IKARIE: nikde jsem nenapsala hotelovy kurz.. .)) ale hotovej kurz .))
na provazeni po Praze potrebujes chodit na kurz pruvodce pro region Praha, pro CR potrebujes kurz pruvodce cestovniho ruchu. Oba musi byt uspesne zakonceny zkouskou, abys mohl provazet. Ta Praha stala myslim 6000kc a urcite se to vyplati investovat, mela jsem je behem par dni zpatky:) Kurz byl dvakrat tydne po trech hodinach, narocny to ani nebylo, pokud te bavi historie atd.. tak te vypraveni prednasejiciho doslova pohlti, pak rekne koncime a pripada ti to jako pet minut.. .)) Kurz je doplnenej i o prakticky lekce, takze chodis venku s pruvocem, kterz ti ukazuje, co je dobry, kde rikat. Prochazi se Hrad, Zidovsky muzeum ( pro interiery ZM potrebujes licenci od ZM.. ), Stary Mesto, Novy Mesto, Mala Strana, Hradcany. Pak nasleduje zkouska, je na tobe, kdy na ni pujdes. Losujes si tri otazky z historie, prazske objekty, historie Prahy, je to ustni, tak na 15-20minut. Ucila jsem se asi tyden a v pohode jsem to zvladla :)
Provazeni me bavi, pracuju takhle uz asi dva roky, momentalne dodelavam tu licenci pro zidovsky muzeum a CR, aby to nebyl takovej stereotyp uz :)