• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    UBIK
    UBIK --- ---
    mám jako vždy blbou prosbu. potřeboval bych pořídit iPhone, který je malý, ještě bude nějakou dobu podporovaný a stojí do 10k. klidně repas. budu vděčný za jakékoliv tipy na model a obchod. díky moc.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    JIRRA: Pokud nehraješ hry, kde by si vzal zabraných aplikacema 100GB? Osobně mám aplikacema zabraných na ip 12mini polovinu ze 128, ale z toho je dobrých 25GB her
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    LOJZA: Migraci tel-tel jsem delal a bohuzel to stejne stahuje appky z appstore.
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    INSOMNIA: Bohužel setkal. Vyzkoušej migraci pustit tak, že nevyužiješ zálohu v iCloudu, ale všechna data přeneseš telefon -> telefon. Měl bys tu možnost vidět jako sekundární někde v průběhu průvodce. Migrace bude trvat déle… Nejsem si ale jistý, že to zafunguje.
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    Resil jste nekdo pri prechodu na novy telefon, ze aplikace uz neni v appstore a nelze ji tudiz prenest? Nasel jsem nejaky nastroje jako 3utools a iMazing, ale prijde mi to jako za doby, kdy vsichni resili Jailbreak. Nechce se mi hned smirit s tim, ze aplikaci uz nebudu moct pouzivat, protoze tim ovladam specialni budik, kterej se ovlada pouze aplikaci a pres wifi.
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    nechce nekdo iph14pro 256GB spacegrey? open bych rekl pekny stav. 14k
    ELPASO
    ELPASO --- ---
    nechce nekdo iph12pro 256GB? rekl bych pekny stav. treba 8500?
    CROSS
    CROSS --- ---
    HERKULES: Myslim, že je třeba mít zapnutý takový to Learn from this app v nastavení Siri. (Kdysi mi to někdo radil, možná dokonce tady.)
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    DUCATIMONSTER: Používám to denně, stejně jak iMessage a neni tam ani jeden WhatsApp. Jen zprávy.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    HERKULES: Objeví se tam časem, když ho vybíráš z té druhé.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    Když sdílím nějakou fotku, kliknu u fotky na ikonu sdílení. Na listě mi to nabízí různé app na sdílení. Zprávy, WhatsApp atd. Na liste nad tím mám jednotlivé poslední konverzace v iMessage. Jak do této listy zapnu i WhatsApp? Dík
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Kde by mohla být chyba, že jsem v aplikaci najít přestal vidět manželku? Záložka lidé mi ukazuje poslední polohu předvčírem i když záložka zařízení ukazuje aktuální polohu iPhone i watch.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NOPOLICE: asi poslouchám ne úplně typický podcasty, takovej SOG cast mám prostě uloženej „až na to jednou budu mít čas“ a nespolíhám na to, že zůstane online navždy. Navíc někde v letadle toho moc nenastreamuju. Nicméně to je spíš kapka v moři, teď koukám, že moje Photos knihovna má ve skutečnosti 264 GB, no ale to asi neni úplně obvyklý.

Podle toho, cos psal, nejsi datovej hoarder jako já, 256 bude v poho.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    CROSS: k čemu na telefonu uchovávat 10GB podcastů? přece se to dá streamovat a smazat co nepotřebuju v offline módu.
    Ačkoliv by 512GB bylo pohodlnější, došel jsem k tomu, že vezmu 256GB. Na extra náročný soubory a nebo kdybych natáčel prores kdyžtak vezmu externí ssd s usb-c. Na prores by nestačilo ani těch 512GB.
    CROSS
    CROSS --- ---
    JIRRA: no já tomu rozumim. Jinak osobně mám v systémový fotoknihovně i fotky ze zrcadlovek (už zpracovaný, ale stejně jsou to poměrně velký soubory), a mám v telefonu i další data (jenom podcastů asi 10 GB a pod.). A to teda nemluvim o samostatný knihovně Lightroomu, ok, tu asi ne telefonu úplně nepotřebuju, ale když ta možnost je. Jedu taky starej model vlastní muziky (tzn. žádný Apple Music a stahování z cloudu), takže co jsem si koupil (kapacitu), to i využiju.

Můj původní komentář by o principu, že když mi dneska stačí N, ale kupuju to třeba na dalších 4-5 let, počítám s nějakou rezervou.
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    Asi bych se podíval fakt jen na to kolik má tvoje knihovna fotek, je teda pravda jestli máš jako CROSS takhle hodně tak ti to asi bude růst, já nahromadil za 5+ let 100gb.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    Já vždycky vystačil se 128 GB, ale teď jsem radši pořídil 256 GB, kdyby Apple Intelligence potřebovala mít nějaký větší model lokálně.
    JIRRA
    JIRRA --- ---
    CROSS: Apkama apod se většinou dostaneš tak na těch 100gb, pokud teda neplánuješ hrát na telefonu FPS hry apod což asi málokdo :) u těch fotek a videí to pak funguje tak že když ti dochází místo tak se v telefonu uchovávaj menší verze a ty v plným rozlišení zůstávají v icloudu. Jestli netočíš videa ve 4K nebo nefotíš v RAW tak se reálně na stovky giga stejně nedostaneš, ten HIVC formát tolik nezabírá.
    CROSS
    CROSS --- ---
    NOPOLICE: No proti větší kapacitě to nemluví, ale ta sama o sobě zálohu neřeší, to rozhodně. Fotky *jen* v telefonu samo nechceme.
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    NOPOLICE: 15 pro a mam 128 GB. K tomu si platim 2TB icloud, tam se mi potkavaji vsechna data moje i rodiny plus zalohy. Forky se mi optimalizuji, takze nezaberou tolik.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam