• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    KOKES
    KOKES --- ---
    co je za problém s hesly? hesla jsou od toho, aby se zadávala z hlavy, protože autentikují uživatele. Mám-li heslo uložené v browseru, je to k ničemu, ne? bezpečnostní problém.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    co som videl uzivatelov FX, tak doplnkami riesia stale to, co v12 ma v sebe. okrem rychlosti stale nevidim dovod odchadzat. a radsej budem s pomalsim a "plne" funkcnym browserom, ako s niecim co je rychle ale nic to okrem toho nevie. to je vlastne odpoved aj na chrome, aj na nove opery (coz je vlastne skoro to iste :D )
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    OCTOPUSS: Pár doplňků a je použitelný, to máš pravdu. Používal jsem jej do té doby, než jsem našel odvahu zkusit nové verze Opery.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Ten FireFox fakt není tak špatnej, jak jsem si celou dobu říkal. Zkuste to :))
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    mno to je opravdu super :-/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH: 1/ nepamatuje si vice nez 1 heslo na stranku
    2/ jsou stranky kde si to nepamatuje vubec - pokud tam je ne uplne standardni formular pro prihlaseni (3-pole, 1-pole)
    3/ obcas svevolne zapomene prihlasovaci jmeno a nabizi jen heslo
    4/ totalne nepouzitelny admin hesel. Neda se vyhledavat podle URL, da se vyhledavat podle ulozeneho hesla (kurwa proc?????), ale stejne to nefunguje

    A asi bych prisel i na dalsi neduhy.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    OMNISLASH: naposledy som skusal tusim v15 a ta nebola schopna sa prihlasit ak som mal na danej stranke ulozene viac ako jedno heslo/ucet. musel som pisat rucne meno, heslo ponukla az nasledne (bez ziadneho menu ako vo v12).
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Nějaká rozšířená nastavení lze nalézt pod opera:flags
    GIBON_FIODOR
    GIBON_FIODOR --- ---
    tak jsem zkusil taky tu novejsi operu, teda jen stable, coz je ted asi 16...je u tech vyssich verzich uz mozny nastavit si cyklus zalozek pri Alt+Tab nebo tam je ten nesmyslne hloupy, tedy ze se cykli v poradi jakym jsou na liste. A jeste jsem nenasel moznost pristupu k SpeedDial pres Ctrl+[1-9]...

    zase kdyz to vemu z druhy stranky...ma to funkcnost jako chrome...i kydz chrome bude mit asi vicero nastaveni

    nad spravcem hesel jsem premyslel a asi zkusim KeePass...protoze se nechci nejak spolehnout na to, ze se opera rozhodne opet neco "vylepsit"...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    KEVIN00: Mně to přijde srovnatelný (nebo trochu rychlejší) s O12, což mi stačí.
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    CALIBOS: Aspoň něco. Snad to nebude trvat rok ...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    KOC256: a co je na tom novem spatne? ja od pamatovatka ocekavam, ze mi nabidne, zda si chci zapamatovat login (pripadne mi da moznost priste uz se na webu neptat) a nasledne mi umozni pres ctrl+enter automaticky udaje zadat. ta nova opera dela neco jinak?
    CALIBOS
    CALIBOS --- ---
    KEVIN00: Synchronizace v budoucnu určitě bude, je to potvrzené od vývojářů...
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Reálně mě nejvíce irituje nefunkční synchronizace čehokoliv ... nosit na flešce do tří strojů data je opravdu, ale opravdu /sprosté slovo/. To mi vadí víc, než-li pomatený způsob zacházení se záložkami.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mě dneska reálně chybí jen použitelné pamatovátko hesel. To Opeří (15+) je těžce nepoužitelné :(
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    Akorát FF je opravdu šnek ... jedu nyní na 17tce a je to o hodně velkém zapření sebe sama. Když pro mě je hodně těžké najít browser, který by mi vyhovoval. Žádná náhrada za "starou Operu" neexistuje a počiny jako Lunascape či Maxthon jsou taky na ránu palicí ...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Hele, ve Firefoxu to tu vypadá docela přijatelně :P
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Tak jsem stáhnul i v18 (developer), a pořád ani zmínka o nějaký organizaci oblíbených. Oni se fakt posrali. Krom toho způsob, jakým se s tím pracuje, je tak na rozmlácení hlavy o zeď. Pro ostatní to možná není žádná novinka, ale já to vidím prvně v životě, a chce se mi blít. Obrovský ikony s náhledama, který nejsou zmenšit, a vejde se jich na obrazovku odhadem tak 15. Když do volnýho místa kliknu pravou myší, objeví se volba "add speed dial". Dobře matoucí. Když na to kliknu, otevře se nový okno, kde jsou rovnou nějaký předvyplněný píčoviny. Větší bordel už to být nemůže.
    ...a to už vůbec nemluvím o tom, že nahoře na stránce jsou volby Speed dial, Stash a Discover, kde to poslední je opět nějaká neodstranitelná mrdka, kde si můžu nastavit co skvělýho ze světa si chci číst. V nastavení samozřejmě musí zůstat zaškrtnutá aspoň jedna volba.

    Fakt nedík, na tohle seru, a lámu nad Operou hůl.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    OCTOPUSS: porad marne hledam duvod, proc pouzivat Operu 15+ - pokud chci rychly browser s minimem nastaveni, tak si nainstaluju Chrome
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    ...ale co mě pobavilo je skoro naprostá absence jakýchkoli nastavení :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam