• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Kemping a Freefleking
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    SUOTAM: Zajímavé, že všichni jsou v Řecku přes zimu a vypadá to jak v sezóně co píšete. Jinak poldové v Řecku jsou v pohodě ohledně kempování. Ohledně huleni je to horší to nás fritovali na služebně 3 hod, ale pokuta žádná a odvoz zpět na místo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SROLUJTO: Na Elea je teď (kolem Vánoc) tak stovka obytek, akorát od tama zmizeli kamarádi, protože bylo přelidněno.
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    SROLUJTO: ted kolem dokola peloponesu, vsude je to stejny. na tu elea beach sme ani nejeli,tam byly doslova stovky aut.

jinak zakazy parkovani a kempeni tu problem neni, nikdo nikoho nevyhazuje, problem je,ze jsou vsude nakybleny lidi. to tady nebylo nikde
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUOTAM: Jo to je mor, podobně jako příchod internetu a YT.
    Výhoda Špáňa je, že má obrovské vnitrozemí a tam moc plasťáky nepotkáš (až na pár turistických atrakcí). Ale k moři/oceánu už de facto vůbec nejezdíme. 95% času jsme hluboko ve vnitrozemí.

Navíc stačí projet trochu divočejší cestu a tam je to stále plasťák free places. :-)

Nejhorší z tohoto pohledu byla Západní Sahara Kde Dakha je takové bílé místo místo na ORTOFOTOmapě :-D Maroko kupodivu, tak hrozný samo o sobě není, kde od Essaouiri dál po Tanger na sever podél moře stejně nic zajímavého není.

PPNEKK: Norsko se dá kupodivu poměrně dobře projet i za 5-6 týdnů až po Nord Cap. Ono tam totiž moc cest není :-)

Ale nejzajímavější části leží za polárním kruhem. Pokud tam pojedeš v létě, tak máš výhodu, že tě neomezuje denní světlo. Takže když jsme šli třeba na Moysalen, tak nebyl problém si udělat výlet kterej byl delší než 25h. Nikam nepřijedeš pozdě. Atp. Většinu výletu jsme šli přes noc.

V Dánsku jsem byl všehovšudy asi 3x a nejsem schopen ti z hlavy vyjmenovat 10 zajímavých míst. Podobně ale jako na polském pobřeží. To je dobré pro někoho, kdo chce někam zajet a nechat tam děti vyblbnout. Na to je to asi super. Děti neřeší, že jsou pořád na podobném místě. Ale za pár dní se ti to zají.

V Dánsku nás ale nikdo nikdy od nikud nevyhodil. I lidé byli přívětivější než v tom Norsku. Ale těch pěkných fleků je prostě pomálo.
    SROLUJTO
    SROLUJTO --- ---
    SUOTAM: A kde jste v Řecku Peloponés? Něco sem zaslechl že známý flek Salanti půjde za chvíli do háje investor koupil opuštěný hotel. Největší průser jsou cedule zákaz kempování. Tak snad se nebudou dále množit zákazy, a doufám že les na Elea na Peloponésu nepostihne stejný zákaz jako les u Maratonu zákaz kempování. Sdílení fleků na sítích je asi největší průser.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RSZ: ve švajcu umí i dobře přeskládat kufry =) jednou nám vyskládali po strop naloženou oktávku na zem a vytahovali skoro i každý tapec, po asi dvouhodinové prohlídce se omluvili za zdržení, protože nic nenašli, všechno nám úhledně poskládali a do kufru by se najednou vešel ještě jeden batoh, možná dva ...
    RSZ
    RSZ --- ---
    PPNEKK: Měli jsme tam s jedním zdejším ID pěkný zážitek. Zakempili jsme na vcelku idiotském místě, protože lilo a už jsme chtěli zevlovat u grilu a piva. Za hodinu přijelo auto přísných švýcarských sekuriťáků a začali nás vyhazovat (protože to technicky bylo jedno z těch jejich vojenských letišť mezi vesnicema), ovšem s nabídkou náhradního a mnohem lepšího místa, kam nás sami dovedli v koloně:)
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    jinak sme ted v recku a slo to tady pekne do kopru. pred peti lety sme za celou zimu potkali dohromady asi pet obytnaku, ted je to tady jak ve spanu, vsude - i v ty nejmensi dire stojej nemci v plastacich,prakticky neni mozny najit mosto,kde by byl clovek uplne sam. do toho vanlajferi s insta odkazem na aute,ktery rovnou online streamujou a doporucujou vsehny mista,takze se to tu jeste zahusti.

skoda, bylo to tady super
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    SUOTAM: jj ty jezera by mě taky lákala.
    RSZ: no kdyby to tak ještě bylo, tak je to super. Asi to tam prubneme.
    CUKI: no prave kdyz si řeknu Dánsko,tak mě moc nenapadá co bych tam chtěl vidět. Jako jo pár věcí tam je. Ale my moc nepostojíme na místě,tak těch pár míst místní nechám až na příležitost kdy pojdeme dál na sever. Můj sen je projet pořádně Norsko. Tam to chce ale hodně času a ten teď nemáme :/
    MAJKL09
    MAJKL09 --- ---
    PPNEKK: Dánsko jsem jel před pár lety, když jsem si k tomu hledal nějaké informace tak jestli pamatuju dobře tak free camping zakázán, navíc většina pozemků má soukromého vlastníka a údajně nemají moc pochopení..všude oplocení a ohradník každý má doma ovce nebo koně. Já jel tedy po kempech, ceny trošku vyšší než v Čechách ale srovnatelné s německem nebo rakouském, služby vždy perfektní . Když už jsem narazil na nějaké zajímavé místo tak zákaz, vjezdu nebo zákaz parkování obytek přes noc, jako v nějakém plecháčku se asi někde u nakupáku zašiješ, ale to není můj případ.. Na druhou stranu, kempů všude dost a viděl jsem i parkovacích místa s automatem kde se dalo stát přes noc, někdy i s WC a tekoucí pitnou vodou, vetšinou okolo různých památek a marín. Klasické obytky jsem ale nike přes noc moc zašité neviděl.. Pokud bych se chtěl o fee camping pokoušet tak asi ideální ostrov fyn, je méně obydlený a takový víc přírodní.. Jutsko bylo plné Němců a ubytovacích apartmánů, parkováním někde u vody nic moc, věřil bych tomu že vzhledem k tomu kolik tam jezdí turistů tak si to budou hlídat, ale přes den můžeš autem v některých místech až na pláž, část pláže je uválcovaná, parkování bylo zdarma, ideální pro kajery a windsurfaře, ale i na procházkou se psem.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PPNEKK: Rakousko jak jaký kraj, někde je to oser a někde naprosto na pohodu. Dánsko není problém nikde, ale jen tam nic moc není až na pár míst. Ale pokud někoho dokáže lákat Polské pobřeží, tak v Dánsku to určitě není horší.

Osobně mi z Pobaltí u moře přišlo asi nejlepší Estonsko a Finsko někde hodně nahoře. Ale já mám fobii z nekonečné roviny :-D
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    RSZ: to vypadá hezky, takovýhle fleky nám vyhovujou, disneylandy netřeba...no ještě máme čas to pořádně prozkoumat, třeba bude do tý doby Královec náš :)
    ATARKA
    ATARKA --- ---
    PPNEKK: ano Vlčí doupě, to me láká taky hodně, Polsko má takovejch nacistickejch megastaveb víc, dokonce maj i naučný stezky :)
    RSZ
    RSZ --- ---
    PPNEKK: se svajcem mam zkušenost jen před mnoha lety (tak 16?), vždy free camp někde u řeky, to už asi dneska bude hodně jinde, tehdy to problém nebyl
    SUOTAM
    SUOTAM --- ---
    PPNEKK: v rakousku se da stat v pohode, jezdime tam v lete k jezerum, vetsinou free, nebo stellplatzy kolem 2-3e
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    VERCA_ZABA: v Gdaňsku máme zkušenost akorát s nemocnici😅 Tam nám skončila dovolená, tak ze nám ten zbytek pobřeží směrem ke Kaliningradu chybí projet. Docela by mě to lákalo k Mazurskym jezerům a mrknout na Vlci doupě.
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    A co Dánsko? Byl jste někdo? Ja zatím vždycky jenom přojizdel dal na sever. Trochu nad nim letos přemýšlíme.
    Ještě pak máme druhou variantu Rakousko(tam to bude asi nemožný na freekemping) a projet to pak do Švýcarska( tam předpokládám,ze to bude taky asi hodně o zákazech?? ) Mate někdo zkušenost?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    U Gdaňsku jsme byli v tomhle zapadlým kempu, kterej je hodně retro. Moře tam je ještě míň slaný než jinde na Baltu, protože tam ústí ta Wisla a do centra jsme se nějak dokodrcali na kolech, který jsme zapíchli u lampy a šli se projít. Není to freeflek, ale drahý to taky nebylo.
    54°22'1.827"N, 18°46'2.274"E
    VERCA_ZABA
    VERCA_ZABA --- ---
    XBAHNO: moc díky za info, mám nad čím přemýšlet:)

RSZ: ale tohle vypadá skvěle! Spolu s procházkou po Gdansku to zní jako pěkný výlet.
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    VERCA_ZABA: Litva má toho pobřeží hrozně málo. Na kose se nedá, pod kosou je to rybník a né moře, takže jenom od Klaipedy nahoru a to je sotva 40km a tak je tam furt něco. Lotyšsko na tohle lepší(otestováno třeba https://en.mapy.cz/turisticka?source=osm&id=1019090352&x=21.0248309&y=56.1554259&z=15 ,hned za hranicí, trochu punkový prostředí, ale jina super klid, koupačka dobrá). Estonsko je ale ten pravý ráj v pobaltí... kdyby to nebylo tak strašně daleko.
    Heslo pro Polsko je nudapláž. Poláci na ně moc(spíš vůbec) nechodí a jak je to dál od německa, je to vžycky krásný odlehlý místo kde nikdo není a u něj parkoviště, kde v noci nikdo nebude. Z ostatních míst mě utkvělo v paměti snad jenhttps://en.mapy.cz/turisticka?source=osm&id=1118691900&x=16.9152459&y=54.5882735&z=18 v obci s příhodným jménem Zapadłe. Sice prý max na jednu noc, no přes týden to nikdo moc neřeší, spíš víkendy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam