• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    SUK: nj skusil som na tej stranke JS vypnut a:
    Sorry, you have Javascript Disabled! To see this page as it is meant to appear, please enable your Javascript! See instructions
    a nic ine sa nezobrazilo :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    SUK: ja uz prohlizim web temer v zjednodusenem zobrazeni.uvital bych to jako default mod s pripadnym prepnutim do full browse.jen nevim o prohlizeci, ktery by to umel. defaultne zjednoduseny s moznosti du full.
    SUK
    SUK --- ---
    HADIAK: Jojo, dneska disable JS znamena spis disable website. Skoro vsecko na JS zavisi a jeste k tomu se pouziva na zvraceny prasarny. Animovany scrolling, "hijacking" klaves (kdyz mi nefunguje ctrl+tab, tak bych vrazdil), nacitani dalsiho obsahu po dojeti k paticce, "odkazy" pomoci javascriptu... rok 2020, rok nepouzitelneho webu :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    zlata F12 s disable JS.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    HADIAK: nejde to ani ve firefoxu
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    vsimol som si to uz davnejsie, teraz sa mi to pripomenulo opat; nemoznost oznacit text na stranke:
    to je daka nova vlastnost modernych webov, alebo novej opery chromeho, alebo v com je problem?
    nahodny example kde mi nejde oznacit text

    no vlastne tam nefunguje ani right click, takze spraseny web cez JS a chuda opera uz taku moznost, ze vypnut sracky nema :( jaaj chroma opera :(
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Teď se mi stala zajímavá věc s Operou 60 ... zavřel jsem ji, ale v task manageru zůstala viset jedna opera.exe .. dal jsem kill, access denied .. v detailu se ten proces opera.exe hlásí jako system32, s lokací na ploše. Přitom ani v jedné lokaci takový soubor není. Snad jsem nechytil nějaký virus.
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Máte někdo informaci, od jaké verze přestala Opera podporovat ukládání v MHTML (a odstranila i příslušný přepínač v experimentech)?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nevíte někdo, jak v aktuální Opeře zobrazit otevřené taby z jiné propojené Opery? Včera jsem tam tu položku Tabs v postranní liště ještě měl a dneska s updatem není.

    Potřebuji vytáhnout otevřené taby z rozbitého počítače.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    *postranní lištu
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    nepoužívám v opeře postranní listů a hrozně mě sere jak mě ji opera tak jednou týdně sama zapne, dá se to nějak trvale zrušit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Spíše zajímavá věc...

    Po čase jsem spustil Operu, kterou už nepoužívám jako primární prohlízeč, ale spíše jako pamatovák obskurních hesel, které občas v novém prohlížeči chybí...

    Byly tam verze 68.X a když jsem spustil aktualizaci, tak se mi nejprve aktualizovala na 69.X a až na druhý pokus na 70.X. :)

    ještě že jsem tam neměl verzi 45 ;-)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    btw nova opera a uz pridali do lupy v liste aj recently closed taby :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hmm a dokolecka freezovala, restartla sa a freezla... a tak dokola. musel som uninstall a novy install.
    speeddial je nastastie v oblaciku. takze "len" tych XYZ poloziek po jednej presunut z bookmarkov do speed dialu :( chjooo. no hlavne, ze mame pocko v speed diale.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hm zda sa, ze sa mi updatla opera (ani sa nic nepytala...) zopar veci vizualne inych (napr input boxy..) ale co je dolezitejsie; zmizol mi speed dial a namiesto toho mam pocasie v oslo.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    MVEK: ne tim to neni. ani nemam mechanicky harddisk
    MVEK
    MVEK --- ---
    COLBEN: Omlouvám se, pokud tě teď moc podceňuju, ale napadne mě s browserem nesouvisející příčina - dočasné soubory jsou na HDD (většinou je to ten hlavní, systémový, ale třeba sis to přesunul), a ten se díky nečinnosti uspal. Protože takto se chovají obecně aplikace, když mi disk usne a aplikace na něj potřebuje šáhnout (typicky, protože tam ukládá otevřený soubor, nebo jsem se přepnul do správce souborů s otevřenou složkou ze spícího disku). Ale poznám to většinou tak, že i slyším, jak se pevný disk roztáčí.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    nestava se mi to jen v opere, ale i v dalsich blink based browserech napr. edgi. po nejake dobe se browser zasekne asi na 5 sekund stylem program neodpovida.. a pak zase normalne jede. stava se to i nekomu dalsimu?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Taky tu furt spíš na soudobou chromou Operu nadávám, tak si dovolím taky jednu chválu (ale možná to konkurence má taky, nebo s tím i přišla):

    Konečně asi pár verzí (možná celý tento rok) při zavírání otevřených tabů kolečkem myši nebo asi i zkratkou se taby nepřerovnávají na šířku okna, dokud se nepohne myší mimo.

    Tzn. pokud si otevřu třeba dvacet obrázků, každý v jednom tabu, z galerie, jak jsem byl zvyklý už od dob dial-upu a pak si jít dát sváču (a doufat, že Windows nebo IE6 nespadly), tak se můžu myší nastavit na první z těch tabů a kolečkem zavírat, aniž bych pohnul myší, a nestane se mi, že si při dalším kliku zavřu tab, který jsem vůbec neviděl namísto toho, na který zrovna koukám (a že se mi to stalo hodněkrát, a někdy i v anonymním okně, což bylo super, když tam neexistuje otevření právě zavřeného tabu na rozdíl od konkurence).
    MVEK
    MVEK --- ---
    KOC256: Jako, že jsi chtěl psát třeba novinky.cz/blabla, a chtěl jsi aby ti to po napsání novi doplnilo to "nky.cz"? Jo, však já bych tak nějak čekal, že mi to nebude nic doplňovat jen v okamžiku, kdy budu mít celou doménu prvního a druhého, případně i třetího řádu, no prostě vše do prvního lomítka, ale nic víc a nic méně. Asi jsem náročný:-).

    Ale jo, na backspace si snad zvyknu a bude to řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam