• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Opera - Fast and Sexy browser
    MVEK
    MVEK --- ---
    Opera o mně nějak ví najednou moc - netušíte, kde se dá najít nebo vymazat formulářová políčka? Byl jsem zvyklý, že mám povolených jen pár adres, a ty mi našeptává, ale nyní mě dostalo, když jsem při přihlášení na servisní prohlídku auta měl do políčka Preferovaný čas a datum nabídnuto "jablka". Nevím, do jakého formuláře jsem vyplňoval do jakého pole jablka, ale zdá se, že už tam bude docela bordel.

    Zkoušel jsem hledat Autofill, ale tam jsou jen hesla, platební informace a adresy, ale ani platební info, ani adresy nemám žádné uložené a hesla mám jen dvě. Takže netuším, co to je. Zkoušel jsem v nastavení hledat ještě "form" a "fill" obecně, ale nic kloudného jsem nenašel.
    MVEK
    MVEK --- ---
    Narazil jsem na zajímavý problém s aktuální stable Operou a Google Drive, když jsem si chtěl stáhnout PDF nebo složku plnou PDF z adresáře, který jeden uživatel sdílí komukoliv, kdo má odkaz (ale není to veřejné, abych ho sem mohl dát na zkoušku).
    Google zahlásí, že se nepovedlo soubor stáhnout, že mám povolit cookies. Zkoušel jsem povolit vše, co jsem našel, ale přitom jsem zjistil, že dva soubory, co mám ve svém Drive, stáhnout můžu. Přes anonymní režim, kdy jsem nepřihlášen ke Googlu, mi to taky nefunguje, ale nenahlásí to nic.

    Zajímavé je, že ve FF jako anonym to funguje a mám tam navíc odkaz Stáhnout vše pro celou složku, zatímco v anonymní Opeře mohu jen dílčí soubory, a nefunguje to:-).

    Ale třeba je něco shnilého jen u mě. Na jiném počítači se to chová ještě jinak - to se mi objeví zipování složky, ale pak se neobjeví možnost soubor stáhnout.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    tiez vam pri snapshote (fotacik ikonka vpravo hore) pri kliknuti na capture skoci oznacena plocha hore a grabne iny kus stranky ako je oznaceny?
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    SUK: nj skusil som na tej stranke JS vypnut a:
    Sorry, you have Javascript Disabled! To see this page as it is meant to appear, please enable your Javascript! See instructions
    a nic ine sa nezobrazilo :)
    KOKES
    KOKES --- ---
    SUK: ja uz prohlizim web temer v zjednodusenem zobrazeni.uvital bych to jako default mod s pripadnym prepnutim do full browse.jen nevim o prohlizeci, ktery by to umel. defaultne zjednoduseny s moznosti du full.
    SUK
    SUK --- ---
    HADIAK: Jojo, dneska disable JS znamena spis disable website. Skoro vsecko na JS zavisi a jeste k tomu se pouziva na zvraceny prasarny. Animovany scrolling, "hijacking" klaves (kdyz mi nefunguje ctrl+tab, tak bych vrazdil), nacitani dalsiho obsahu po dojeti k paticce, "odkazy" pomoci javascriptu... rok 2020, rok nepouzitelneho webu :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    zlata F12 s disable JS.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    HADIAK: nejde to ani ve firefoxu
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    vsimol som si to uz davnejsie, teraz sa mi to pripomenulo opat; nemoznost oznacit text na stranke:
    to je daka nova vlastnost modernych webov, alebo novej opery chromeho, alebo v com je problem?
    nahodny example kde mi nejde oznacit text

    no vlastne tam nefunguje ani right click, takze spraseny web cez JS a chuda opera uz taku moznost, ze vypnut sracky nema :( jaaj chroma opera :(
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Teď se mi stala zajímavá věc s Operou 60 ... zavřel jsem ji, ale v task manageru zůstala viset jedna opera.exe .. dal jsem kill, access denied .. v detailu se ten proces opera.exe hlásí jako system32, s lokací na ploše. Přitom ani v jedné lokaci takový soubor není. Snad jsem nechytil nějaký virus.
    REDFOX
    REDFOX --- ---
    Máte někdo informaci, od jaké verze přestala Opera podporovat ukládání v MHTML (a odstranila i příslušný přepínač v experimentech)?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Nevíte někdo, jak v aktuální Opeře zobrazit otevřené taby z jiné propojené Opery? Včera jsem tam tu položku Tabs v postranní liště ještě měl a dneska s updatem není.

    Potřebuji vytáhnout otevřené taby z rozbitého počítače.
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    *postranní lištu
    MESKALITO
    MESKALITO --- ---
    nepoužívám v opeře postranní listů a hrozně mě sere jak mě ji opera tak jednou týdně sama zapne, dá se to nějak trvale zrušit?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Spíše zajímavá věc...

    Po čase jsem spustil Operu, kterou už nepoužívám jako primární prohlízeč, ale spíše jako pamatovák obskurních hesel, které občas v novém prohlížeči chybí...

    Byly tam verze 68.X a když jsem spustil aktualizaci, tak se mi nejprve aktualizovala na 69.X a až na druhý pokus na 70.X. :)

    ještě že jsem tam neměl verzi 45 ;-)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    btw nova opera a uz pridali do lupy v liste aj recently closed taby :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hmm a dokolecka freezovala, restartla sa a freezla... a tak dokola. musel som uninstall a novy install.
    speeddial je nastastie v oblaciku. takze "len" tych XYZ poloziek po jednej presunut z bookmarkov do speed dialu :( chjooo. no hlavne, ze mame pocko v speed diale.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    hm zda sa, ze sa mi updatla opera (ani sa nic nepytala...) zopar veci vizualne inych (napr input boxy..) ale co je dolezitejsie; zmizol mi speed dial a namiesto toho mam pocasie v oslo.
    COLBEN
    COLBEN --- ---
    MVEK: ne tim to neni. ani nemam mechanicky harddisk
    MVEK
    MVEK --- ---
    COLBEN: Omlouvám se, pokud tě teď moc podceňuju, ale napadne mě s browserem nesouvisející příčina - dočasné soubory jsou na HDD (většinou je to ten hlavní, systémový, ale třeba sis to přesunul), a ten se díky nečinnosti uspal. Protože takto se chovají obecně aplikace, když mi disk usne a aplikace na něj potřebuje šáhnout (typicky, protože tam ukládá otevřený soubor, nebo jsem se přepnul do správce souborů s otevřenou složkou ze spícího disku). Ale poznám to většinou tak, že i slyším, jak se pevný disk roztáčí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam