• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    Jezdíte kempovat?Znáte pěkný místo?Máte oblíbený kemp?Nebo FREE flek?Líbilo se vám někde?

Sezóna začíná!!!!

Jestli chcete profláknout kemp,použijte kouzelné slůvko "Kemp"

Jestli chcete profláknout Freeflek,použijte kouzelné slůvko "Freeflek"

Usnadní to ostatním filtraci

Mapa FreeFleků
    rozbalit záhlaví
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    SUOTAM: jj ty jezera by mě taky lákala.
    RSZ: no kdyby to tak ještě bylo, tak je to super. Asi to tam prubneme.
    CUKI: no prave kdyz si řeknu Dánsko,tak mě moc nenapadá co bych tam chtěl vidět. Jako jo pár věcí tam je. Ale my moc nepostojíme na místě,tak těch pár míst místní nechám až na příležitost kdy pojdeme dál na sever. Můj sen je projet pořádně Norsko. Tam to chce ale hodně času a ten teď nemáme :/
    RSZ
    RSZ --- ---
    PPNEKK: se svajcem mam zkušenost jen před mnoha lety (tak 16?), vždy free camp někde u řeky, to už asi dneska bude hodně jinde, tehdy to problém nebyl
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    PPNEKK: v rakousku se da stat v pohode, jezdime tam v lete k jezerum, vetsinou free, nebo stellplatzy kolem 2-3e
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    VERCA_ZABA: v Gdaňsku máme zkušenost akorát s nemocnici😅 Tam nám skončila dovolená, tak ze nám ten zbytek pobřeží směrem ke Kaliningradu chybí projet. Docela by mě to lákalo k Mazurskym jezerům a mrknout na Vlci doupě.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    A co Dánsko? Byl jste někdo? Ja zatím vždycky jenom přojizdel dal na sever. Trochu nad nim letos přemýšlíme.
    Ještě pak máme druhou variantu Rakousko(tam to bude asi nemožný na freekemping) a projet to pak do Švýcarska( tam předpokládám,ze to bude taky asi hodně o zákazech?? ) Mate někdo zkušenost?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    U Gdaňsku jsme byli v tomhle zapadlým kempu, kterej je hodně retro. Moře tam je ještě míň slaný než jinde na Baltu, protože tam ústí ta Wisla a do centra jsme se nějak dokodrcali na kolech, který jsme zapíchli u lampy a šli se projít. Není to freeflek, ale drahý to taky nebylo.
    54°22'1.827"N, 18°46'2.274"E
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    XBAHNO: moc díky za info, mám nad čím přemýšlet:)

RSZ: ale tohle vypadá skvěle! Spolu s procházkou po Gdansku to zní jako pěkný výlet.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    VERCA_ZABA: Litva má toho pobřeží hrozně málo. Na kose se nedá, pod kosou je to rybník a né moře, takže jenom od Klaipedy nahoru a to je sotva 40km a tak je tam furt něco. Lotyšsko na tohle lepší(otestováno třeba https://en.mapy.cz/turisticka?source=osm&id=1019090352&x=21.0248309&y=56.1554259&z=15 ,hned za hranicí, trochu punkový prostředí, ale jina super klid, koupačka dobrá). Estonsko je ale ten pravý ráj v pobaltí... kdyby to nebylo tak strašně daleko.
    Heslo pro Polsko je nudapláž. Poláci na ně moc(spíš vůbec) nechodí a jak je to dál od německa, je to vžycky krásný odlehlý místo kde nikdo není a u něj parkoviště, kde v noci nikdo nebude. Z ostatních míst mě utkvělo v paměti snad jenhttps://en.mapy.cz/turisticka?source=osm&id=1118691900&x=16.9152459&y=54.5882735&z=18 v obci s příhodným jménem Zapadłe. Sice prý max na jednu noc, no přes týden to nikdo moc neřeší, spíš víkendy.
    RSZ
    RSZ --- ---
    ATARKA: Najdeš pořád pěkný místa a krásný pobřeží, někdy i docela bez lidí, když se vyhneš větším městům. Města i městečka jsou dost disneyland, ale to se zase bude líbit dětem:)) Čím víc na západ, tím víc natřískáno.
    U hranic s kaliningradem jsme měli pro sebe večer celý parkáč i pláž, nikde nikdo, ale divočina to samo není.

ATARKA
    ATARKA --- ---
    tak dík, letos jsme o tom Polsku přemýšleli, že ho vždycky jen profrčíme, tak že bychom si ho letos projeli...mno, tak možná přehodnotíme plány
    RSZ
    RSZ --- ---
    VERCA_ZABA: A třeba v miedzyzdrojich, kde i lidi odsud parkovali na tom písečném kempu/stellplatzu na hranici národního parku, tak tam staví přímo na tomhle místě další hotely pro fakt tisíce lidí, to časem bude pěknej humus. To teda němci si to pobřeží trochu víc chrání, výškovou budovu tam vlastně nepotkáš.
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    RSZ: právě taky mi to tak přijde. Loni kdo nebyl v Kolobřehu, jako by nebyl! Na Rujáně jsme byli před 2 lety (a na tu se dá jet dycky, jak je to kousek), takže bych radši někam dál. Hlavně v létě nechci na jih, máme toho vedra po krk tady, tak ten Balt je příjemnej
    RSZ
    RSZ --- ---
    VERCA_ZABA: jako Poláci se fakt na některých místech zbláznili, stále najdeš hezky kousky pobřeží kde není narvano, ale ta výstavba je tam teď úplně šílená. Imho si to pobřeží pěkně dojebou.
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    VERCA_ZABA: stellplatzy jsem nějak nezaznamenala, my Litvou vždy jen projeli mám dojem, v Lotyšsku se za parking neplatí, prostě někde zastavíš a nikdo to neřeší :) pokud mu nestojis na zahradě...kempy vůbec netuším, protože tam je takovýho místa, že nejsou potřeba, i na veřejným parkingu byla kadibudky, někde sme z kohoutku na parkaci dobírali i vodu, ale to nevím jestli už nebylo estonsko

No co se týče vody, já ji teda měla i po krk teda, ale vzhledem k tomu, že má tak 17 stupňů, tak pro mě je to nádech výdech namočit a ven, max sme měli 24 stupňů i když bylo azuro, takže opakovačka vyloženě přes poledne, k večeru studenej vítr a večer sedíš v čepici a teplý bundě :)
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    ATARKA: my budeme mít tak 10 dní jen, takže do Estonska se nám úplně nechce. Myslela jsem na Polsko, ale už loni tam byl neskutecny boom a narváno, proto mě napadlo objet Kralovec a zkusit aspoň tu Litvu.
    A nějaký stellplatzy nebo klidně kempy? A pro děti fajn? Četla jsem, že vody je tam pí kolena, což je pro nás ideální
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    VERCA_ZABA: Litva nic moc, Lotyšsko lepší, ale už to taky není co bejvavalo, doporučuju to natáhnout do Estonska...každopádně tam všude platí, že free není problém, pokud tam není vyloženě zákaz , což nás minulej rok právě v tom Lotyšsku překvapilo
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    Má někdo zkušenost s pobřežím v Litvě a Lotyšsku? Kdybychom se chtěli jet v létě ochladit k Baltu.
    HERMANN23
    HERMANN23 --- ---
    Zdárek, nejedete někdo s obytkou slavit silvestra někam do divočiny v ČR? Rád bych se vyhnul městům a celkově mumraji a raději strávil konec roku někde v klidu u ohně a bez rachejtlí. Kdyby měl někdo tip, kde by se to dalo zrealizovat, budu rád za tipy, díky!
    LEF
    LEF --- ---
    VELADA: Nové Hamry (Krušné Hory), součástí je i kemp s feratou. Kamarád měl rezervovaný celý kemp na svatbu:
    Ubytování v Krušných horách | Hotel Seifert - Nové Hamry
    http://www.horskyhotelseifert.cz/?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VELADA:

Jižní portál
    Újezd u Černé Hory 94
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/dabapomume
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    VELADA: Zapadlej, malej. Úplná samota.