• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    Jezdíte kempovat?Znáte pěkný místo?Máte oblíbený kemp?Nebo FREE flek?Líbilo se vám někde?

    Sezóna začíná!!!!

    Jestli chcete profláknout kemp,použijte kouzelné slůvko "Kemp"

    Jestli chcete profláknout Freeflek,použijte kouzelné slůvko "Freeflek"

    Usnadní to ostatním filtraci



    Mapa FreeFleků
    rozbalit záhlaví
    ROBOOTEK
    ROBOOTEK --- ---
    N_I: tak kdo by se taky chtel dostat do krizku se strahovem na dojezdu! :))
    CEEFA
    CEEFA --- ---
    N_I: no jo , jenze tohle je 2004 ne?
    N_I
    N_I --- ---
    WERT: uz je to nejaky patek to je fakt, ale kdyz jsme se nasrali par autama za vesnici ke hristi nekde za hranicema nemecka...a zacli hrat na kytaru a par psu co tam s nama bylo nama zaclo stekat...cekal sem ze jsme do pul hodky pryc i s eskortou....nejak to proslo ani nevim jak to je mozny..:)




    ADIK
    ADIK --- ---
    KOUDELNIK213: ja uz se par let ridim jednoduchym pravidlem "kde nejsou lidi, nejsou problemy" a funguje to skvele. kdyz jina moznost neni tak stat alespon nekde "za rohem" kde neni auto vsem na ocich
    KOUDELNIK213
    KOUDELNIK213 --- ---
    EXX: Ok dík za info, jedem začátkem září směr fr,sp a port. Jedu s přítelkyní a ročním synem. Starším fiatem (plastákem). Jedem cca na 3 měsíce takže bezpečnost nadevše. Nikam nebudem spěchat proste klid.
    EXX
    EXX --- ---
    KOUDELNIK213: zalezi co hledas a co potrebujes.. pokud potrebujes vencit psa tak lepsi priroda, pokud zkousis po ceste aspon koupit levnou naftu tak velky kamionacky odpocivadla a obejit rumuny/polaky/madary/ukraince-nekdy prodaj litr za euro a upustej to z filtru aby nemuseli sahat na vicko,ale taky jim casto jedou chladaky nonstop a startujou rano kolem paty-kdyz volim tohle,tak je to spis na momenty kdy potrebuju ujet par tisic km behem par dni takze jedu beztak nadoraz koncim v jednu a vstavam v pet s nima,zena mezitim poshani naftu,pokud delas basuru tak si vytipujes obchodaky jako intermarche/aldi/lidl po trase a po zaviracce/pred otvirackou to podojis.. obecne mista typu parking s kontejnerama na sklo jsou dost naprd-casto zastrceny bud za obci nebo mezi zastavbou-takovy mista primo vybizej k tomu stat se obeti nejakyho podelu, pac pri zvuku tristiciho se skla nikdo ani nekoukne z okna . a taky bych rekl ze hodne zalezi jak tvy auto pusobi..pokud je to na prvni pohled bastl a neusporadany tak spis zastavi projizdejici hlidka pripadne nekdo mistni je zavola kdyz jde kolem se psem a smrdi mu to. pokud to vypada normalne tak vetsinou na takovym miste vydrzis klidne tyden. btw treba ve francii kdyz zastavis na verejnym parkovisti (a ja mam dokonce pocit ze kdekoli) a nedelas vylozene "kemping" , tak ze zakona muzes na jednom miste stat 7 dni,po 7mi dnech muze priject hlidka a sprejem ti oznacej kola, a udelaj zapis..od te chvile mas 48 hodin na pohnuti se,ale pokud tohle dodrzis tak nemuzes dostat flastr. tohle casto ve francii vyuzivaj cikani.. obsadej pole a maj tejden, vsechny jejich auta vypadaj identicky..bila nova dodavka.. takze se na takovym miste "stridaj" nekolik mesicu a nikdo na ne nema vpodstate zadnou paku.
    KCE
    KCE --- ---
    KOUDELNIK213: za me urcite, a aspon je tam tma a ticho :)
    KOUDELNIK213
    KOUDELNIK213 --- ---
    KCE: Takže je lepší přespávat třeba někde kde není ani noha jen samotny auto,třeba někde u lesa? Než na benzince 24h nonstop? Co se týká bezpečnosti a krádeží? Počítam jen přespání jednu noc..
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    KCE: a tak v Maroku jsme kolikrát taky jeli podle mapy.. a hlavně plánovat cestu je dle mě lepší prstem na mapě než na mobilu.. :))))
    KCE
    KCE --- ---
    ja benzinky driv daval bezne, od ty doby co mi ukradli naftu a zkurvili vicko u nadrze tak se snazim vyhejbat
    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    VELADA: já tedy parkuju hodně individuálně podle situace... benzínka fakt nikdy...když se to už časově hrotí a chci někam popojet tak kouknu na p4n a zatim jsem neměl vyloženě negativní zkušenost, letos na těhle místech max. 2-3 auta, žádnej bordel, v noci klid... ale chápu, že pokud někam najížděj kolony obytek, tak to může do budoucna způsobit represi... ale beru to jen na přespání. Další fleky, kde se můžu vyvalit a vytáhnout stoleček, nechat tam auto a vyjet na výlet na kole hledám v katalogu stellplatzů. Dají se tam najít, jak gratis místa s vodou, záchodem nebo sprchou, tak místa za 5-10 éček za noc, což při cestování s dvěma malejma prckama je skoro jako by to bylo grátis. Poslední možnost je někde se zašít v lese a čekat, že si tě nikdo nevšimne nebo nezavolá švestky, ale odtud většinou prcháme druhej den ráno. Záleží jaký má člověk auto, čím větší kraksna, tím míň musíš chodit ven. :))) Já mám auto malý, takže musím většinou vegetit venku.
    KCE
    KCE --- ---
    ja s papirovou mapou jezdil do roku 2014, peage sem si tam krouzkoval a objizdel. pak sem si koupil mobil s gps, nainstaloval igo a je konec dobrodruzstvi.
    PPNEKK: nebo dravyho psa a golfou hul ;)
    VELADA: normalne, dostanu tip od kamosu, neasi:)
    nebo kouknu na satelitni google maps. taky nejsem linej to otocit, kdyz vidim (a prejedu) zajimavou odbocku nebo misto. obcas taky parknu nekde prihodne, treba u obchodaku, vemu skutr a projedu okoli.
    SOJKA
    SOJKA --- ---
    ciwe s mapou sem jel naposled pred dvanácti lety do bulharska
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    RSZ: já na papírovou mapu nedám dopustit doteď:))
    RSZ
    RSZ --- ---
    VELADA: počkej tak jet bez navigace, s mapou, snad zadnej trabl není ne?:) Myslím že kde kdo tu začínal v době, kdy navigace nebyla nebo to byl velmi luxusní vec
    VELADA
    VELADA --- ---
    A vzpomněla jsem si teď na holku co jednak dojela z Němec do Portugalu pomocí papírový mapy.. bez peáge. A jednak si vybírala spoty na spaní zkraje večera na nějaký louce u farmy a šla zaklepat esli může zůstat parkovat přes noc. Prej jí nabízeli i sprchu.. pračku nebo večeři.. Nojo.. roztomilou holku nevyhodíš :-)
    VELADA
    VELADA --- ---
    Já radši už teda na parkovišti obchoďáku než na benzince. Tam to je vyloženej risk. Jestě chápu v noci zavřenou vesnickou pumpu kde to zakempíš o půlnoci a v 6 už jedeš.. Ale třeba ty storky plasťáků ze srbských dálnic..? Nechceš..

    Co mě teda letos v zimě pobavilo v okoli Málaga byly spoty který byly vskutečnosti jen parkovací místa u kraje pobřežní silnice a plážový promenády v centru resortu. Jako fajn do databáze neplacenýho parkování.. ale dávat to jako doporučení na nocováni?! A pak jsem to pochopila.. když jsem to viděla. Tam jeden karavan vedle druhýho. Přes den pláž.. pak véča v nedaleký restošce a pak se všichni zavřou do aut, kde maj všechno.. satelit.. noviny.. soupravu na háčkování..

    Takže jo.. asi netřeba to hejtovat, ta aplikace má jinou cílovku. I když ano.. velkej hejt na to, že to kurví ty spirit freefleky kam lidi jezdí roky a najednou je tam plno a bordel.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    RSZ: to pak člověk ocení prulez do kabiny a možnost rychle kopnout do vrtule.
    PANPOSPA
    PANPOSPA --- ---
    GILLIATT: díky, kokino neprošlo, protože není u vody, ale dotáhli sme to až na Mavrovské jezero, kde je to super
    RSZ
    RSZ --- ---
    WERT: zrovna v těch místech, taky cestou na západ, jsme jednou vytuhli na odpočívadle a cca v pět nás probudili 3 vyjetý holohlavý rusáci, co řvali "čech, vstavaj" a házeli po autě flašky.. nejhorší zážitek při spaní ever:)
    WERT
    WERT --- ---
    VELADA: Pred rokem jsem nekde u Sinsheimu taky zakempil nekde v lese, resp v nejaky nadrzi proti povodnim:)
    Nastesti nemelo prset... ale hledal jsem to zas asi pres pul hodiny. Nekdy je ale clovek ve stavu ze musi jit spat hned. A spat na benzince je asi posledni moznost i kdyz taky se da...
    VELADA
    VELADA --- ---
    Ze zvědavosti.. jak si hledáte místo na vyzevlení na delší dobu? Prostě spot kde chcete být minimálně víkend nebo i týden.. týdny..? Co je to důležitý? Zajímaj mě příběhy.. historky.. nic konkrétního.

    A samozřejmě ano.. p4n je od toho najít spot na přespání,  když je člověk na cestě odněkud někam..

    Jak tady kolega WERT zmiňoval ten Sinsheim.. jojo.. to je tak oblast kam je možno z Česka dojet směr západ a nevypustit duši. Tam jsem si před lety našla spot stylem "prstem po mapě" a je to moje srdcovka. Kousek od dálnice, ale v lese, v klidu.. nikde nikdo. Spala jsem tam tuhle jak byly ty šílený vedra.. jet šlo jen v noci a kolem poledne to chtělo do lesa. Teda.. spot je to tak pro dodávku.. holt lesní cesta..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam