• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ALIJENiPhone - Apple reinvented the phone ....
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    LUCIEN: Swappie neni nejlevnejší, ale mají je skladem ..
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Sháním iPhone 13 mini v jakémkoli aspoň trochu použitelném stavu - musí naběhnout OS, fungovat display a dotyk. Prasklé sklo, škrábance, nefunkční kamera atp. nevadí. Potřebuji to pouze na testing.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Mam zakazany automativky instalace aktualizaci (ale bohuzel jsem si nevsimla toho, ze musim zakazat stazeni) a update se mi stahnul. Nechci zatim updatovat na 26 protoze ty pruhledny veci me zabiji a na nije ADHD a neschopnost se soustredit je to prodte dalsi overload.
    Jak muzu omylem stazenych 7GB smazat? Ve storage to nemam (to doporucoval internet)? Nemam misto a furt mi vyskakuje info, ze to mam nainstalovat, coz nechci. Predem dik za nejaky tip
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ZUZU: Oprava je výměna předku, zadku a asi i desky. Dle mého odhadu je to neprodejný
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    ZUZU: tak - kvůli časovému tlaku jsme pořídili nový v tom smarty. no - a co teď s tímhle rozbitým? kde a jak to prodat, zpeněžit?

souhrn:

iPhone 13 128 GB midnight
    po dvou pádech.
    1. pád:
    rozbité zadní sklo + rozbité sklo kolem kamer
    NFC nefunguje
    2. pád:
    displej nefunguje (chvíli zobrazoval jen pruh, pak už nic)
    ale není prasklý (možná jen konektor?)
    -
    telefon nabíjí a PC ho vidí (apple devices / finder)
    kamery byly před druhým pádem OK, Face ID fungovalo
    stav baterky byl dobrý (před rokem nová originální)
    iCloud/Find My odhlášeno
    vymazáno
    OS 26.2
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    ZUZU: V Praze opravy v theiphone.cz v ječné ulici.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ZUZU: Zaklad je mit kryt i sklo najednou. Na 14 pro mam oboji alza, kryt ten z “odolny” rady. A zatim dobry, uz 3 roky drzi a prezilruzny pady snad na jakejkoli povrch..
    JYRKA
    JYRKA --- ---
    ZUZU: Jen na pouzdro bych to nesváděl, můžeš mít prostě jen smůlu. Ale obecně - kupuju ty, která mají přesah nad displej a nejsou ta nejlevnější. Momentálně mám originál Apple, ale ten už pro 13 neseženeš.
    Nekupoval bych to nejlevnější, protože to znamená neoriginální díly - a to poznáš na kvalitě. Dřív jsem kupoval v mobilpohotovosti, ale právě to, že tam cpali díly pochybné kvality rozhodlo, že další mobil pro dceru jsem koupil ve Smarty - a jejich přístup se mi líbil víc. Patří do stejné skupiny jako značkový prodejce iWant, takže by si podvody neměli dovolit.
    A k opravě toho současného: dones to třeba do toho Smarty, řeknou ti.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    iphone 13.128 gb. baterka dobrá, rok starej. spadl ze stolu na parkety.

a tohle "super" pouzdro nezabránilo tomu, aby se urazil kus foťáku a praskly záda a přestalo fungovat nfc. běžel asi měsíc dál.
    a dneska spadl znovu a přestal fungovat displej (chvíli na něm svítil jen bálej pruh, teď už ani to). displej ale prasklý není, prasklý je jen na něm nalepený ochranný sklo.

1) co s tím? nejsem ve světě apple a jejich servisu zběhlý a letmé googlování mi dává tak rozdílný informace o ceně oprav, že nedokážu posoudit, zda se oprava vyplatí nebo ne. má smysl to dát někam opravit, finančně i tak, aby to nějaký rok ještě vydrželo fungovat? kolik to tak může stát? máte tipy na dobré opravny (praha)?

2) displej nefunguje, tak mobil nemůžu ovládat, přes "najít" na macbooku jsem telefon asi smazal a z icloudu odhlásil. kdyby nemělo smysl to opravovat, můžu to teď někde prodat "na náhradní díly"? nebo někdo z vás by to užil? kolik za to asi tak můžu utržit?

3) jinak je to telefon fajn a chtěl bych stejný (13, 128 gb a víc, ne mini, rozumná cena). kde (praha/brno/web) koupit nejlevněji, klidně repasovaný, ale aby to nebyl podvod a aby to bylo v nějakém pozužitelním stavu? sháním tipy na seriozní zdroje...

4) a opravím-li ho nebo jestli pořídím nový, tak uvítám tipy jak na skutečně kvalitní pouzdro, tak na ochranný sklo. že to neochrání hned při prvním pádu jsem fakt nečekal... kdybych to házel vší silou na šutry nebo tak něco, tak bych se nedivil, ale pád z metru na parkety? :/

ve světě iphonů se nevyznámn, budu rád za každou radu, dekuju

PXL-20260103-004022983 PXL-20260103-004047603
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: 128 GB, tmavy inkoust.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Nechcete niekto 4-lety iphone 13 mini - napriklad pre dieta? Chcela by som vymenit, telefon je este vysoko pouzitelny. Na cene sa dohodneme tak, aby sa vam to oproti repasovanemu z eshopu oplatilo. Nie je ani prasknuty, ani rozbity, cely cas bol v obale.
    KECAM
    KECAM --- ---
    DUCATIMONSTER: uz leta nedam dopustit na tuhle znacku. alza a dalsi pd nich v podstate kopiruji design.
    je to ale tenci a s kevlarem takze i lehci śa rozmerove zustane telefon v podstate stejny.
    v cechach imho neni k dostani takze mam vzdy opruz s celnikama a tusic ceskou postou no :'(

https://www.benks.com/collections/iphone-16-pro-max-cases
    DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    Na můj telefon stálo 328 a je teda skvělý.

Jako Pitaka, ale levnější. Aramidová pouzdra AlzaGuard jsou ultratenká a ochrání mobily, sluchátka i hodinky – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/nejlevnejsi-pouzdra-alzapower-ultra-slim-aramid/sc-3-a-1363954/default.aspx
    FTN
    FTN --- ---
    Nechcete někdo nové Airpody 4 s noise cancelingem, než je dám někam na inzerci?
    Koupil jsem je přítelkyni, ta mi je (obrazně) hodila na hlavu. Jsou nerozbalené, zcela nové, koupené 8.12. v Datartu, fakturu mám. Koupil jsem za 4388,-, jen pro Nyx nabízím litr dolu, takže za 3388,-. K vyzvednutí u Vyšehradu, ulice Marie Cibulkové.
    Jestli jste podnikaví a přesvědčíte obsluhu v Datartu, aby vám dali peníze na ruku, tak je do pondělka můžete vrátit bez udání důvodu a vydělat litr. :)

DUCATIMONSTER
    DUCATIMONSTER --- ---
    26.2
    AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    DARKINA: it’s not you it’s me. Blbě jsem pochopila, co myslíš. To s novým iOS odstranili. Což sere hodně lidi, tak snad se to s nejakým updatem vrati.
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    AKAMAFERA: IOS 26.1 iphone 13mini a teda tohle je moje prvni stranka u baterie. Ukazuje mi to dny.(

AKAMAFERA
    AKAMAFERA --- ---
    DARKINA: Ja to vidím o stránku dřív na hlavní stránce baterie i pod tímhle grafem. Co mas za iOS ?
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Lama dotaz: jde se nejak podivat na to, ktere aplikace v danem casovem useku tu baterii vyuzivaly? Driv to urcite slo, klikla jsem na dany hodinovy sloupec a ukazalo mi to jake appky tu baterku zraly. Ted muzu klikat jak chci ale ukaze mi to pouze celkovy cas za den.(

PSYCHO
    PSYCHO --- ---
    JIMMI15: ramecek je apple intelligence (aka Siri v2), normalni Siri ma porad stejnou animaci (kolecko uprostred dole)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam