• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Ano i ne... Protože v tom případě bys měl synchronizovat i otevřené taby. A věřím, že pro spoustu uživatelů by to bylo super. Na druhou stranu pro spoustu ne, protože na jednom počítači potřebují jinou řadu adres než na druhém, a to i proto, že některé adresy fungují třeba jen v rámci intranetu, na který se z jiného počítače nedostanou.

    Ale jo, po krátkém zamyšlení by se asi i mně nejvíc líbilo, kdyby se synchronizovalo vše včetně otevřených tabů, ale k tomu kdyby Opera měla něco jako sessions, takže bych se mohl přepnout mezi pracovním a domácím kontextem. Něco, jako i FF zkoušel v rámci Pilot experimentů (kde mimochodem byla skvělá věc v podobě tabů na straně, bohužel jen krátkodobě).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    pokud maji vyreseny synchronizacni mechanismus, tak by to melo byt bud vsechno nebo volitelne... Ja treba chci mit idealne oba prohlizece stejne.
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Ne, právě ten ne, proto nechápu, proč Bookmark toolbar ano. Myslel jsem si, že důvod je ten, že právě ten Speed Dial rozhodli, že je specifický pro počítač. Z mého pohledu by bylo logičtější, kdyby se buď sdílel i Speed Dial, nebo ani ten toolbar.

    Ale někde přes levý panel se proklikám ke speed dialu jiného počítače, takže se i tak k němu dostanu, i když přímo se nesynchronizuje.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    Tobě to synchronizuje i SPEED DIAL? Jako komplet?
    Už pár let tu píšu že mi ne a že jsem nasraný...
    MVEK
    MVEK --- ---
    Takže jako Touch je jen kvůli přístupu k Flow? Protože po přihlášení se i v klasické mobilní Opeře sdílejí nastavené věci. Chápu, že Flow je pohdlější pro nastavení a je v něm ta notifikace, nicméně nechápu, proč je to separátní služba a nerozšíří se v tomto smyslu klasické sdílení.

    Ostatně jsem si na Opeře na pracovním PC přidal do toolbaru jeden odkaz a večer jsem ho našel i doma (a zrovna u Bookmarks toolbaru si nejsem jist, že je dobře, že synchronizace synchronizuje i tento panel, když Speed Dial položky mohu být separátní a jen se k nim dostat přes proklikání).
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    A stále jde integrovat Flow do mobilní veze Opera Browseru, stejně jako na desktopu. Nebylo potřeba vytvářet nový prohlížeč.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DWAY:
    To dava smysl - ze to povazujes za nesmysl no...
    DWAY
    DWAY --- ---
    KOC256: mam 3 pc.

    pracovni a dva desktopy. Vsechny pouzivam pomerne pravidelne. Ale flow jde pripojit jen na jeden par mobil > pc.

    Samozrejme ze kdybych chtel tak si pokazde muzu nascanovat novy qr kod, ale komu by se to chtelo delat ze? Ocekaval bych ze kdyz si neco poslu pres flow tak to vyskoci na vsech zarizenich ktere jsou aktivni. A kdyz si to "prectes" nekde tak na ostatnich zmizi notifikace.

    Pripadne kdyby to alespon melo jak whatsapp. Ze muzes byt aktivni sice jen na jednom zarizeni, ale mas sdilenou instanci mezi vsema. Takze posledni zarizeni kde zapnu operu by prebralo aktivni sesssion.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    DWAY:
    To mě zajímá... Proč?

    Já třeba naopak tu synchronizaci mezi operami právě využívám při 2 PC. Ale na Opera touch pro Apple ještě čekám no...
    DWAY
    DWAY --- ---
    No opera touch me moc neoslovila. Vypada to fajn do chvile kdy clovek zacne aktivne pouzivat vice nez jeden PC
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    MVEK: Taky se udivuji nad tím, proč tvoří tolik prohlížečů. Přitom by IMHO zcela dostačovala Opera Mobile Browser a Opera Mini + beta kanály.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Instaluji nový mobil, tak si musím postesknout: Není těch mobilních Oper už nějak moc? Koza aby se v tom vyznala.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KEVIN00:
    jj, jak jsem psal me to netrapi. Objevila se mi tam jedna ikona :D
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: jasne. len ma prekvapilo, ze z 1 ikony je tam teraz zrazu tych ikoniek 8 :)

    KEVIN00: samozrejme. len sa proste pytame co sa deje :)
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    HADIAK: KOC256: Tož v případě nespokojenosti stačí kliknout pravým pravým myšítkem na ikonu rozšíření a zvolit možnost Skrýt z lišty :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK: To uz prislo v minule verzi ze ikony doplnku se zobrazuji neustale. Dokonce to i nejak dementne zduvodnovali. Ja tomu neprikladal moc dulezitosti bo me to netrapi...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    aha.. takze to nie je default opera ikona ale tato extension (sudiac podla ikonky). len potom nechapem preco je v url riadku (asi preto, ze je to extension priamo od opery?). a vlastne ani neviem preco v novej opere su aj ostatne extensions hentak na liste ukazane :/

    Download and use Chrome extensions in Opera - Install Chrome Extensions - Opera add-ons
    https://addons.opera.com/en/extensions/details/install-chrome-extensions/

    (inak z prava: enhanced steam, image autosizer a tampermonkey)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: mas nahodene dake extensions?

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jsem to zkusil, protoze me to zajimalo, ale kocku nemam :(

    HADIAK
    HADIAK --- ---
    nahodila sa mi aktualizacia (53.0.2907.68) a v url riadku mam ikonku farebnej kocky... co to tam pridavaju? za chvilku to bude cele farebne blikajuce :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam