• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    REDFOX: Ehm, "srágora" z důvodu nefunkčnosti 1, slovy jednoho, rozšíření ... inu odvážné tvrzení. O jaké rozšíření se jedná?
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Zatím se mi nejvíc líbí Opera GX.
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Musím říct, že Vivaldi je pěkná srágora. Půl dne jsem si s tím hrál, aby to vypadalo alespoň částečně použitelně a pak jsem zjistil, že tam nefunguje jedno moje rozšíření, které chodí v Opeře i Chrome. Prý nepodpodporaná funkce.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak v M$ me vyslyseli a hodne veci co Opera umela (mozna i umi) uz umi nyni i EDGE...

    Zejmena pri vyberu textu automaticky zobrazi kontexytovou nabidku s moznosti kopirovani a skupiny TABu, kde skupinu mohu zavrit... HURA!
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    HADIAK: Já už jsem před dělší dobou odešel k Vivaldi. Nechci tvrdit, že je to "bezchybný" prohlížeč, tak to určitě není, ale dle mě přistupují k řešení problémů standardtních uživatelů trochu lépe a přizpůsobitelnost prohlížeče je rozhodně zcela na jiné úrovni.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Používám, nic mi nepřekáží...
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    X updatov opery za nami a mam pocit, ze nic co povazujem za bugy nefixuju. pouziva niekto vobec este operu? :) fixuju nieco co vam prekaza?
    SUK
    SUK --- ---
    KOC256: Ale notebook okolo stoji dalsich nekolik desitek tisic, abych mohl mit vic, jak 16G ;)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    KOC256: v mojom pripade by to znamenalo aj zmenu dosky. a teda aj cpu. :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Na druhou stranu RAMka dneska stojí 8 GB za cca litr :), tak možná je toto lepší cesta než pořád spílat nad nenažraností ;-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    takhle, na tel. mi to nevadi, to pouzivam hlavne google go. chybi mi to na PC (Win7), protoze opera neni tak nenazrana jako chrome a ma jinak fajnovy funkce (ale treba int. mail klient by jeste mohli vratit).

    ale proste jde asi o nejakej engine, kterej jim google "nepujci" ani na vlastnim webu..shit
    KEVIN00
    KEVIN00 --- ---
    OTZ: Hlasové zadávání umí GBoard, takže vše co potřebuji "namluvit" řeším přes klávesnici. Asi to není úplně "to pravé ořechové", ale pro mou potřebu plně vyhovující :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    Kolik desitek procent uzivatelu by timto ziskali?

    Ono to asi neni nijak extra zajimave ne? Diktovani na telefonu pouzivam casto. Obcas i predcitani ale na pocitaci jsem toto niky nehledal, tak mozna to vetsina uzivatelu vidi podobne.
    OTZ
    OTZ --- ---
    V květnu 2017 podporuje hlasové zadávání pouze Google Chrome. Ostatní prohlížeče ho buď vyvíjí (Edge, Opera), nebo zvažují vyvinout (Firefox).

    Jelikož rozpoznávání funguje tak, že se vstup z mikrofonu odesílá na servery Google, které vrací výsledný text, musí si ostatní prohlížeče implementovat obdobnou serverovou službu.


    aha, tak to asi nedopadlo..
    OTZ
    OTZ --- ---
    OMFG, proc Opera neumi vubec zadny hlasovy funkce??

    ani cteni, ani diktovani, o ovladani hlasem ani nemluvim..ani na blbym googlu nejde vyhledavat! rozsireni zadny nepomuze, vsechny se odkazujou na chrome..ten je sice nenazranej, ale umi pomalu vsechno..

    jedina vec na O ktera to umi, je Opera touch v mobilu. JEDINA!! :D s timhle pristupem jim uzivatele nepribudou, hlavne ze maji 15 verzi produktu kua..
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Většina novějších verzí zůstává po exitu viset v task manageru. Jediné, které mi v tomto ohledu fungují bez problémů, jsou 64 nebo 71.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    neskutocne :(

    vypnem ju, zostane zrat 25% cpu, prisiel som o speed dial... kur******aaa :(

    sry.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    dako vela bugov stretavam tieto dni; freezla opera a po restarte nevidim ani ja jednom tabe favicon.

    na druhom pocitaci zas uz niekolko dni nejde vypnut opera (normalne exitnut) - stale je spustena. a na exit vobec nereaguje.

    a tie co som spominal (extension: cashback web monitor a twiter.js) suxx stale, vratane posunuteho okna so snapshotovanim su pritomne stale :(
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    aktualna verzia; po navsteve twitter webu zostane daky twitter.js v opere a zere tolko cpu kolko mu clovek dovoli :(
    aspon, ze sa to da ukoncit cez opera task manager (shift+esc).
    MVEK
    MVEK --- ---
    Opera o mně nějak ví najednou moc - netušíte, kde se dá najít nebo vymazat formulářová políčka? Byl jsem zvyklý, že mám povolených jen pár adres, a ty mi našeptává, ale nyní mě dostalo, když jsem při přihlášení na servisní prohlídku auta měl do políčka Preferovaný čas a datum nabídnuto "jablka". Nevím, do jakého formuláře jsem vyplňoval do jakého pole jablka, ale zdá se, že už tam bude docela bordel.

    Zkoušel jsem hledat Autofill, ale tam jsou jen hesla, platební informace a adresy, ale ani platební info, ani adresy nemám žádné uložené a hesla mám jen dvě. Takže netuším, co to je. Zkoušel jsem v nastavení hledat ještě "form" a "fill" obecně, ale nic kloudného jsem nenašel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam