• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    MVEK
    MVEK --- ---
    Thx, nějak se čím dál méně v nastavení Opery orientuji, kde se co dá najít, onehdy jsem dlouho hledal Encoding. Já furt říkám, že menu je užitečné, i když na "nudle" monitorech je dobré ušetřit i těch pár desítek pixelů na výšku.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MVEK: Pravym mysitkem na tab (nebo na tu listu tabu) a odzaskrtnout to zaskrtavatko.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nemůžu si vzpomenout, jak se vypínají ty náhledy stránek v tabu? Myslím hlavně to, že se tab lišta dá roztáhnout, samotné náhledy po najetí jsem asi našel (nejsem na té Opeře, kde to potřebuju:-)).
    ADAM
    ADAM --- ---
    HADIAK: smazání navštívených stránek pomohlo. teď už můžu psát adresy začínající na H :-)

    opera pry o tom bugu ví a pracuje na nápravě DSK-371914
    KOKES
    KOKES --- ---
    tjn, nebo jak říkaj kluci, otevřít speeddial, levým klik otevře se nabídka otevřených tabů, kliknu na co chci a pak tahem zařadím okno kam chci.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOKES: ted to zkousim a funguje to, ale opravdu je tam ten figl, ze prvni pohyb mysi po dragnuti musi byt dolu. jakmile jeden pixel ujedete do strany, tak to prepne na ten tab a nabizi presouvani tab v liste
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOKES: no fakt ze jo, jsem blbej :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    NECROMAN: ve 12.01 otevřu speeddial ,LEVYM myšákem šáhnu na web který chci přidat, přetáhnu ho přes okno opery(jinak prohodí taby) na záložku speed dialu po 1sec se otevře nabídka, upustím do okna speed dialu kam chci(tam to nahradí). Je to jeden z asi mnoha způsobů
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NECROMAN:
    a co si ten odklaz nakopirovat a na te polozce SD kliknout pravym a edit?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    KOKES: nejak nechapu, mam ve speeddial 15 odkazu. chci odkaz c. 4 nahradit tabem, ktery mam prave otevreny vedle. Driv slo Ctrl+Right mouse drag nad ten odkaz a ono se to nahradilo, od verze 12 to ale nelze a jedina moznost je rightclick-new, vybrat, OK. Predchozi odkaz c. 4 smazat a ten novy pretahnout na jeho misto.
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    NECROMAN: alebo ked mas otvoreny web, v address bare mas hviezdicku -> klik -> pridat do speed dialu
    KOKES
    KOKES --- ---
    NECROMAN: pokud máš v speed dialu nový okno, tak chytneš tab, stáhneš ho dolů a přesuneš na speed dial. nebo klikneš na speed dial okno a otevře se ti na d ním seznam listů...
    pokud volné nemáš, tak asi fakt nejdřív settings...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NECROMAN:
    to jich mas tolik?
    to to delas tak casto?
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, jak v Oepre pretahnout tab na Speed Dial a vytvorit tak novy zaznam? Delat to vsechno pres new button je takove neobratne.
    JEZEVCIK
    JEZEVCIK --- ---
    CERMINEK: Ahoj. Nejdříve jsem odinstaloval Ooperu v práci (Nenačítala některé stránky a některé bez CSS atd). Potom jsme odinstaloval Operu i doma na WinXP (důvody stejné). Ještě do soboty Opera běžela na Ubuntu. V neděli už nešla ani v Ubuntu. Stalo se to same co ve verzi 10.něco. Každou stránku mi začala načítat tak 2 minuty. Konkrétně, Seznam.cz, BBC.com, Nyx.cz. Zkoušel sem na všech systémech přeinstalaci, vymazávání cache a podobných nastavení, instalaci nižších verzí a nepomohlo vůbec nic. FireFox jede úplně v pohodě. IE taky. Kolega tady z práce si už taky stěžoval na operu že mu nenačítá některé stránky. Takže jsem ji odinstaloval i z toho Linuxu. Teď používám FireFox, ale nejsem s ním tak spokojen jako jsem byl s Operou.
    MVEK
    MVEK --- ---
    CERMINEK: laicky mě napadla nějaká změna v antiviru nebo moc dlouhý běh opery (nebo i PC) bez restartu.
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ahoj.. Mám dotaz (nečekaně)... Poslední tři dny se mi nezvykle moc kouše Opera. Na mnoha webech, převážně na těch ajaxových - webtrh.cz, bandzone.cz, facebook,... Vždycky zamrzne, chvíli hlásí, že neodpovídá a pak zase OK. Občas mě to ale dokáže šíleně nasrat. Čím to může být?
    MVEK
    MVEK --- ---
    JEZEVCIK: Mně se stává, že mi určitý web vůbec nejede, dokonce už i FB, nebo část FB, takže se to zdržovalo i na všech stránkách, kde bylo něco z FB vloženého. Nicméně u mě je to něco s ADSL modemem, pomůže vždy restart modemu. Něco z cachí možná. Protože daný web v tu chvíli nefunguje na žádném browseru.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Drag&drop, to mi připomnělo, že po reinstalaci Opery mi to přestalo fungovat v bookmark manageru :D A přitom mám stejnou verzi...
    ADAM
    ADAM --- ---
    NECROMAN: no, tak hle nějak to momentálně řeším...


    HADIAK: ja moc bugu nemam... tenhle prostě začal z ničeho nic...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam