• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    CROSS
    CROSS --- ---
    Možná úplně blbej dotaz, ale nějak to nemůžu rozlousknout. Korporace mi vnutila služební telefon. Celkem ho nepotřebuju, ve firmě ani s klientama si moc nevoláme, všechno se řeší kombem e-mail + Teams. Ale neni vyhnutí. Svůj vlastní telefon si samo nechám, provozuju na něm svoje současný soukromý a starý český číslo (tzn. 2 SIM), jako každej v něm mám úplně všechno, a po HW stránce nic takovýho mi korporace samo nedá (16 Pro Max).

Firma jede Windows laptopy, takže nějaká synchronizace jedině přes Microsoft ekosystém, to celkem neni faktor. Soukromě frčim několik Maců, iPad a obecně všechno Apple.

Firma mi navrhuje buď iPhone (16e) nebo nějakej Samsung. Moje první myšlenka byla samo iPhone, ale pak se mi to rozleželo. Na služební telefon přijde akorát, ehm, telefon, možná whatsapp na pracovní věci (za cca posledních 5 let se asi dva klienti chtěli bavit po whatsapp), a to je všechno. Pracovní mejly i kalendář vidim i na svým sokromým telefonu (všechno v jednom ve fantasticalu, me gusta). K tomu potenciální voser s používáním soukromýho Apple ID na pracovním / firemním telefonu. Tak si říkám, jestli neni jednodušší vzít ten Samsung, tahat ho vysloveně jen na telefonování, případně jako hotspot, a o nic jinýho se nestarat. Aspoň se seznámim s Androidem.

Řešil jste tohle někdo (určitě jsou mezi námi i korporátní jockeyové, ne samí freelanceři :-]), a jak jste to vyřešili?
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    NOPOLICE: M3 je rozhodně dobrý deal. Dají se pořídit v lepší konfiguraci a za lepší cenu. Vřele doporučuji.
    CESKI
    CESKI --- ---
    NOPOLICE: M3 stačí bohatě.....jinak jedu iPhone, iPad, doma mini, na cesty MacBook Pro a v práci iMac.....u těch počítačů je to jako bych seděl u jednoho, když to trochu přeženu.
    HERKULES
    HERKULES --- ---
    NOPOLICE: Ono se to dá nastavit na pc. Synchronizace všeho pak funguje. Ale něco přes ofiko Apple soft, něco přes např Google. Je to takovej míč všeho, což prostě není ono a dřív nebo později to zlobí. Když budeš mít maca, tak i blby ctrl+c a ctrl+v dostává novej rozměr použití. Implicitně.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    FLLIP: to jsem tak trochu nechtěl slyšet :) ale mají teď fakt dobrý ceny na m3, takže to asi nakonec vezmu po letech chození kolem...
    jinak m4 za 25 bez dph je jen v základu, to mi m3 přijde jako mnohem lepší deal
    FLLIP
    FLLIP --- ---
    NOPOLICE: Osobně si myslím, že to zjednoduší všechno hodně. Právě s pořízením MacBook to cele do sebe zapadne a cele to začne fungovat tak aby si mohl při práci plynule z jednoho zařízení přecházet na další. Za cca 25k Kč bez daně se dá koupit MacBook Air (M4), který vše co chceš splní.
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    Dotaz na uživatele co mají všechny přístroje apple. Mám iphone, pořídil jsem ipad (zatím super na poznámky nebo soustředěnou práci) a k tomu windows notebook dell - výkonově úplně v pohodě (teď jsem navíc pořídil ramku za hubičku, mám tam 1TB disk). Potřebuju jen web, poznámky a mám ho jen pro domácí užití, na práci mám jiný firemní počítač. Ale - trochu mi dělá problém organizace svých věci, tzn hodně tabů v prohlížeči, poznámky přes několik platforem, to samé soubory atd.
    Vyřešilo nebo pomohlo organizaci práce a svých věcí někomu pořízení macbooku? Napadlo mě, že všechno sjednotit by mohlo vše dost zjednodušit, jakkoliv se mi nechce dávat kolem 25k za notebook, když mám notebook, který výkonově stačí.
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    Dal jsem ji dospely ucet, omezeni jsem nechtel a povoleni a zakazovani pouzivani telefonu me nevzrusovalo.
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    JIRKA207: Zrusil a zapl jsem sdileni a jede to.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    XCIDAR: Zkousels odhlasit a prihlasit jeji appleId na jejim telefonu? A jaky vek ma nastaveny v profilu? Nektere funkce jsou prej na veku zavisle.
    XCIDAR
    XCIDAR --- ---
    Zdravim, na iPhonu od dcery ji nefunguje sdileny rodinny iCloud+. Ma iphone 14. Nabizi ji to jen prikoupit iCloud+ a nebo ze ma plny ten bezny 5GB. V rodinne je, v sdilenych sluzbach se to taky nenabizi. Zena to tam ma. Ja to dal sdilet, ale nechce se ji to nacist, nevite kde by mohl byt problem?
    PULKA
    PULKA --- ---
    C00BA: To mam a bohuzel nepomohlo (ani iinej browser), ale je to teda jejoch vladtni appka, ne web.
    C00BA
    C00BA --- ---
    PULKA: Zkus v nastaveni Safari > Privacy a Security > az uplne dole menu Advanced > a tam odskrtnout hodnotu “Block All Cookies”

​

PULKA
    PULKA --- ---
    ZVIRATKO: Hmm, tak jsem povypinala co me napadlo a nic (Private relay, zkousela jsem vypnout ruzny veci v Safari, dokonce jsem i prehodila default browser na chrome a nic) :( jsko kozna je to o nastaveni, ale nevim, co dalsho zmenit
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZVIRATKO: Ha, tohle zni docela nosne. Vyzkousim se v tom povrtat.
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    PULKA: na me to pusobi trochu jako nejakej captive portal, zkus to pres data nebo hotspot. Jestli mas nainstalovany nejaky adblocky tak je zkus vypnout.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ALMIGHTY88: Appka nastaveni nema, OS name nastavenej doma stejne - anglictina, Cesko

Reinstall nepomaha, bug vypada takhle: https://www.loom.com/share/300ec79b3ae5468d9a001fedcd7f0db7
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    PULKA: Zkus appku smazat a znovu stahnout
    ALMIGHTY88
    ALMIGHTY88 --- ---
    PULKA: Co jazyk (systém, popř. jestli má appka v nastavení) nebo regionální nastavení (desetinná tečka, čárka, datum a tak)?
    PULKA
    PULKA --- ---
    JIRKA207: Bohuzel mame, zlousely jsme i pred dvema lety a taky to delalo to samy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam