• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    viem ze v Opere idu napisat celkom zlozite prikazy ako klavesove skratky alebo mouse gestures, neviem vsak ako. Nevie niekto ako sa daju na jednu skratku namapovat 2 prikazy, aby sa najprv previedol prvy a hned za tym druhy? Snazim sa namapovat ctrl shift up aby oznacilo spravu ako precitanu a preslo na dalsiu spravu v maily/rss
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Prosím vás,

    je nějaký způsob, jak používat Google vyhledávání podle obrázku i v Opeře?
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    Ahoj, setkali jste se někdo u Opery 11.61 či 11.62 s pádem při ukončení na Linuxu?

    Mám Arch Linux 32 bit, icewm. Spadne to na SIGSEGV, ale naštěstí pouze když dám ukončit Operu a samotné browsení je v pohodě, tak je to spíš jenom otrava, že musím vždycky počkat a odkliknout to okýnko o crashi.

    Včera jsem upgradoval z 11.61 na 11.62 - browser je subjektivně rychlejší (což je dobrá zpráva) ale crash je furt stejný.

    Google mě neustále odkazoval na nějaká pofiderní kouzla s GTK dialogem, které když zkusím, tak se změní grafický vzhled dialogů a menu v Opeře, ale problém přetrvává. Nějaký pointer co mám ještě zkusit? Btw na Operu jsem přešel teprve relativně nedávno.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Někomu jsem nahrával skript od Jakuba Roztočila (hlavička zachována), který jsem jen lehce upravil.

    Smysl: změnit napsané adresy jako prostý text na odkazy.

    skript pro automatické odkazy

    A návod: vlezte v menu do Preferences-Advanced-Content, tlačítko JavaScript Options... Dole cesta do složky, kde jsou skripty pro Operu. Tam se nakopíruje tento soubor a vše by mělo fungovat automaticky.
    Dole v souboru lze upravit volání setAttribute a položku style si upravit dle libosti, jak mají vypadat tyto odkazy. Mně totiž nestačilo, že mají tooltip, tak jsem jim přidal ten formát kapitálek, abych to na první pohled rozlišil.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Opera 11.62 for Windows changelog
    http://www.opera.com/docs/changelogs/windows/1162/
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOC256: problem pretrvaval i pri zobrzeni webu bez flashe ci s flashem uplne vyplym. reinstalace opery (vcetne smazani vsech jejich dat) samozrejme nepomohla a cisty nove nainstalovany system kvuli opere opravdu preinstalovavat nehodlam. jak jsem ale zminil na jinem foru:

    zajimave zjisteni - kdyz jsem nahodil imageshack, abych uploadnul screen s tim, jak vypada vytizeni u me, zapnul jsem dragonfly, abych odstranil ten registracni pop-up, kterym imageshack otravuje.. a viola, vytizeni spadlo prakticky na nulu. neveril jsem svym ocim. po restartu opery zase stejny problem s velkym vytizenim. po zopakovani kroku vytizeni opet prakticky na nule a stale trva. schvalne jsem zkusil otevrit dalsich 20 webu a vytizeni stale 0-2%. evidentne je tedy v opere neco shnileho a smrduteho.. otazkou bohuzel zustava, co :-/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH: Pokud pozoruji ze mi u Opery jde CPU nahoru tak vzdy za to muze nejaky zbesily flash. Na zpravodajskych serverech ho mam uz v defaultu radeji bloknuty. Jinak mozna reinstal. I temer nova instalace muze byt z nejakeho duvodu nakopnuta.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    ZVATLAL: dik, presne to som hladal
    ZVATLAL
    ZVATLAL --- ---
    TOMAS3333: Klik na takový ten "klíč" (View) - zaškrtnout "All Messages". A jestli ho tam nemáš, tak klik pravým - Customize - Appearance - Buttons - Browser View - Najít si tlačítko "View" a přetáhnout si ho do mailového panelu.

    Jestli ti tedy dobře rozumím....
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    z mailoveho klienta som si skryl "tab" kde boli vsetky ucty pokope, ten taky zakladny. neviete jak ho dostat spat?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak mně odjakživa padá tak jednou za dva týdny, obvykle po zavření nějakého tabu, takže odesílaný report nemá moc smysl, tam je už jiná adresa.

    Nicméně výkon taky myslím zůstává podobný. Krom toho zamrzávání s exe soubory po stažení a krom toho, že některé flashové aplikace mi stále blbnou, díky Opeře jsem se aspoň odnaučil už před rokem hrát CityVille na FB:-), protože dodnes mi v Opeře snad ani nenaběhne, a když tak ne celé.

    Tak pokud nám do čisté instalace soudruzi neaktivovali něco navíc, RSS, či ty další služby jako Unite, že by byla defaultně aktivované, tak mě teda nic nenapadá.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    HADIAK: podotykam, ze po padu disku 14 zpet se jedna o naprosto cistou intalaci opery na naprosto ciste nainstalovanem systemu. mimo to, ze mi zere cpu jako najata, ma jeste opravdu obcas tendence padat, jak pise MEDWYN

    MEDWYN: mne se popravde opera nechce menit, mnohem radeji bych vyresil tenhle rychlostni problem. bohuzel zatim nemam ani jen tuseni, jak
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ja ani nespominam kedy mi naposledy spadla;
    co takto vyskusat instalaciu do cisteho profilu?
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    OMNISLASH: No v posledni dobe jsem taky nespokojenej. Ramky zere hodne, CPU zere hodne a kazdou chvili mi pada na flashi nebo javascriptu.
    Hodne uvazuju ze prejdu na chrome. Tak doufam, ze s tim neco udelaj.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    posledni dobou mam dost potize se "spotrebou" opery. po reinstalaci mi opera s ~15 taby klidne zhltne 40% cpu, casto i vice. byl jsem z drivejska zvykly, ze v ni mohu mit i 50 tabu a presto si vesele funguje, aniz by prelezla 5%. mate nekdo stejny problem?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    nejsom si isty, ci nieco taketo nerobia aj windows sami o sebe...

    ale +/- to mam tak isto. vzdy ked spustam daky gigovy exac tak chvilku cakam :)
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nemluvě o tom, že může jít i o paranoiu nastavenou v tom Avastu, který mi to dělá. Ale je to imho nová verze. Ono na tomto počítači jsem rok od začátku zvyklý i na netypickou věc, že obecně spustím nějaký instalační soubor a čekám třeba minutu, než se něco objeví (ale to je případ těchhle, co jsou velké, a obsahují celý program v sobě, takže asi nastane kontrola antivirem při současném rozbalování do nějaké pracovní složky, aby se objevil setup).
    E42
    E42 --- ---
    THE_BALROG: Záleží na antiviru, mně to dělal nějakej starší NOD. Novější verze NOD ani MSE to nedělaj.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    CNV: "opera profile", prvy link v googli, http://operawiki.info/operaprofiles necital som to, kazdopadne tam hovori o "C:\Program Files\Opera\Opera.exe" /settings "C:\Documents and Settings\userX\Application Data\Opera\OperaNew\profile\opera6.ini"
    CNV
    CNV --- ---
    Poraďte, jak se spustí Opera s profilem z jiné složky než defaultní, je na to nějaký parametr a nemůžu se ho dogooglovat. Bylo to nějak takhle:

    "C:\Program Files\Opera\opera.exe" -profile "c:\Program Files\Opera\profile\opera6.ini"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam