• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOOTCHA:
    - tak je logicke ze nejaky ten posledni segment muze teoreticky byt nedostatkove zbozi pokud mas malo seederu.

- byl ten torrent 100% zdravý (byl alespoň jeden seeder)

- na torrenty je dobré používat programy které jsou zaměřeny na práci s nima... a ne nějaké all in one řešení...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    dík.když sem to refreshnul, tak se to dotáhlo, ačkoliv nepoměrně menší rychlostí.
    Kdyby se to stalo u jednoho torrentu, tak neřeknu, ale to už je tak po 6tý za sebou.Moc toho nenatahám.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOOTCHA: a mas seedy co to maju @ 100%? stahuj z normalnych zdrojov, kde je to dobre seednute a nemoze sa ti nic take stat.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    čest.hele poslední dobou se mi zastaví stahování všech torrentů třeba procento před koncem.nevíte čim to je?teď mi to celou dobu jede kolem 20mb/s a procento před koncem 0,9kb/s a šlus
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    QUICK: naprosty souhlas, neni nad to se vratit v historii treba 5 stranek za vterinu a videt je vsechny tak, jak je clovek opustil, zadne stupidni reloady.
    PAN_CAU
    PAN_CAU --- ---
    KOC256: tomu nerozumim.
    KOKES
    KOKES --- ---
    já se v tom začínám ztrácet. Je fajn, že máte všichni pravdu, ale čekal bych, že když dám zpět, tak mě to fakt vrátí na předchozí stránku(nemluvím o spec. případech, jako je bankovnictví a transakce).
    Přiznám se, že ani nevím, jaký je rozdíl mezi "zpět" a "skok zpět". Akorát vím, že kde nefunguje zpět, zafunguje skok zpět:P
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUICK:
    taky to beru jako velke plus. Ale ne vzdy s tim umi zejmena BFU spravne nalozit a spravne to pochopit. zejmena je to kvuli tomu ze limitne vsichni zacinali na IE...
    QUICK
    QUICK --- ---
    KOC256: Pokud kliknu ve sledovanych na nejaky klub kde mam neprectene a zpatky se vratim pomoci zpet(MG, tl na mysi) tak se mi stranka nereloadne a ty neprectene tam vidim porad. Tohle je (byla?) pro me jedna z nejultimatnejsich vlastnosti opery a marne ji hledam ve firefoxu). Kdyz dam zpet, tak chci videt stranku presne jak byla. Nejlip rychle a okamzite z cache. Kdyz odeslu formular a dam zpet, tak chci videt formular vyplneny presne jak byl pred odeslanim.

Protoze tak ma tlacitko zpet fungovat, vratit uzivatele tam kde byl, ne stranku realodnout (reload u nekterych dynamickych stranech zpusobi nacteni jineho obsahu).
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    WOODMAKER: ja len, ci odobratie funguje, ak si si ten, podla teba zbytocny text, nevypol.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    HADIAK: :) tak ten text jsem si vypl. Ten byl celkem k ničemu.

Kdybyste někdo věděli, tak prosím dejte vědět, jinak se s tím vyrovnám, dík.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    WOODMAKER: ty tam nemas ani text "Menu"; nie je to tym, ze uz to mas modifikovane?
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    prostě se mi vždycky objeví to tlačítko [O \/] znovu

WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    ARKIN: to tam uz bylo nastaveny
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    MVEK: no, a u horších webových aplikací se ten formulář odešle znovu a nic nenaděláš
    MVEK
    MVEK --- ---
    Jinak ale u mnoha web apps má právě Opera výhodu, že pokud dojde k jednorázovému selhání (třeba připojení apod.), tlačítkem zpět se obvykle dostanu i k obsahu formuláře, takže to nemusím psát znovu. A prostě ho odešlu ještě jednou. Ale třeba v mailu Seznamu to myslím nechodí.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    aktuální ubuntu: vlevo nahoře (panel s panelama) mám červený tlačítko do menu. Stejné tlačítko mám hned na panelu pod ním (panel s adresou). Když odstraním to horní tlačítko (pravým->přizpůsobit->odstranit z lišty ... je to šedě, ale stačí zmáčknout 'd' a je to), tak zmizí, ale po novým startu se zase objeví. Tak nevím, jak ho hodit do hajzlu na furt ...
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    KOC256: jen doplním svůj názor na věc. Web by se měl korektně vypořádat s mým ovládáním prohlížeče. Vše se dá nějak řešit a rozhodně by měl web dělat přesně to co čekám když mačkám tlačítko zpět, vpřed a podobně. Ne nadarmo to řeší i AJAX frameworky a někdy z toho designeři mají velkou hlavu ale rozhodně ta tlačítka jsou tam proto aby se používala. ;-) Pokud to nedělá to co předpokládám, je chyba ve webu nikoliv v supt dupr funkcionalitě kterou já vůl neumím pochopit. Já jsem IT profesionál a dokážu často tolerovat nějaké drobnosti protože to pochopím. Běžný uživatel je jen zmaten a to je špatně. :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    chapu, rozumim, souhlasim.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    ja taky ne a pouzivam. ale proste predevsim v "aplikacich" ala internetove bankovnictvi, a ruzdne formularove weby dobry programatopr se tyto tlacitka snazi odstinit protoze dochazi prave z rad radoby profi useru k problemum.

Jednoduchy priklad tady z nyxu...
    Pokud kliknu ve sledovanych na nejaky klub kde mam neprectene a zpatky se vratim pomoci zpet(MG, tl na mysi) tak se mi stranka nereloadne a ty neprectene tam vidim porad. Samozrejme ze ja si to uvedomim a vim co od toho cekat ale bezny user by se mohl rozcilovat a nevim co jeste takze praktictejsi je pouzivat opet odkaz "sledovane" kde dojde ke koretknimu reloadu a refreshi obsahu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam