• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, preinstaloval jsem komp a i Operu a tedka mi vadi jedna drobnost, kdyz zapnu Operu s zadnymi taby, nebo vypnu posledni tab, tak se v poli pro vyhledavani nahore nastavi vychozi moznost hledat na strance a ne na Googlu. Tost me to zdrzuje pokazde manualne prepinat na google. Neda se nekde zaskrtnout, aby tam byl vzdy vychozi Google?
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    KOC256: Zkus jenom Enter.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    kde se da zapnout preference pro doplnovani?

kdyz napisu do adresy "seznam" a zmacknu Ctrl+Enter tak to doplni www.seznam.com a nezalezi jestli v autodoplnovani mam "cz,com" nebo "com,cz". Nejaka zkusenost?
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    INDIGO: Jinak, teď mě napadlo, Opera Mini sice neumí dva taby zaráz, ale běžně si třeba mezi dvěma diskuzákama přepínám v Historii. Vždycky si ho nalistuju přepnu, zkouknu nové, přepnu zase zpět a podobně. Není to sice čistokrevný tab browsing, ale taky je třeba si uvědomit, že mobily mají omezené možnosti, paměti a tak.
    QUICK
    QUICK --- ---
    GECKON: jeste doporucuju carku pro vyhledavani pouze v odkazech. Krasne potom muzes serfovat aniz bys sahnul na mys :)
    GECKON
    GECKON --- ---
    já hledal možnost vypnutí hledání celých slov, ale řešení bylo právě pod nabídkou [CTRL] + [F] :)
    ..asi jsem to tam nějakým nedoptřením zaškrtl a potom mi to fungovalo jak na tu vyhledavání tečkou [.], tak tím vyhledáváním co mám v panelu, či nabídku pod CTRL+F

každopádně dík za reakce ;) ..o vyhledávání pomocí klávesy tečky jsem dosud nevěděl :)
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Ted jsem to zkusil a stejne tak to dela i pri CTRL+F
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GECKON:
    stejne jako PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    GECKON: Nevim, jestli jsem te pochopil, ale ja pouzivam pro vyhledavani na strance "." a pak proste pisu a hned to oznacuje vsechny stejne skupiny znaku (vcetne toho prikladu co pises). Mam 9.6
    GECKON
    GECKON --- ---
    da se nekde v nové opeře nastavit vyhledávání na stránce? ..dřív mi to označovalo všechna slova, která obsahovala třeba jen část řetězce, ale mam pocit, že od verze 9.6 to vyhledává pouze cela slova..

dřív stačilo napsat autobus, aby mi to označilo tuto část ve slově autobusové (nádraží), ale teď jak nenapíšu celé slovo tak nic.. U angličtiny to až takový problém není, ale při českém skloňování slov je to docela problém :(
    E42
    E42 --- ---
    NIKKY: Tools - Preferences - Wand -> máš tam několik standarních polí (jméno, adresa, email, telefon...) plus 3 volitelná. Vyplněné údaje se Ti budou samy nabízet jakmile napíšeš první písmeno/číslo.
    ADAM
    ADAM --- ---
    casto vyplnovane udaje si vypln do wandu
    NIKKY
    NIKKY --- ---
    Prosim, da se nejak na opere nastavit, aby si pamatovala text? Napr. pri vyplnovani formularu atp. a pak tam hazela moznosti pod polickem v bubline jako to dela mozilla?
    NIXIMOR
    NIXIMOR --- ---
    INDIGO: Opera Mini ti ji neukaze proto, ze aby se ti v ni zobrazila stranka, musi se napred O.M. pripojit na Operi servery, ktery ji to predchroustaji... No a na operi servery se samozrejme nedostane, protoze nejsi do te wifi prihlaseny. Takze trochu zacarovany kruh, ze ktereho nejde ven. Resenim je samozrejme prihlasit se v jinem browseru, a pak az pustit O.M. a dal browsit s ni.
    INDIGO
    INDIGO --- ---
    No ale zatial mam pocit, ze normalny web browser je rovnaky, snad aj lepsi ako Opera Mini.

Co je asi najhorsie, ze mam na univerzite free wifi signal, ale musim sa potom na stranke lognut do systemu. Neviem co to je za javascript based stranku, ale Opera Mini mi ju vobec neukaze ... Ake mate vy skusenosti s mobile browsermi ? Mam byt aj tu verny Opere ?
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    INDIGO: Opera Mini taby nepodporuje.
    INDIGO
    INDIGO --- ---
    KOC256: No je to dost haluz. Pri 9.27 mi to nerobilo, potom som si dal format, nanovo system, 9.50 ked uz vsetko slo nove a sup zacalo to.

No tak budem dufat a skusim najblizsie 6ku.

No a ked uz som sa tu rozpisal.
    Opera Mini: Som skutocne lama, alebo v tomto prehliadaci nejde pouzivat taby? Minule som chcel dve stranky naraz a niak som nenasiel moznost zrealizovat tento napad.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    INDIGO:
    toto je jeden z bugu nktere nejsou libovolne replikovatelne... tim chci rict co instalace to mozna jine chovani ale nejake FLASH bugy oprtaveny byly...
    INDIGO
    INDIGO --- ---
    No inac neviete ci opravili bug, kde ked otvorim stranku s vela flash videami (napriklad Top30 best youtube videos stranka) tak mi zamrzne prehravanie videi a mozem odohrat len dve sekundy a potom sa to zasekne. Toto ostane pri ostatnych strankach aj ked uz len s jednym videom a pomaha tak akurat restart opery.
    LYCO
    LYCO --- ---
    CNV: Ne, naprosto v pohodě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam