• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    QUICK
    QUICK --- ---
    LYCO: zkus vypnout "prizpusobit sirce". Kdybych to na vlastni oci nevidel, tak neuverim :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LYCO:
    hmm to se mi taky kdysi stalo kdyz jsem mel nejakou rozbitou operu resil to az cisty reinstalll opery

vim ze kjdyz se to delo tak treba pri pouziti tlacitek v phpBB formu mi operu uplne shazovalo...
    LYCO
    LYCO --- ---
    Mám následující problém s Operou (9.64): na Nyxu mi počet nových příspěvků nezobrazuje červeně ale bíle. Dělá to jen ve skinu dark (který chci používat), cache je smazaná, Dragonfly tvrdí že ten text má barvu #ff0000 (tj. červená), userjs neveu, autorský režim mám zapnutý. Napadá vás, čím by to mohlo být?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    nemate nekdo problemy s twitterem v Opere? posledni dobou se skoro nikdy nenacte, proste jen ceka...
    ADAM
    ADAM --- ---
    hm, tak altgr ve spojení s jakoukoli klávesou nalevo je dost nouzovka, protože to je hodně nepohodlné.

stačí psát jednu stránku html kódu a psaní <>/ přes altgr by mě zničilo...
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    MUXX: Já teda % (na notebooku) píšu přes Shift, a nikdy jsem s tím neměl problém. Jenom když se přemáčknu a napíšu nulu, a to už je moje blbost....
    MUXX
    MUXX --- ---
    ADAM: krome procenta tyhle znaky nejsou problem, se vsim se poradi altgr. procento ale nemuzu nikdy na cesky najit :) nejlepsi je mit klavesnici ktera ma na klavesach z predni strany napsany tyhle znaky (pro pouziti s AltGr). pripadne jeste jsou klavesnice co maji Fn klavesu a ta taky umi dost veci.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    ADAM: tak neviem, mozno som divny ale na slovenskej (teda vlastne akoby na ceskej) nemam s pisanim tychto znakov ani ten najmensi problem a pouzivam ich dost casto. Povedal by som, ze ide len o zvyk, nic ine...
    ADAM
    ADAM --- ---
    TOMAS3333: tak znaky jako /\|[]*%@#; se na české píšou hodně blbě. amatér sice možná nepotřebuje, trochu pokročilejší uživatel hodně často...
    další problém s českou je jiné rozmístění kláves - člověk pak při neustálém přepínání vůbec netuší, kde co vlastně je. no a nejhorší vynález je qwertz - potvrdí kdokoli, kdo na pár měsíců pobýval v zahraničí a využíval tamní techniku.
    ADAM
    ADAM --- ---
    RONDALUS: místo anglické si dej českou programátorskou. ta má háčky čárky pod alt gr.

s "hybridní" na ntb čísla taky nejsou problém (často používám) - jdou psát buďto s alt gr, nebo po stisknutí capslock píše horní řada čísla - vhodné, pokud se s čísly zrovna pracuje víc.
    QUICK
    QUICK --- ---
    RONDALUS: ve windows vyber ceskou klavesnici a jako podskupiu vyber programatorskou.
    QUICK
    QUICK --- ---
    ADAM: vsak ja ji taky vyuzivam, ale jak rikam, problem to neresi pouze obchazi. Rychleji pisu bez diakritiky a vyhledavani pouzivam tak automaticky, ze by se ignorovani diakritiky hodilo :)
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    ADAM: "kde veme <> & atd..?" tak toto mi naozaj ako problem nepride...

RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    ADAM: To me pripomina.. kde nastavim aby pres AltGr fungovaly hacky + carky? Taky mam anglickou, ale musim jit mit i cisla nahore.. kvuli NTB
    ADAM
    ADAM --- ---
    já s tou klávesnicí taky nekecám. naprosto nechápu jak někdo může používat českou (kde veme <> & atd..?) nebo anglickou (resp čes. programátorskou) (nejsou háčky, čárky), když existuje krásná alternativa skloubující tyto dvě krásně dohromady.

ale nic, za ta dlouhá léta co ji používám jsem si zvyk, že každej si raděj bude dál komplikovat život nějakým přepínáním alt+shitft...
    QUICK
    QUICK --- ---
    ADAM: vetsinu textu pisu bez diakritiky, ale jak jak rikas, nekdy pri dulezite diakritiku psat. Samozrejme s tim nemam problem :) Ale ja jen chci aby mi opera pi vyhledavani nebrala v potaz diakritiku. Ulehci mi to zivot, vazne nekecam :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    QUICK: dyt to říkám. anglická klávesnice, která ale místo čísel píše diakritiku. (čísla jsou na numericke, žejo..)

používám spoustu let a nikdy jsem nemusel klávesnici přepnout...

(btw - psát bez diakritiky moc dobré řešení taky není, na nyxu to ještě jde, ale nějakému úřadu těžko...)
    QUICK
    QUICK --- ---
    ADAM: jako programator musim mit anglickou. Pres altgr diakritiku, ale stale to neni ono :) Ale presto to je jen obchazeni problemu, spravne reseni je ignorovat diakritiku pri hledani, coz asi neni implementovane. Ale mohlo by! :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    QUICK: nainstaluj si pořádnou klávesnici a máš pokoj navždy
    (hint: nahoře háčky čárky, po stisknutí shiftu spec. znaky. čísla jsou na numerické, případně po stisknutí altgr)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam