• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Je fakt, že tam mám obě ty stránky taky, ale já si myslel, že defaultní Speed Dial je občas doplněný něčím s novým release Opery nebo se načítá podle četnosti používání jako ve FF. Ale tak možná se pletu. Moc si ho totiž neupravuji.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    mě se občas něco objeví na speed dialu. A taky nevím že bych to tam přidával nebo se někde uklikl... Ale třeba jo.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nesetkal jste se někdo s tím, že by vám do Bookmarks tabu přibyly odkazy, o kterých nevíte? Mně se tam konkrétně někdy nedávno dostal Mall a Alliexpress a pak se to tedy sesynchronizovalo mezi dvěma browsery. Oba weby jsem někdy v té době předtím navštívil, ale překvapuje mě, že bych se u obou nahodile nějak uklikl. Krom toho, že nevím, jak jinak než přes prámo pravé tlačítko na tom panelu a přidání tam, které se ještě musí potvrdit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Opera 54
    Opera 54 introduces news articles on Speed Dial and a simplified browser restoration page - Opera Desktop
    https://blogs.opera.com/...es-news-articles-on-speed-dial-and-a-simplified-browser-restoration-page/
    TAX
    TAX --- ---
    opera mi neblokuje vubec zadne reklamy. jutub, ihnis, atd. vsude mam najednou banery a videoreklamy. ve vyjimkach neni vubec nic. mohl by pomoct reinstall? sys je win 10.... muze v tom mit prsty? na jinem notebooku nebo pc v kanclu s win 7 je vse ok.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    53.0.2907.99
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Trochu toho konkurencniho popichnuti
    http://elinks.xf.cz/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Každá voda ale nakonec steče dolů a Stázina se dostane Kubovi za ženu. :D
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    len aby bola kauza kompletna; dnes sa opera spusta / obnovuje tak ako ma. nic som s nicim nerobil; ani komp sa nerestartoval :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: to je v poriadku, ze su dva. len nech sa obnovuje kde ma :D

    no nic. skusim o tyzden, ked sa restartne komp, ci to pomoze :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    tak Win+P a zvol ze mas jen jeden monitor. Ale je to spise workarround. Vypada to, ze system detekuje pripojeny kabel a to mu nejak vadi...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ADAM: doteraz som mal taku skusenost so vsetkym, ze kde som to zminimalizoval, tam sa mi to aj obnovilo. #2 je vacsinu vypnuty, pouzivam ho +/- raz tyzdenne, preto je to take dost blbe, ked sa mi tam objavi dake okno - kolko krat ani neviem, ze tam vobec je :)


    KOC256: 1 opera, iba taby.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    monitory mam taky dva, ruzne pretahuji, ale ze by se mi to chovalo nejak nestandardne nepozoruji.
    Ale ja ji neminimalizuji, proste ji jen prekryju jinym oknem no...

    Ale zkousel jsem to i s tou minimalizaci a vzdy se mi to obnovi tam kde jsem to mel naposledy.

    Nemas vice oken prohlizece?
    ADAM
    ADAM --- ---
    umisteni oken ve windows silene blbne. jedina moznost je mit dobre klavesove zkratky a vzdy si to preskladat, jak clovek potrebuje...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    vcera som pretiahol operu z monitora #1 na #2. dnes ju mam (chcem mat) na #1 ale vzdy ked ju minimalizujem tak sa mi obnovi na #2. uz som ju skusal na #1 aj vypnut/zapnut, stale sa sputa/obnovuje na #2. daky tip? :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    TABy na straně ma VIVALDI...
    No když přišla synchronizace, tak jsem právě synchronizaci otevřených TABů postrádal. Ale pravdou je co píšeš, že doma a v práci nechci mít vždy to stejné. Ale to by se dalo vyřešit buď jak píšeš sesionama nebo nějakým příznakem "nesynchronizovat".
    Každopádně je minimálně super, že ty jinde otevřené TABy jsou dostupné přes nabídku a to i na mobilní opeře... Takže pokud si něco otevřu "kdekoliv" tak kdekoliv jinde si to mohu načíst, aniž bych si musel pamatovat jak se k tomu dostat...
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Ano i ne... Protože v tom případě bys měl synchronizovat i otevřené taby. A věřím, že pro spoustu uživatelů by to bylo super. Na druhou stranu pro spoustu ne, protože na jednom počítači potřebují jinou řadu adres než na druhém, a to i proto, že některé adresy fungují třeba jen v rámci intranetu, na který se z jiného počítače nedostanou.

    Ale jo, po krátkém zamyšlení by se asi i mně nejvíc líbilo, kdyby se synchronizovalo vše včetně otevřených tabů, ale k tomu kdyby Opera měla něco jako sessions, takže bych se mohl přepnout mezi pracovním a domácím kontextem. Něco, jako i FF zkoušel v rámci Pilot experimentů (kde mimochodem byla skvělá věc v podobě tabů na straně, bohužel jen krátkodobě).
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    pokud maji vyreseny synchronizacni mechanismus, tak by to melo byt bud vsechno nebo volitelne... Ja treba chci mit idealne oba prohlizece stejne.
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Ne, právě ten ne, proto nechápu, proč Bookmark toolbar ano. Myslel jsem si, že důvod je ten, že právě ten Speed Dial rozhodli, že je specifický pro počítač. Z mého pohledu by bylo logičtější, kdyby se buď sdílel i Speed Dial, nebo ani ten toolbar.

    Ale někde přes levý panel se proklikám ke speed dialu jiného počítače, takže se i tak k němu dostanu, i když přímo se nesynchronizuje.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    Tobě to synchronizuje i SPEED DIAL? Jako komplet?
    Už pár let tu píšu že mi ne a že jsem nasraný...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam