• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    MVEK: ne tim to neni. ani nemam mechanicky harddisk
    MVEK
    MVEK --- ---
    COLBEN: Omlouvám se, pokud tě teď moc podceňuju, ale napadne mě s browserem nesouvisející příčina - dočasné soubory jsou na HDD (většinou je to ten hlavní, systémový, ale třeba sis to přesunul), a ten se díky nečinnosti uspal. Protože takto se chovají obecně aplikace, když mi disk usne a aplikace na něj potřebuje šáhnout (typicky, protože tam ukládá otevřený soubor, nebo jsem se přepnul do správce souborů s otevřenou složkou ze spícího disku). Ale poznám to většinou tak, že i slyším, jak se pevný disk roztáčí.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    nestava se mi to jen v opere, ale i v dalsich blink based browserech napr. edgi. po nejake dobe se browser zasekne asi na 5 sekund stylem program neodpovida.. a pak zase normalne jede. stava se to i nekomu dalsimu?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Taky tu furt spíš na soudobou chromou Operu nadávám, tak si dovolím taky jednu chválu (ale možná to konkurence má taky, nebo s tím i přišla):

    Konečně asi pár verzí (možná celý tento rok) při zavírání otevřených tabů kolečkem myši nebo asi i zkratkou se taby nepřerovnávají na šířku okna, dokud se nepohne myší mimo.

    Tzn. pokud si otevřu třeba dvacet obrázků, každý v jednom tabu, z galerie, jak jsem byl zvyklý už od dob dial-upu a pak si jít dát sváču (a doufat, že Windows nebo IE6 nespadly), tak se můžu myší nastavit na první z těch tabů a kolečkem zavírat, aniž bych pohnul myší, a nestane se mi, že si při dalším kliku zavřu tab, který jsem vůbec neviděl namísto toho, na který zrovna koukám (a že se mi to stalo hodněkrát, a někdy i v anonymním okně, což bylo super, když tam neexistuje otevření právě zavřeného tabu na rozdíl od konkurence).
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Jako, že jsi chtěl psát třeba novinky.cz/blabla, a chtěl jsi aby ti to po napsání novi doplnilo to "nky.cz"? Jo, však já bych tak nějak čekal, že mi to nebude nic doplňovat jen v okamžiku, kdy budu mít celou doménu prvního a druhého, případně i třetího řádu, no prostě vše do prvního lomítka, ale nic víc a nic méně. Asi jsem náročný:-).

    Ale jo, na backspace si snad zvyknu a bude to řešení.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK: No ja resil trochu opacny vizualni problem. Mam napsano prikladem “novi”, v adresnim radku sviti “novinky.cz” ale pokud chci pokracovat ve psani, tak musim potvrdit sipkou a az pak psat.

    S tim backspacem jsem to taky uz resil v minulosti, tak to byl takovy ten podvedomy tip z hlavy...
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Hm, funguje, a workaround to jako je. Ale pokud do adresního řádku zadám adresu, očekávám přechod na adresu, zadávám to "poslepu"...
    Jen to vypadá, že stejně jako stále velká část světa, i tvůrci Opery nyní předpokládají, že každý zadává www.facebook.com, když už zadává celou adresu (na to mi to taky našeptává dokončení jen této adresy), a ne bez www. U České správy sociálního zabezpečení nebo i některých e-shopů apod. mě to nepřekvapí, že na adresu bez www dostanu chybu místo přesměrování. Ale u tvůrce browseru mě to fakt překvapí.

    Tak nějak jsem doufal, že když už nechci výsledek našeptávání, tak pokud dopíšu celé facebook.com, tak pak to nebude našeptávat, dokud nenapíšu zase lomítko...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MVEK:
    a přitom nabídnutí zmáčknout backspace?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Opera mi našeptává všemožné věci, když píšu URL do adresního řádku. Zatím to bylo dobré, protože občas jsem to využil, a když ne, tak jsem prostě jen napsal adresu celou.

    Ale nyní mi znemožňuje některé weby navštívit, aniž bych psal "https://" na začátku.
    Např. napíšu: facebook.com a odentruji a divím se, že mi to tam podstrčilo adresu facebook.com&fbclid=xxxxx a ten mě přesměruje na nějaký článek na TED.com, který jsem měl ještě ráno v otevřených tabech, ale už ne.

    A nenašel jsem, co by šlo vypnout. Aktivoval jsem si separátní vyhledávací pole, vypnul jsem flag na nějaké rozšíření historie a otevřených tabů v hledání a pořád mám smůlu.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hmm par rokov dozadu som proxy pouzival, opera mala taku daku uzitocnu skratku pod dakou F-klavesou, kde boli aj ine uzitocne veci (vypnutie js / flash a podobne)... oh.. user css.. to boli casy!
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SUK:
    Zkus si přejít na Chromého a nebo něco podobného a budeš zticha a ještě šoupat nohama :)

    Viz mé opakované vzlyky na spoustě míst :D
    SUK
    SUK --- ---
    KOC256: Lol, pamatujete taky někdo na doby, kdy Opera byl prohlížeč se spoustou zajímavých funkcí? Dneska v tom člověk ani proxy nenastaví...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Opera 69 se kamarádí s Twitterem a řekne vám, jak je venku – Živě.cz
    https://www.zive.cz/...9-se-kamaradi-s-twitterem-a-rekne-vam-jak-je-venku/sc-3-a-204575/default.aspx
    MVEK
    MVEK --- ---
    Tak už mi položka Tabs v levém panelu zmizela i na druhém počítači... Tedy já nemám na vybranou, než si tím flagem níže disablovat search in open tabs. Bez toho se k tabům z jiného zařízení nedostanu.
    MVEK
    MVEK --- ---
    FI_YOU: Díky.

    Protože to je jediný způsob, jak se na jednom počítači dostanu k zavřeným tabs nebo otevřeným tabs na jiném synchronizovaném zařízení.
    Nechápu, proč prostě v sidebaru na tomhle stroji i po dalším update nemám možnost Tabs zapnout nebo vypnout (ale vše ostatní včetně workspace, Instagram apod. tu je) a na jiném tam jsou.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    ale ta "logika". vypneme search.. a ? bum, "objavi sa" tab menu button. nezmestia sa dva? nemozu mat, ked uz su tak flagspozitivny, teda obaja flags setting? musi sa jeden zapnut vypnutim druheho? logika...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: aj ja v dufam stats a daky ten usage reporting.. ale.. stado nepretlacis :(
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HADIAK:
    ja se snazim duverovat v to, ze pro ty zmeny maji nejake statistiky...

    Me treba strasne zklamal Chrome/EDGE/... ze uplne nejvic pouzivane veci proste nema, nejsou pro to ani doplnky a zadne a co je nejdivnejsi, tak to zrejme nikomu ani nechybi :(
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    FI_YOU: OH. nahradit to debilnou lupou a nedat to do nastaveni ale len cez flags.
    to naozaj vyzaduje genia vo vedeni!

    thx. som zvedavy dalsim updatom co sa zmrsi.
    FI_YOU
    FI_YOU --- ---
    HADIAK: není, ale naštěstí jde vypnout a tlačítko se tím vrátí zpět
    opera://flags/#search-in-open-tabs -> disable
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam