• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    RSZ
    RSZ --- ---
    PPNEKK: hele u tý přehrady je to ok, super pro psa, koupání (zelený) hned vedle parkingu a free to je. Od centra to je trochu dál, ale o to blíž je to k dálnicí (tuhle jsem to zase použil na přespání cestou ze západu).
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    RSZ: Cus. Nasel jsi neco v te Plzni? Premyslime,ze by jsme se tam dneska stavili a rovnou tam někde prespali.
    2ND
    2ND --- ---
    Tady jsou vcelku desivy videa z recka
    Meteo Hellas
    https://www.facebook.com/meteohellas
    KCE
    KCE --- ---
    v recku se ted da kempit primo na utesech..;)
    STOKLAS
    STOKLAS --- ---
    Caravan Park San Giuliano
    Via San Giuliano 1, 30173 Benátky - Municipalità di Mestre-Carpenedo, Itálie
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    Ahoj. Nenapada vas nejaky misto v Benatkach(Mestre),kde by slo na tri dny zaparkovat dodavku? Nejde mi o kempovani,ale je to camper(pujcenej). Budeme tri dny v ventru Benatek v byte po cestach po Italii a rad bych to pujceny auto zaparkoval na nejakym bezpecnym miste. Nemam problem neco zaplatit,ale netusim kolik muze stat hlidany parkoviste… doby,kdy jsme parkovali v rakosi mezi karavanama s prostitukma a a dealerama jsou pryc:) diky za jakejkoliv tip a pekny zbytky slunicka na cestach vsem!
    MRKEVREDKEV
    MRKEVREDKEV --- ---
    chci se podelit o tip na super kemp v relativne klidny casti Triglavskyho NP. daj se tam delat fajn okruzni vylety (napr pres Krn 2 244 m.n.m.). v kopcich krasny jezera. mimo vikend to tam vypada jako na fotce. cena relativne prizniva. platili jsme cca 25e za dva dospeli, prachy za decka 4 a 6 nechteli. obsluha dost friendly. no a spot uplne skvelej. mista dost. cejtil jsem se tam po par dnech jak na chalupe, kt jsem nikdy nemel ))

    on the budget varianta je kempit o kus vys za 10e na 24h na parkaci. ten je ale pres den vystavenej brutalnimu slunci. ale pokud byste travili dny v horach, tak cajk.

    Slovinsko
    46.2377, 13.6638

    RSZ
    RSZ --- ---
    NEBIQUE: 6e osobak, 20e karavan
    NEBIQUE
    NEBIQUE --- ---
    RSZ: před 14 dny to v berzdorfer see u automatu stálo 6e na den, což i šlo. Je možný, že to zvedly? Jinak kámoš byl ve stejný čas v tom piraten kempu a platil 25e za vysokou t5ku.. mam v plánu ject tam cestou z Polska tak to zjistím.
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    RSZ: Na pláži to neni. Asi 100 m od břehu
    RSZ
    RSZ --- ---
    TOMASS: nj ale to je daleko od vody
    TOMASS
    TOMASS --- ---
    RSZ: Byl jsem před měsícem na parkovišti hned za tím důlním strojem vpravo a bylo to free.
    RSZ
    RSZ --- ---
    U bezdorfer see jsou letos nově všude automaty (nevím teda jak na tom free platzu u přístavu), cena 20e den, docela to napalili:/ voda tedy parádní jako obvykle
    CUKI
    CUKI --- ---
    nějakej dobrej flek na Jizerky a okolí? Znám velmi dobře, ale nikdy ne autem, Orlické hory,... Cokoliv s vodou (potok a víc), kde lze hodit stan a kde to nevypadá jako v kempu?
    Možná obecně něco mezi D10 a D11
    CUKI
    CUKI --- ---
    MBL409: hlavně u většího ten prostor pěkně roste. Rozdíl mezi 6 a 7m je neuvěřitelnej. Moc pod 6 bych už nebral. Nad cca 8m už se zase těžko sháněj tyče.
    VALOR: Pokud celoročně tak v tom musíš bejt, jak o necháš jen někde stát tak zezelená a bavlna ztrácí pevnost. Ale vše lepší než když ho dobře nevysušíš.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    FAEKAL: jak jsem psal, na delší dobu gramáž min 420 - to už je mix bavlny s plastem. Dělaj se i 500 g Rip-stop, to už je trochu jak plachta na náklaďák.
    To malý na fotce (5m) máme na víkendy a rychlý akce, tyče 6 až 6,5 m pohodlně na střeše.
    Na letní táboření máme větší.
    Kluk co s náma jezdí má teepee 25 let a ještě drží.
    Nejhorší je dlouhodobá vlhkost a blbě postavený a samozřejmě vlhký zabalený. Volná plachta, shrnutá, nebo naopak přešponovaný kolíky, suky na tyčích..
    A nejlepší co můžeš dělat je v něm topit - pořádně uvnitř očadit - čili promastit a tím impregnovat.
    A aby se v něm i s ohněm dalo nějak rozumně fungovat - bydlet, tak minimální výška 5,5-6m, optimální pro oheň je 7,5 m.
    Když ho necháš stát celý léto (4 měsíce), tak životnost bude odhadem tak 6-10 let ale třeba i víc.
    Záleží na živlech :-)

    FAEKAL
    FAEKAL --- ---
    MBL409: Rád pobavím :)) Já zas čumim, jak to všude vozíš s sebou. Bydlíka mazlíka bych určitě nedoporučoval, toho tady skoro každej má svýho. Jsem na ten web narazil před pár měsícema, protože jsem o teepku uvažoval na chatu na zahradu a tyhle stránky mi kdosi doporučoval. Chtěl jsem trochu větší, než máš, ale bojím se trochu tý životnosti ...
    MBL409
    MBL409 --- ---
    FAEKAL: jsi mě pobavil s tím odkazem na týpko.cz.
    Asi jako poslat odkaz tady někomu na
    “bydlík-mazlík.cz-užitečné rady a tipy”…
    Ale samozřejmě pro laika tam pár dobrých rad je.
    Hlavně ať teepee nenosí do prádelny, jak tam píšou :-)
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    SWOP: Jediné co ti chybí je lednice kompresorová. AGM baterie stačí 60Ah, a skládací solár 100wp zrovna jsem koupil ténto https://www.hadex.cz/g936g-fotovoltaicky-solarni-panel-12v100w-sz-100-36mfe-skladaci-konmc4/. Záleží jaké máte auto, ale dají se najít dnes už pěkně stany co mají hliníkovou konstrukcí a skořepinu na bazoši jejich hodně a na SUV při troše štěstí dáš i malou markýzu. Záleží kolík jsi ochoten investovat 35-120tisic, zda hodláte jezdít na delší dobu.A základ je mít dostatek prostorů kde můžeš skladovat vybavení na kempování.
    MBL409
    MBL409 --- ---
    VALOR: jestli máte třístovku gramáž - tedy bavlna, tak ho určitě přes zimu nenechávejte. Ani ta 440g nevydrží všechno. 320g bych doporučoval stejně po každém víkendu bourat a nenechávat volně vlivům. Když necháš jen dobře postavenou kostru, tak to máš hned a ještě se to naučíš pořádně stavět…
    Klobouk proboha hlavně ne!!!
    Pořiďte si Ozan, ten nad spaním kapání vyřeší.
    Párkrát to postavíš a pak to máš klidně za 15-20 minut i s liningem. Já s ním už jezdím i na víkendovou vodu - prostor, oheň a už od hospody vidíš, kde bydlíš :-)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam