• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    MVEK: zavri operu, jdi do adresare svyho profilu v opere, najdi tam search.ini, v nem udelej replace na vsechno z iso-8859-2 na utf-8, pripadne se jeste podivej, jestli tam nejsou nejaky jiny kodovani iso... vsechno si to predelej na utf-8... uloz a je to :)
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    MVEK: Seznam slovník nepoužívám, používám slovnik.cz, ale mapy mi normálně vyhledávají i s diakritikou, něco je špatně u tebe.


    MVEK
    MVEK --- ---
    Nějak pořád nevím, co je na hledání z adress baru pohodlné, ale slovníky mám dávno, má to háček, např. Seznam slovník (a Seznam Mapy) nebere z vyhledávání správně diakritku z url. Opera mu ji správně nezakóduje.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    TROFOZOIT: jo, přesně takhle to zatím dělám. Teda o těch sessions S tím ukládáním sessions to zní celkem příjemně, ale furt to není bezobslužné. Rád bych, kdyby se při spuštění Opera zeptala, kterou session chci používat a pak se to při vypínání oné session automaticky uložilo.


    TOMAS3333, TROFOZOIT: fajn, takže pro Linuxáka s veřejnou IP úplně na nic? :) dík
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    WOODMAKER: Nevím co přesně chceš. Jestli chceš mít zvlášť jednu skupinu tabů a zvlášť druhou, tak si můžeš uložit skupinu tabů jako session (vždycky na konci práce, a pak si tu session zase otevřít). Ale jestli chceš mít zaráz otevřený věci pracovní a věci nepracovní, jen odděleně, tak to leda mít dvě různé Opery s různými sessions, což je teda kanón na vrabce.

    Já mívám v práci otevřené v jedné Opeře oboje a orientuju se podle ikonek na tabech (mám kolem 30 tabů, takže popisky nejsou vidět) např. tak, že vlevo od Facebooku jsou nepracovní věci (diskuzáky atd.) a vpravo pracovní, nové taby se sice vždycky otevírají úplně vpravo (ale mám dojem, že tohle jde nastavit jinak "Open new tab next to active") ale dají se přesouvat.

    Unite jsem párkrát zkoušela pro sdílení větších souborů, ale v práci mám problém že to neprojde, asi blokovaný porty nebo něco. Navíc v době kdy jsem to zkoušela (tj. zezačátku) to mělo problém s odpojováním, takže nešlo třebas si doma nasdílet hudbu a pouštět si ji v práci, protože když to vypadlo nebyl kdo by to doma nahodil.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    WOODMAKER: ked chcem nieco poslat kamaratovi a nechce sa mi uploadovat subor, inak nie
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Jo a potřeboval bych, abych měl něco jako "činnosti", čili rozdělenou práci v opeře na brouzdání, nyx/chat/fb/mail a práci. Je tohle možné? Nějak rozskupinovat panely (třeba pomocí oken) s tím, že když pustím operu, zeptá se mě to, kterou skupinu tabů chci zrovna používat a když tam něco udělám, tak se to v této skupině projeví a když to zavřu a zase otevřu, bude tahle skupina prostě konzistentní ... asi to sem píšu dost krkolomě, nevím totiž, jak přesně by to mělo fungovat, nikde jsem se s tím nesetkal, ale je způsob, jak fungovat podobným způsobem? Čili nemít to všechno jako jedinej string tabů? Díky.
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Když se tu bavíte o těch náročných uživatelích, je tu někdo, kdo nějak používá Unite? Doteď nevím, kde je praktické využití něčeho takového.
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    KOC256: Jenže to je právě ta kontroverze, pokud budeš chtít aby byl prohlížeč okamžitě použitelný BFU, tak musí být všechno tak jak je BFU zvyklý. Jenže pak nemůžeš dělat nějakou inovaci. Prostě tomu nejde podřizovat vše, navíc by Opera přišla o ty náročnější uživatele, které za ty roky získala. Nějaký kompromis tam vždycky je, ale Opera právě IMHO jako první přišla s tím, že nabízí víc a chce uživatele naučit jak chtít od prohlížeče víc. Třeba mě naučila.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Tak uz i Opera jde do exteinsions. Pekny, schvalne jak to pojmou, uz aby tu byla Opera 11
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TROFOZOIT:
    máš pravdu n"kliknu pravým tlačítkem do políčka a vyberu Create search" jsem neznal... já to vždycky RUČNĚ konfiguroval z nastavení :o)

    Ale to je přesně ono. BFu nebude zkoumat takové možnosti. On zná z dob kdy tu byl "jen" IE že všechno je buď stáhnout nebo otevřít...

    Já tu nebojuji ani za FF ani za operu s pluginy aby bylo jasno. Já tu jen říkám, že uživatelé myslí jinak a pokud opera chce mít více nez 2% podíl (či kolik má) tak se musí zuživatelovat... :)
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    KOC256: Ano vím. Vyjedu na web (na jednu z těch stránek s pluginy), najdu co se mi podle popisu líbí, kliknu, vyskočí okno, že to není bezpečné, počkám pár sekund než se uvolní tlačítko, kliknu Nainstalovat, počkám půl minuty musím restartovat a když mám štěstí tak to funguje a dělá to co jsem chtěla. Když ne, prohrabu se v menu až k Addonům dám odinstalovat, restaruju a celé znova.

    Zatímco chci slovník v Opeře - napíšu www.slovnik.cz, vyberu v roletce En->Cz kliknu pravým tlačítkem do políčka a vyberu Create search, do keywordu napíšu "en" a voila, mám překlad z angličtiny do češtiny v adressbaru se zkratkou "en"

    Kdy jsi naposledy používal custom search? ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TROFOZOIT:
    vis jak se instaluji doplnky do FF? vjedes na web najdes si popis ktery se ti libi a kliknes... nemusis nidke neco lovit na FS ale proste to uz je a funguje...

    nechci zakladat flame al enemyslim si ze BFUse chce nekde hrabat v nastavenich a zkoumat query string aby se mu prelozilo slovo, ... on chce velky pekny tucny INPUT kde zada slovicko a ono ho to prelozi... a aby tato sqela vychytavka sla nainstalovat nejlepe na kliknuti.

    Jinak pak se divim jak muzou prezivat mnrdky jako je oficialni ICQ klient od verze 3. skype a pod... :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRIPLT:
    zkus smazat cache...
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    TRIPLT: Chm... tak teda nevim... zadna zmena stale mi mail nejede... kalendar dokumenty vsechno v pohode... jen na ten blbej email se z Opery nedostanu.... :( wo co go :((
    Nenapada vas nekoho neco pls? :)
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    KOC256: Samozřejmě v péči o nového běžného uživatele Opery je i vysvětlení všech možností, které Opera nabízí a bezplatná podpora ;) Vzhledem k tomu, že custom search je dnes už na kliknutí, nevidím jediný důvod proč by si i BFU nemohl udělat slovník z adresbaru, pokud bude vědět, že to jde. Userscript se taky jen nastaví a uloží, nic těžkého.
    INI asi editovat nebude, to je pravda, ale ty mu klidně můžu naeditovat já. Běžný uživatel taky nepotřebuje přeskládané menu a podobné věci, které si pokročilý uživatel rád konfiguruje podle nálady.

    To jsou všechno řešitelné věci. Plugin na Farmville si ale z prstu nevycucám.
    TRIPLT
    TRIPLT --- ---
    Hm hm Operu pro Andriod uvitam :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TROFOZOIT:
    nejdůležitější je toto: "běžného uživatele nalákat".

    Běžný uživatel nebude editovat INI. a nemyslím si, že běžný uživatel si konfiguruje custom search. většina buť pěkně přejde na stránku google.cz / seznam.cz a nebo vyhledá přes search okýnko ale již méně přes adress bar...
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    Zrovna na takové pitomosti jako je počasí je ideální formát widget. Překladač dokonce custom search z adresového řádku. Valnou většinu smysluplných věcí Opera už dávno má nebo to lze dosáhnout editací INI souborů, userscripty a podobně.

    Nicméně tohle rozhodnutí se může znát více pochopitelné, pokud chcete běžného uživatele nalákat, aby přešel na Operu a jeho první dotaz je "A má to plugin na Farmville?"
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    no ja nevim co moc chtit. protoze pouzivam operu ale pokud se roztrhne pytek s extensionama tak treba se mi neco zalibi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam