KOC256: Diky za ponauceni, moc si toho vazim a skutecne si to jiste vezmu k srdci.
Ja chci v prvni rade dobrou integraci s vzhledem OS. Ten novy Opera skin je na WinXP naprosto nechutny a kompletne tu integraci rozbiji (pouzivam na Win skin Watercolor lite). Nemam rad programy, ktere nepouzivaji nativni vzhled. Nemam rad Winamp, nemam rad Chrome na WinXP, nemam rad skiny na Mirande, nemam rad vzhled Office 2007 na WinXP, nemam rad ty ruzne Javi cross-platform vzhledy a podobne. Proste chci jednotnost, i kdyz treba ve strohem vzhledu.
Krome toho jsem na te nove Opere nenasel zadne vlastnosti, ktere by se mi libily a chybely by mi v 10.10 - jen same veci, ktere me otravovaly.
Duvod k downgradu byl hlavne ten, ze muj oblibeny skin na Operu (Fresh native) neni upraven pro 10.5 a pulka veci z 10.5 v nem nefunguje.
Naproti tomu na Win7 jsem pouzival prekvapive Aero a libil se mi Chrome, ktery se do neho perfektne integruje. A stejne se na Win7 integruje i Opera 10.5, na kterou jsem se moc tesil. Libi se mi odebrani te zbytecne listy nahore.
Bohuzel ale na mem laptopu (Celeron M 2GHz, 2G ram, 7200rpm disk, integrovana grafarna) mi subjektivne prisly W7 pomale, takze jsem downgradnul zpet na zajete XP. Byl jsem z nich vlastne nadseny a navrat byl tezky, ale diskove operace byly zasrane pomale. Byl bych rad, kdyby to byla jen nejaka chyba driveru, ale moc v to neverim. ;)
Jak vidis, s downgradem mam zkusenosti. Nerad snizuji nejake zabehnute standardy. Zvlast, kdyz mi nove reseni nic duleziteho neprinasi. At uz je to rychlost, nebo rozharany vzhled.