• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Prohlížeč Opera se znovu naučil synchronizovat uložené stránky – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...pera-se-znovu-naucil-synchronizovat-ulozene-stranky/sc-4-a-177494/default.aspx
    SUK
    SUK --- ---
    LYCO:
    REDFOX:

    Nenenenene. Zkuste to, prosiiiim :) htp://last.fm/ - otevru si nejakou stranku a kliknu na nejaky odkaz, treba na kapelu nebo tak, ten vede primo, bez meta a HTTP 3xx redirectu. Ve firefoxu me "zpet" hodi zpet, v Opere zustane na fleku...


    OMNISLASH: Tak nakonec dvojka vypada na nejakou reklamu, ktera si vybleje blokovanej flash pres celou stranku. Po asi 10 sekundach se znovu objevi posuvniky. Takze tohle, ano, je zpusobeno prasecky napsanym webem... :)
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Takže shrnuto, jako obvykle není problém v Opeře, ale v prasecky napsaných webech.
    LYCO
    LYCO --- ---
    SUK: to první není jen problém opery. To je tím, že předchozí stránka obsahuje okamžité přesměrování meta tagem, takže se sice vrátíš zpět, ale okamžitě tě to zase přesměruje: http://www.w3.org/QA/Tips/reback
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ta dvojka byva casto fb lajkem, ktery si vybleje div pres vetsinu contentu
    SUK
    SUK --- ---
    Stava se nekomu se starou operou, ze:

    1) Na nekterych strankach (napriklad na last.fm) nefunguje tlacitko zpet (at uz gestem, klavesnici nebo sipkou) - jeden krok zpet jde na tu samou stranku a ja musim kliknout na sipku, podrzet a vybrat predchozi.

    2) Na nekterych strankach (ted napriklad CSFD) po kompletnim nacteni (nekde naopak pouze, pokud se kompletne nenacte) nejde scrollovat, pripadne ani pouzivat odkazy?

    Reseni neocekavam, ale bude dobry zjistit, ci je problem u me nebo ne ...
    ENDRUE
    ENDRUE --- ---
    daji se nejak synchronizovat rss zpravy?
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    OMNISLASH: Vypni si v preferencích "enable webfonts". Pokud je někde budeš potřebovat (třeba zrovna na Nyxu), můžeš si je zapnout selektivně pro jednotlivé servery v override.ini. Tohle Chrome určitě neumí ;)
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    cumet na tohle, to se fakt neda:

    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    stare opere uz zase svihlo zacala mi na nekterych webech zobrazovat fonty dost necitelnym zpusobem. nemate nekdo zkusenosti, jak se tohohle priserneho oseru zbavit? zkusil jsem smazat cache, ale bez vysledku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nevíte o doplňku, který umožní TAB STACKS na nové chropeře? Nenašel jsem a je to věc, která mi moc chybí :(
    THESTOUPA
    THESTOUPA --- ---
    OMNISLASH: gesta tam zakladni byly. ale treba ja jsem zvyklej mit nastaveny listovani mezi tabama jako nahoru+doprava/doleva a to mi nefungovalo. a v rychlosti jsem si nevsiml, kde by se tam vlastni gesta daly nastavit.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    tak pak mi opravdu unika smysl :) na druhou stranu mozna by se na foru dali presvedcit, aby z toho timhle zpusobem udelali neco pouzitelneho
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    ale tak top nefunguje :)
    Taky mě to napadlo, ale ono se obarví jen aktivní záložka ostatní jsou šedé...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    a co me oblibene mouse gestures? jsou tam uz v zakladu? barvicky bych neodsuzoval, pokud to odlisuje barvy jednotlivych tabu. dobre 2/3 tabu mam otevrene trvale nebo dlouhodobe a klikat na ne jen podle barvy, na kterou jsem zvykly, by mi docela usnadnilo praci
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Si to tak čtu a přijde mi že mi některé věci nefungovaly a proto jsem VIVALDI hned zavřel...
    nejely mi třeba SPEED DIAL a TAB STACKS. Takže možná tomu zase dám ještě šanci...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Vivaldi od tvůrců Opery chce získat zkušené surfaře – Živě.cz
    http://www.zive.cz/...vivaldi-od-tvurcu-opery-chce-ziskat-zkusene-surfare/sc-3-a-176989/default.aspx
    TOMAS3333
    TOMAS3333 --- ---
    TROFOZOIT: " (boj za internetové standardy a jejich dodržování měl jen částečný úspěch, ale bych následně zcela potopem HTML5)"
    huh?
    TROFOZOIT
    TROFOZOIT --- ---
    Jak to nakonec dopadne to nevím. Vím jen to, že nejsem schopná používat žádný jiný browser mimo Opery 12 a tohle vypadá jako jediná šance, která dnes existuje, že by se to mohlo změnit. Někdy samozřejmě jen snaha nestačí, ale kde není ani snaha..

    Navíc doba je dneska jiná, wšude samý Web2.0, 3.0, XY.. stránky přeskriptované, s pluginy je vesměs problém, kdo je udělá, je mnohem lepší když se můžou použít už existující. Napsat v pár lidech jádro prohlížeče úplně od nuly, ale aby fungovalo ve všech těch brutálně komplikovaných webech, které jsou šité na míru majoritním prohlížečům? Je jasné, že něco se muselo změnit. Přechod Opery na Blink by nebyl až takovou tragédií jako se stal, kdyby následně vývojíři nezačali řešit pi*** pro BFU usery, vykašlali se na mezisystémovou kompatibilitu a začali generovat featury pro mateřské školy (kterým může tleskat jen někdo, kdo zná jenom Chrome). Prostě hlavní problém současné Opery je ten, že evidentně jeho tvůrci už nechci to co chci já.
    Tvůrci Vivaldi chtějí ale přesně to co chci já a u Opery jsem vždycky chtěla. Nemůžete se vrátit zpět, protože už to nejde, je jiná doba (boj za internetové standardy a jejich dodržování měl jen částečný úspěch, ale bych následně zcela potopem HTML5). Ale pořád existují advanced useři, kteří chtějí komfortní browser. Nebude to už to co bylo, ale bude to aspoň o dost víc to co chci.

    A plus to, co se týká Opery tak jsem srdcař a byla jsem i v době jejich "dětských let" a tohleto je jako zase vrátit se do těch starých dob plných nadšení z testování previews, takže já mám tuplem jasno ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    REDFOX:
    Jo vidím to podobně. To co se dneska připojuje pluginama tak oni udělají tak nějak all in one aby se přiblížilu původní opeře... Ale pokud bude stejné jádro tak tam moc nového neudělají...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam