TPA: No nevím, zrovna po návratu z Maroka jsem uslintával blahem nad tím jak je ten Pyrenejskej poloostrov krásně čistej, což se mi nikdy před tím nestalo.
Je pravda, že až na výjimky vyhledáváme hodně opuštěné fleky.
Ale jako že zajedu spoustu kilometrů ve vnitrozemí do pouště mimo veškerý cesty a ta zem se třpytí barevnejma sklíčkama a jakýkoliv křoví jejich barevnejma "eko" pytlíkama, to jsem fakt nečekal Přitom dál na jih (Sierra Leone, Guinea) mi to přijde mimo civilizaci mnohem čistší. Řekl bych, že to bude tím, že tam už nedojede ta bílá smrt.
LOJZAK: Tak tak vnitrozemí i v jižní Evropě je čím dál tím víc opuštěný. Naštěstí mě ta slaná voda vůbec nebere, tak ještě máme kam jezdit. Pokud svět přestane někdy šílet z Corony.
V Maroku jsme měli u pobřeží jen jedinej problém a to ten, že druhej den co jsme překročili hranice Západní Sahary, tak jsem si hledal nějaké informace na netu a najednou nic. Normálně cenzurujou internet a rázně nás odstřihli. Za půl hodiny po tom nás vyhazovali z útesu vojáci, že prej tam není bezpečno. Nenechal jsem se, tak asi po 10 minutách zmizeli.
Letos jsme nikam na zimu neodjeli a už mi z toho solidně hrabe. :-(