• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    JIRIKK: A odteď to už funguje normálně? I tím dřív nefunkčním způsobem?
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    No nakonec jsem to vyřešil tak, že se šlo přihlásit přes bankovnictví ale tak, že jsem kliknul na "Mobilní zařízení nemá datové připojení". Ono to vygeneruje jiný QR kód, který jsem z vyfotil na jinym mobilu a pak ho načet na iphone v apce inten. banking. Pak se to přihlásilo. Tudíž mám vyřešeno. Děkuji oběma za rady.
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    HERKULES: j. mam ji autorizovanou.
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    DUCATIMONSTER: Nelze. Stejnej problém jako u mobilního klíče egovernmentu
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    JIRIKK: Máš na tom novem telefonu tu aplikaci “autorizovanou”? To se z iCloudu při obnovení nepřenáší. Stejně tak mobilní bankovnictví přes aplikaci. Musíš příště v tom egovermentovém klíčí povolit, že je ten telefon autorizovaný na tu a tu činnost (službu), např pro přihlášení do datovky, pro ověření eidentity.

Už si úplně nepamatuju, jak jsem to dělal. Ale principiálně jde o to, přihlásit se jinak a v nastavení povolit a autorizovat tu aplikaci.
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    JIRIKK: Nelze se přihlásit bankovní identitou?
    JIRIKK
    JIRIKK --- ---
    Ahoj. Chtěl bych požádat zkušenější o radu. Dostal jsem iPhone 13, vše ok až na jednu věc. Mám problém s přihlašováním pomocí aplikace "mobilní klíč eGovernmetu". Pokud se chci přihlásit třeba do aplikace eObčanka, tak standartní postup je takový, že aplikace mě přesměruje na webovou stránku s qr kódem, která se otevře v safari. Tam tlačítkem spustím aplikaci "mobilní klíč egovernmentu", ověřím identitu a po návratu do safari by se měla webová stránka přesměrovat na potvrzení o přihlášení. Jenže se tak nestane. Prostě to zůstane stát bez přesměrování. Působí to na mě tak, jako by safari nebylo schopné převzít od aplikace přesměrovávací url. Na iPhone 11 to funguje ok. Stejný problém mám i při pokusu o přihlášení do internetového bankovnictví RB. S iPhone 13 a safari nemožné. Ve firefox nebo iPhone 11 se safari funguje. Kde by mohl být problém a jak to řešit?Máte tu někdo iPhone 13 s funkčním mobilním klíčem egovernmentu? Díky.

P.S.: To že se nepřihlásím do internetového bankovnictví mi zas tak nevadí, lze to obejít, ale ten mobilní klíč egovernmentu obejít nelze.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    FORELLI: buď v klidu, já už si taky další iPhone nekoupím.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    CROSS: vyřešil jsem to tak, že jsem si uvědomil že s iphonem nebudu kamarád. Opravdu jsem to zkoušel a dal tomu šanci narazil jsem pak ještě na pár dalších věcí a uvědomil jsem si co od telefonu očekávám a bohužel ve dvou hlavních bodech je to pro mě no go. Je to samozřejmě umocněno tím, že nemám žádné jiné další apple zařízení.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SUBTITLES017: zalezi na komunikacni technologii tech zaroven, philips a i vetsina ostantnich funguje pres zigbee radiovy protokol a s tim apple tv ani homepod naprimo neumi. Ale treba ted jsem kupoval levne ovladatelne zasuvky na lidl shopu s podporou Matter protokolu, komunikuji pres wifi a do Apple home jsem je dal primo jen naskenovanim qr kodu a zadny lidl bridge, lidl ucet nebo cokoliv nebyl potreba a myslim, ze uz existuji i takova svetla. Ja treba Hue taky mam a myslim, ze jejich zarovky a barvy apod jsou na tom nejlepe a tak mi nevadi mi Hue bridge.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    CHILDINTIME: jeste jestli tomu rozumim.. kdyz jsem koupil chytry zarovky, tak jsem tehdy nemusel kupovat bridge a mohl jsem koupit rovnou homepod / apple TV, ktery by tohle nahradil? ve chvili kdy mam homepod / apple TV, tak mi je vlastne bridge k nicemu...?
    KAZATELL
    KAZATELL --- ---
    CHILDINTIME: iPad už jako domácí centrum použít nelze, ale ten HomePod mini stačí
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    CHILDINTIME: ja prave pro apple tv nevidim realne zadne vyuziti, takze kdyz uz neco, tak pujdu asi cestou toho homepodu..
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SUBTITLES017: Aby ta domacnost fungovala spravne samostatne tak fakt potrebuje nejaky ten centralni bod. Homepod staci, staci i nejaky ipad co je porad doma, ja vetsinou lidem doporucuji apple tv (klidne starsi), protoze airplay na nejakou tv, monitor apod s tim funguje nejlip a povazuju to za uzitecny zarizeni i kdyz treba domaci audio/video uz nejak maji.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    CHILDINTIME: jo tak to mame.. jen jsem byl překvapený, když jsem chtěl manželce přidat hue bridge taky do domácnosti, což nejde, protože už ho mam přidaný ja… to je oser.. stačí jen ten obyč homepod za 3k?
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SUBTITLES017: Pokud chces Apple Home/Domacnost tak ano, musis tu domacnost se zarizenimi nejak vytvorit a pridat Hue nebo dalsi prvky. Pokud mas jen Hue bridge tak v lokalni siti muze Hue ovladat vic lidi ze svych zarizeni - kazdy si nainstaluje Hue aplikaci a prida ten bridge.
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    chápu správně, ze i když mam philips hue bridge, tak abych mohl přidat dalšího uživatele do domácnosti (i když je v rodinném sdíleni), tak musím mít buď zasranou Apple TV nebo homepod? jen aby další člověk mohl ovládat světla přes domácnost??
    CROSS
    CROSS --- ---
    PETER_PAN: no tak to ale spíš kámoš, co má v kontaktech tebe, telegramu ty svoje kontakty nasdílel. To asi neovlivníš.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PETER_PAN: Settings - Privacy & Security - Contacts

Tady se to zapíná a omezuje. Zkoušel si?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam