS
    CROSS --- ---
    AMSTERDAM: Nemám cvičené nebo citlivé ucho, takže rozdíl mezi nimi neslyším. Je to pro mě čistě jen o ANC v Pro verzi. (Který se dá vypnout mimochodem.) Ne-pro verzi už používám jen v jinak tichém prostředí (třeba když ráno cvičim doma).
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    AMSTERDAM: Moc velkej není, primárně jde u Proček o Noise Cancellation, pro někoho zbytečná pro někoho nezbytná fičura. Jestli jezdíš MHD/často lítáš a nebo posloucháš mluvený slovo / Podcasty tak tam to dělá velkej rozdíl.
    WERT
    WERT --- ---
    AMSTERDAM: dražší
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    Umel by tu nekdo popsat rozdil ve zvuku EarPods a EarPods Pro? ("kulatější", "ostřejší", "tupější" ... )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam