• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    LYCO
    LYCO --- ---
    SUK: to první není jen problém opery. To je tím, že předchozí stránka obsahuje okamžité přesměrování meta tagem, takže se sice vrátíš zpět, ale okamžitě tě to zase přesměruje: http://www.w3.org/QA/Tips/reback
    SUK
    SUK --- ---
    Stava se nekomu se starou operou, ze:

    1) Na nekterych strankach (napriklad na last.fm) nefunguje tlacitko zpet (at uz gestem, klavesnici nebo sipkou) - jeden krok zpet jde na tu samou stranku a ja musim kliknout na sipku, podrzet a vybrat predchozi.

    2) Na nekterych strankach (ted napriklad CSFD) po kompletnim nacteni (nekde naopak pouze, pokud se kompletne nenacte) nejde scrollovat, pripadne ani pouzivat odkazy?

    Reseni neocekavam, ale bude dobry zjistit, ci je problem u me nebo ne ...
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    daji se nejak synchronizovat rss zpravy?
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    OMNISLASH: Vypni si v preferencích "enable webfonts". Pokud je někde budeš potřebovat (třeba zrovna na Nyxu), můžeš si je zapnout selektivně pro jednotlivé servery v override.ini. Tohle Chrome určitě neumí ;)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    cumet na tohle, to se fakt neda:

    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    stare opere uz zase svihlo zacala mi na nekterych webech zobrazovat fonty dost necitelnym zpusobem. nemate nekdo zkusenosti, jak se tohohle priserneho oseru zbavit? zkusil jsem smazat cache, ale bez vysledku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nevíte o doplňku, který umožní TAB STACKS na nové chropeře? Nenašel jsem a je to věc, která mi moc chybí :(
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    OMNISLASH: gesta tam zakladni byly. ale treba ja jsem zvyklej mit nastaveny listovani mezi tabama jako nahoru+doprava/doleva a to mi nefungovalo. a v rychlosti jsem si nevsiml, kde by se tam vlastni gesta daly nastavit.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tak pak mi opravdu unika smysl :) na druhou stranu mozna by se na foru dali presvedcit, aby z toho timhle zpusobem udelali neco pouzitelneho
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    ale tak top nefunguje :)
    Taky mě to napadlo, ale ono se obarví jen aktivní záložka ostatní jsou šedé...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    a co me oblibene mouse gestures? jsou tam uz v zakladu? barvicky bych neodsuzoval, pokud to odlisuje barvy jednotlivych tabu. dobre 2/3 tabu mam otevrene trvale nebo dlouhodobe a klikat na ne jen podle barvy, na kterou jsem zvykly, by mi docela usnadnilo praci
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Si to tak čtu a přijde mi že mi některé věci nefungovaly a proto jsem VIVALDI hned zavřel...
    nejely mi třeba SPEED DIAL a TAB STACKS. Takže možná tomu zase dám ještě šanci...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Vivaldi od tvůrců Opery chce získat zkušené surfaře – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...vivaldi-od-tvurcu-opery-chce-ziskat-zkusene-surfare/sc-3-a-176989/default.aspx
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    TROFOZOIT: " (boj za internetové standardy a jejich dodržování měl jen částečný úspěch, ale bych následně zcela potopem HTML5)"
    huh?
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    Jak to nakonec dopadne to nevím. Vím jen to, že nejsem schopná používat žádný jiný browser mimo Opery 12 a tohle vypadá jako jediná šance, která dnes existuje, že by se to mohlo změnit. Někdy samozřejmě jen snaha nestačí, ale kde není ani snaha..

    Navíc doba je dneska jiná, wšude samý Web2.0, 3.0, XY.. stránky přeskriptované, s pluginy je vesměs problém, kdo je udělá, je mnohem lepší když se můžou použít už existující. Napsat v pár lidech jádro prohlížeče úplně od nuly, ale aby fungovalo ve všech těch brutálně komplikovaných webech, které jsou šité na míru majoritním prohlížečům? Je jasné, že něco se muselo změnit. Přechod Opery na Blink by nebyl až takovou tragédií jako se stal, kdyby následně vývojíři nezačali řešit pi*** pro BFU usery, vykašlali se na mezisystémovou kompatibilitu a začali generovat featury pro mateřské školy (kterým může tleskat jen někdo, kdo zná jenom Chrome). Prostě hlavní problém současné Opery je ten, že evidentně jeho tvůrci už nechci to co chci já.
    Tvůrci Vivaldi chtějí ale přesně to co chci já a u Opery jsem vždycky chtěla. Nemůžete se vrátit zpět, protože už to nejde, je jiná doba (boj za internetové standardy a jejich dodržování měl jen částečný úspěch, ale bych následně zcela potopem HTML5). Ale pořád existují advanced useři, kteří chtějí komfortní browser. Nebude to už to co bylo, ale bude to aspoň o dost víc to co chci.

    A plus to, co se týká Opery tak jsem srdcař a byla jsem i v době jejich "dětských let" a tohleto je jako zase vrátit se do těch starých dob plných nadšení z testování previews, takže já mám tuplem jasno ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REDFOX:
    Jo vidím to podobně. To co se dneska připojuje pluginama tak oni udělají tak nějak all in one aby se přiblížilu původní opeře... Ale pokud bude stejné jádro tak tam moc nového neudělají...
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    TROFOZOIT: Víc než pár drobných vylepšení z Chromium jádra nevymáčknou, stejně to bude náročné na výkon a omezeně konfigurovatelné. Několik pluginů integrují přímo do prohlížeče, aby to v základu vypadalo dokonaleji, to bude vše.
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    TOMAS3333: Zkúšala jsem a na to, že je to TP tak jsem zatím nadšená hodně. Sidebar! Ale hlavně Chromium nechromium, Jónův nový projekt se snaží znovu postavit to co Opera byla, kompletní prohlížeč a ne zahrádka na adony, pro pokročilého uživatele s množstvím customizací, s komunitou, která se podílí na testováních..

    (barva na tabech mě překvapila, ale jednak jde vypnout a jednak mi to kupodivu přišlo jako originální nápad, který se mi vlastně docela líbí, trošku takovej ten závan staré Opeří inovace..)

    Jako uvidíme jak se to povede, ale tak nadšená jsem z nového browseru nebyla roky. Nejde o to co to umí teď, ale jakou má filozofii a kam to chtějí dovést. Jak je vidět na Chrompeře, za roky se nepohnula nikam, kde bych ji chtěla vidět, samé bullshity vydávané na features "můžete si změnit obrázek na pozadí, óóó!".

    Fakt strašně držím palce a už jsem se zaregistrovala do Vivaldi.net ;) Struktura fóra bude skalním uživatelům Opery velice povědomá ;)
    SUK
    SUK --- ---
    REDFOX: Jenze stare Presto velmi pravdepodobne bude mit licenci, kterou proste pouzit nemuzou.
    Vyvoj noveho jadra by stal nehorazny mnozstvi casu. A ostatne, i uprava Presta aby zvladalo moderni weby by zabrala hromadu casu... Pri tom, jak se dnes vyviji web to stejne vsechno k urcite "monopolizaci" povede. Prohlizec bude jen tenka mezivrstva mezi klavesnici a serverem... Tenkej klient 2.0
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    KOC256: Je to pro ně jednodušší a levnější. Google vyvíjí jádro a oni ho jen mírně vylepšují. Ještě že máme Mozillu, jinak by tu byl za chvíli monopol.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REDFOX: Pokud to uz pouzivaji i odpadlici a dokonce to nahrazuje i IE, tak to mozna ma duvod...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam