Co se týče Sardinie co se tu řešila, byly jsem tam loni na přelomu července a srpna a začátek Italskejch dovolenejch je tedy zatraceně vidět. Byla to invaze. Pláž na kterou jsme přijeli někdy kolem 25.7. byla 10.8 narvaná takovym stylem, že z původních 10 aut co parkovali v borovym háječku hned u moře se vyklubalo aut snad 300. Z původní idylky se vyklubala pěkná masovka. To stejný na pláži. Z jedný řídký řady najednou řady 4-5 na těsno. Navíc tam dali i cedule zákaz kemperům, který tam před tím nebyli. Před sezonou to byla pohodička, našli jsme fakt krásný místa na kemping 10 m od moře ve stínu pod stromy, ale se začátkem sezony se najednou začalo všude za stání u moře platit. Takže se leda vykoupat a pak jet někam od moře se vyspat. Nebylo vyjímkou že jsme strávili třeba i celej den hledáním místa u moře, který by nebylo placený. Osobně jsem ze Sardinie byl poměrně otrávenej. Moc nešlo někde zůstat dýl než 1 den. Druhej den tě už začali vyhazovat. Měli jsme pár konfliktů jak se samozvanejma majitelama přímořskejch parkingů i s karabinérama, ale vždycky se to nějak ukecalo, když člověk hned odjel. Vzhledem k tomu, že jsem byl jeden řidič tak jsem byl neustále za volantem. Mimo sezonu to tam musí bejt na divoko skvělý ale v sezoně bych tam už nejel.
Když to porovnám s Korsikou na které jsme byli rok před tím, tak Korsika na mě působila mnohem přívětivěji i když to bylo v sezoně (srpen). Dalo se kempovat skoro všude, nikdo nás nikdy neprudil, žádný placený stání u moře, nebyly tam tak častý cedule se zákazem kempování. Jediná pruda byly jejich závory na některý místa do vejšky 2,2 m (mám 2,6, měl jsem párkrát sto chutí použít moji čerstvě nabroušenou sekeru:) Korsika mě opět naprosto dostala. Byl jsem tam už 4x sice pokaždý jinak (plachetnice, obytňák, osobák, měsíc workkemp), ale vždycky jsem byl totálně nadšenej. Ze Sardinie jsem se vracel spíš zpruzenej neustálou nutností být pořád v pohybu a složitým hledáním.